Ostekake med røde appelsiner


Hei!

God helg, folkens!

Jeg elsker røde appelsiner, som jeg egentlig er vant til å kalle noe så grotesk som "blodappelsiner" - og på engelsk er det også vanlig å si "blood oranges".

 

 

Røde appelsiner smaker temmelig likt som helt vanlige, gule appelsiner, men er kanskje littegrann søtere. Røde appelsiner kjennetegnes av at fruktkjøttet varierer fra helt rødt og nesten mørkelilla, til gult med bare noen røde striper i.

Som regel kan man ikke se utenpå appelsinen hvor rød den er inni, så det er gjerne litt ekstra spennende å skjære opp appelsinen.  Smile

 

 

Variasjonen på røde appelsiner gjør at det blir ekstra dekorativt å pynte med appelsinskivene, slik jeg har gjort på denne ostekaken her.

 

 

Smaker blir frisk, søt og deilig!

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 300 g søt havrekjeks (1 pk Bixit)
♥ 125 g smør

Fyll:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann eller appelsinjuice
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 6-7 røde appelsiner (se tips)
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl vann eller appelsinjuice


Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24-26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann (eller varm appelsinjuice). Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.

Pisk sammen rømme, kremost og melis. Bland inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Pisk kremfløten stiv og bland kremen deretter inn i fyllet. Rør godt med en stålvisp så alle kremklumper fjernes.

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (2-3 timer).

Skjær skallet av appelsinene og skjær appelsinene deretter i skiver som legges oppå ostefromasjen.

Løs opp appelsingelépulveret i varmt vann eller appelsinjuice. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende, og hell den deretter forsiktig over appelsinskivene slik at de blir godt dekket.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Vakker og dekorativ kake!

 

 

Og ikke minst så ble smaken veldig, veldig god!

 

 

Gøy at en vanlig ostekake kan bli så annerledes alt etter hva du topper den med av frukter og bær. Jeg tror jeg snart har testet det meste.. Smile Du finner alle ostekakene mine samlet her.

 

 

Tips:

♥ Røde appelsiner er lettest å få tak i på vinterstid. Jeg kjøpte dette på Coop Mega i januar. Får du ikke tak i røde appelsiner, går det like fint å bruke vanlige gule appelsiner!

♥ Til jul kan du variere kaken ved å bruke knuste pepperkaker i bunnen.

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!


Se også Ostekake med appelsin og Ostekake med mandarin og Mandarinostekake med pepperkakebunn.

 

 

Ønsker dere en fortsatt fin lørdag, og håper dere får tid til å kose dere med et kakestykke! Smile 

Klemmer fra meg

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med røde appelsiner
Ingredienser

♥ 300 g søt havrekjeks (1 pk Bixit)
♥ 125 g smør

Fyll:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann eller appelsinjuice
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 6-7 røde appelsiner (se tips)
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl vann eller appelsinjuice

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24-26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann (eller varm appelsinjuice). Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.

Pisk sammen rømme, kremost og melis. Bland inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Pisk kremfløten stiv og bland kremen deretter inn i fyllet. Rør godt med en stålvisp så alle kremklumper fjernes.

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (2-3 timer).

Skjær skallet av appelsinene og skjær appelsinene deretter i skiver som legges oppå ostefromasjen.

Løs opp appelsingelépulveret i varmt vann eller appelsinjuice. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende, og hell den deretter forsiktig over appelsinskivene slik at de blir godt dekket.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet noen timer og gjerne over natten, til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

♥ Røde appelsiner er lettest å få tak i på vinterstid. Jeg kjøpte dette på Coop Mega i januar. Får du ikke tak i røde appelsiner, går det like fint å bruke vanlige gule appelsiner!

♥ Til jul kan du variere kaken ved å bruke knuste pepperkaker i bunnen.

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Den kaken her ser kjempegod ut! Bruker du naturell kremost eller mandarin/ananas? Har du brukt appelsinjuice i gelélokket på bildet?

Gleder meg til å prøve meg på denne til julaften! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift