Plommer i konjakksaus med yoghurtkrem og karamelliserte pekannøtter

 

Her har du litt av en vidunderlig høstdessert!

Som du hører av tittelen, er dette en sammensetning av utrolig gode smaker!

  Yum 

Plommene varmes og serveres i en nydelig konjakksaus som også får vaniljesmak fra ekte vaniljestang..

 

 

Tilbehøret er min yndlings-yoghurtkrem og herlige karamelliserte pekannøtter.

 

(se også Kanelkake med karamelliserte pekannøtter og yoghurtkrem).


De karamelliserte pekannøttene kan lages klar lenge på forhånd, og yoghurtkremen bare rører du raskt sammen, så dette er faktisk også en nokså enkel dessert å lage, selv om du skal servere mange.

 


 

Oppskriften gir 6 porsjoner.

 

Ingredienser:

Plommer i konjakksaus med vanilje:
♥ 1 kg plommer
- -
♥ 200 g sukker
♥ 1 dl konjakk
♥ 1 dl vann
♥ 1 vaniljestang

Yoghurtkrem:
♥ 350 g gresk yoghurt
♥ 1 dl flytende honning
♥ 1 dl melis
♥ 4,5 dl kremfløte

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 2 dl sukker
♥ 125 g pekannøtter

 

Fremgangsmåte:

Jeg anbefaler deg å starte med å lage klart de karamelliserte pekannøttene (dette kan gjøres mange dager i forveien).

Karamelliserte pekannøtter:

Finn frem et stykke bakepapir og legg det klart på bordet ved siden av ovnen.
Smelt sukkeret i en teflonbelagt stekepanne til det blir lysebrunt og flytende (pass deg så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt!). Ta stekepannen fra platen og bland i pekannøtter. Rør raskt rundt så pekannøttene blir mest mulig dekket av det smeltede sukkeret. Ha de karamelliserte pekannøttene straks over på bakepapiret. Bruk to gafler og skill nøttene litt fra hverandre. Vær rask, for det smeltede sukkeret stivner fort.

 

 

Avkjøl til de karamelliserte pekannøttene er helt kalde. Brekk da nøttene litt fra hverandre og hakk dem opp grovt med en stor, skarp kniv.
 

Yoghurtkrem:

Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle. I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen. Vend den piskede kremen inn i yoghurten. Oppbevar yoghurtkremen i kjøleskapet frem til servering.

 

Verdens beste yoghurtkrem!

 

Plommer i konjakksaus med vanilje:

Del plommene opp på midten og fjern stenene.

Ha vann, sukker og konjakk i en middels stor kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve stangen i kjelen. Gi blandigen et oppkok.

Ha plommene i kjelen og la de småkoke i konjakksausen til de blir helt myke og møre. Du vil se at de begynner å bli ferdige når skallet på plommene løsner. Ta da kjelen av platen og avkjøl plommene i et par minutter.

Fordel plommer og konjakksaus i dessertskåler mens plommene fortsatt er lune.

 

 

Server plommene med kald yoghurtkrem og et dryss av grovt hakkede karamelliserte pekannøtter.

 

 

Tips:

♥ Pass på å ikke overkoke plommene, de skal holde fasongen og ikke bli grøtete.

♥ Bruk gresk yoghurt til yoghurtkremen og ikke vanlig yoghurt naturell, som er mye tynnere i konsistensen.

♥ Plommene og yoghurtkremen bør lages på serveringsdagen. Karamelliserte pekannøtter kan forberedes lang tid i forveien. Pekannøttene kan gjerne byttes ut med valnøtter eller andre type nøtter.

 


PS: Du trenger ikke å ha gjester på besøk for å lage deg denne desserten her...  Wink
 

Kos deg!  Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Plommer i konjakksaus med yoghurtkrem og karamelliserte pekannøtter
Ingredienser

Plommer i konjakksaus med vanilje:
♥ 1 kg plommer
- -
♥ 200 g sukker
♥ 1 dl konjakk
♥ 1 dl vann
♥ 1 vaniljestang

Yoghurtkrem:
♥ 350 g gresk yoghurt
♥ 1 dl flytende honning
♥ 1 dl melis
♥ 4,5 dl kremfløte

Karamelliserte pekannøtter:
♥ 2 dl sukker
♥ 125 g pekannøtter

Fremgangsmåte

Jeg anbefaler deg å starte med å lage klart de karamelliserte pekannøttene (dette kan gjøres mange dager i forveien).

Karamelliserte pekannøtter:

Finn frem et stykke bakepapir og legg det klart på bordet ved siden av ovnen.
Smelt sukkeret i en teflonbelagt stekepanne til det blir lysebrunt og flytende (pass deg så du ikke brenner deg, for smeltet sukker er veldig varmt!). Ta stekepannen fra platen og bland i pekannøtter. Rør raskt rundt så pekannøttene blir mest mulig dekket av det smeltede sukkeret. Ha de karamelliserte pekannøttene straks over på bakepapiret. Bruk to gafler og skill nøttene litt fra hverandre. Vær rask, for det smeltede sukkeret stivner fort.

Avkjøl til de karamelliserte pekannøttene er helt kalde. Brekk da nøttene litt fra hverandre og hakk dem opp grovt med en stor, skarp kniv.

Yoghurtkrem:

Pisk gresk yoghurt og flytende honning sammen i en bolle. I en annen bolle piskes kremfløten til krem sammen med melisen. Vend den piskede kremen inn i yoghurten. Oppbevar yoghurtkremen i kjøleskapet frem til servering.

Plommer i konjakksaus med vanilje:

Del plommene opp på midten og fjern stenene. Ha vann, sukker og konjakk i en middels stor kjele. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve stangen i kjelen. Gi blandigen et oppkok.

Ha plommene i kjelen og la de småkoke i konjakksausen til de blir helt myke og møre. Du vil se at de begynner å bli ferdige når skallet på plommene løsner. Ta da kjelen av platen og avkjøl plommene i et par minutter.

Fordel plommer og konjakksaus i dessertskåler mens de fortsatt er lune og server kald yoghurtkrem og et dryss av grovt hakkede karamelliserte pekannøtter.

Tips

♥ Pass på å ikke overkoke plommene, de skal holde fasongen og ikke bli grøtete.

♥ Bruk gresk yoghurt til yoghurtkremen og ikke vanlig yoghurt naturell, som er mye tynnere i konsistensen.

♥ Plommene og yoghurtkremen bør lages på serveringsdagen. Karamelliserte pekannøtter kan forberedes lang tid i forveien. Pekannøttene kan gjerne byttes ut med valnøtter eller andre type nøtter.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift