Kransekaketopper med lakris

Annonse: Mill & Mortar

Hei dere!

I dag blir det myke, hjemmelagde Kransekaketopper med lakris her på Det søte liv!

 

 

Jeg fikk smake disse kakene på en filmedag jeg hadde hos Aller Media, og hvor jeg traff på Manuela Kjeilen fra bloggen Passion 4 Baking som ble filmet før meg. Jeg syntes kakene hennes var så gode at jeg bestemte meg der og da at jeg måtte teste de ut, og nå bød anledningen seg. NAM! De var akkurat så gode som jeg husket dem. Yum

 

 

Å, fantastisk supergode!!  Yum 

 

 

Kransekaketoppene består av hjemmelaget mandeldeig som smaksettes med vaniljeekstrakt og rålakris. Jeg bruker rålakris fra Mill & Mortar som smaker fantastisk!

 

 

Oppskriften gir ca 50 kaker.

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g mandler
♥ 250 g skåldede mandler
♥ 500 g melis
♥ 3 eggehviter
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss glukose (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ss rålakris (se tips)

Pynt:
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 100 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Ha begge typer mandler og melis i en food processor og kjør blandingen sammen til du får et luftig, finmalt mandelmel. Tilsett eggehvitene, vaniljeekstrakt, glukose, bakepulver og rålakrispulveret kjør blandingen videre i food processoren slik at mandeldeigen samler seg.

Ha litt ekstra melis på bakebordet og kna deigen sammen. 

Form deigen til små kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Jeg lagde ikke kakene mine så veldig store og fikk ca 50 kuler som hver veide omtrent 20 gram.

Klem kulene litt ned med fingrene og stek dem midt i ovnen ved 150°C i ca 10 minutter.

La kakene avkjøles litt på platen så de stabiliserer seg før du flytter dem over på en kakerist og lar dem avkjøles helt.

 

 

Smelt hvit og mørk sjokolade for seg og ringle noen striper over hver av kakene.

 

 

La kakene stå kaldt slik at sjokoladen stivner.

 

 

Tips:

♥ Kakene bør oppbevares i en tett kakeboks slik at de holder seg myke, og bør stå kjølig slik at ikke sjokoladepynten blir klissete.

♥ Jeg bruker rålakris fra Mill & Mortar, som smaker utrolig godt.

 

 

Rålakrispulveret kjennetegnes av at det er småkornete som du ser på bildet, og gir en veldig behagelig lakrissmak på kakene.

 

 

Er du glad i kransekake og er du glad i lakris, sier det seg selv at du kommer til å elske disse kakene her!

 

 

Heart  Yummy!  Heart 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen A/S som blant annet importerer produktene til Mill & Mortar til Norge. Du finner produktene blant annet i de fleste butikkene til Meny. Send en epost til firmapost@oluf.no hvis du lurer på hvor du kan få kjøpt kakeglitteret der du bor. 

Danske Mill & Mortar er kjent for sine høye kvalitet på alt de har av krydderprodukter, nøtter og kakeglitter. Du finner dem på facebook her og på instagram som @millmortar

 

Kransekaketopper med lakris
Ingredienser

♥ 250 g mandler
♥ 250 g skåldede mandler
♥ 500 g melis
♥ 3 eggehviter
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss glukose (se tips)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ss rålakris (se tips)

Pynt:
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha begge typer mandler og melis i en food processor og kjør blandingen sammen til du får et luftig, finmalt mandelmel. Tilsett eggehvitene, vaniljeekstrakt, glukose, bakepulver og rålakrispulveret kjør blandingen videre i food processoren slik at mandeldeigen samler seg.

Ha litt ekstra melis på bakebordet og kna deigen sammen. 

Form deigen til små kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Jeg lagde ikke kakene mine så veldig store og fikk ca 50 kuler som hver veide omtrent 20 gram.

Klem kulene litt ned med fingrene og stek dem midt i ovnen ved 150°C i ca 10 minutter.

La kakene avkjøles litt på platen så de stabiliserer seg før du flytter dem over på en kakerist og lar dem avkjøles helt.

Smelt hvit og mørk sjokolade for seg og ringle noen striper over hver av kakene.

La kakene stå kaldt slik at sjokoladen stivner.

Tips

♥ Kakene bør oppbevares i en tett kakeboks slik at de holder seg myke, og bør stå kjølig slik at ikke sjokoladepynten blir klissete.

♥ Jeg bruker rålakris fra Mill & Mortar, som smaker utrolig godt. Rålakrispulveret kjennetegnes av at det er småkornete som du ser på bildet, og gir en veldig behagelig lakrissmak på kakene.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

jeg finner ikke tips om glucose. Jeg vet jo hva glucose er, men har aldri brukt den i baking. Kunne man bruke corn syrup istedet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift