Sjokoladekake i 3 etasjer

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Endelig helg og endelig juni måned. Nå er det bare å nyte, nyte, nyte de 3 fine sommermånedene vi har foran oss! Smile chrome 

Juni preges ofte av selskapeligheter av ulike slag. Er du riktig heldig, er du invitert i et bryllup, kanskje til en morsom hagefest, en artig bursdagsfeiring eller til et stort jubileum - men også til litt mindre anledninger kan det være gøy å ankomme med en skikkelig festkake!

 

 

En kake i 3 etasjer ser kanskje uoverkommelig vanskelig ut å lage, men neida - dette er ikke noe vanskeligere å lage enn en helt vanlig sjokoladekake.

Jeg har brukt et Bakeformsett til Etasjekake i silikon fra Lékué som er en av de mange bakeformene som man får kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Formene i settet måler 8 cm (liten) 15 cm (mellom) og 22 cm (stor) og rommer til sammen ca. 2 liter kakedeig.

 

 

Du kan selvsagt lage akkurat den kaken du ønsker med disse formene, men her får du i hvert fall tips om en veldig god og saftig sjokoladekake som passer perfekt til dette bakeformsettet.

 

 

 

 

Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 250 g hvitt sukker
♥ 250 g brunt sukker
♥ 175 g smør
♥ 100 g kakaopulver
♥ 3,5 dl vann
♥ 2 dl matfløte
♥ 3 egg
♥ 1,5 ts eddik
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g hvit sjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 60 g kakaopulver
♥ 8 ss melk
♥ 800 g melis

Pynt:
♥ lakriskuler eller annen kakepynt

 

Fremgangsmåte:

Kakebunner:

Bland sammen mel, natron, hvitt og brunt sukker i en bolle.

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakaopulveret og rør så det løser seg godt opp i det varme smøret. Bland deretter i vann.

I en annen og nokså stor bolle vispes fløte og egg lett sammen. Bland i eddik og vaniljeekstrakt.

Ha sjokoladeblandingen i den store bollen og rør godt. Ha deretter i det tørre og rør sjokoladedeigen godt sammen.

Hakk hvit sjokolade i biter (eller bruk amerikanske hvite chocolate chips hvis du får tak i dette) og vend de hvite sjokoladebitene inn i sjokoladedeigen.

 

 

 

Sett alle tre bakeformene på en stekeplate og spay dem med formfett.

Fyll sjokoladedeigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter. Ta den minste kaken ut av ovnen og stek de andre to kakene i 10 minutter til (sjekk med kakepinne at de er helt gjennomstekte i midten).

Avkjøl kakene i formene til de er helt kalde.

 

 

Vend dem deretter ut av formene.
 

Sjokoladekrem:

Pisk romtemperert smør luftig. Tilsett kakaopulver, melk og melis og pisk videre til du får en skikkelig kremete og deilig sjokoladekrem.


Montering:

Skjær av toppen av kakebunnene slik at de blir helt flate på toppen.

 

 

Del kakebunnene på midten.

Start så med å sette sammen kakebunnene med sjokoladekrem imellom:

Legg på den nederste store kakebunnen på et fat. Dekk med sjokoladekrem og legg på den andre delen av den store kakebunnen. Dekk med sjokoladekrem og legg den nederste mellomstore kakebunnen oppå. Prøv å treffe midt på kaken (det kan være smart å bruke en linjal og måle slik at du får like stor avstand til kanten rundt hele kaken).

Smør på sjokoladekrem og legg på den andre delen av den mellomstore kakebunnen.

 

 

Dekk med sjokoladekrem og legg på den nederste minste kakebunnen. Dekk med sjokoladekrem og legg på den andre delen av den minste kakebunnen.

Pynt kaken etter ønske. Jeg sprøytet noen små dotter av resten av sjokoladekremen og pyntet med lekre ferdigkjøpte lakriskuler og små daimkuler.

 

 


Let's party! Smile

 

 

Servering:

Hvis det finnes en æresgjest i selskapet, kan den øverste kakebunnen gå dit. Grin

 

 

Det ble meg selv denne gangen.. Grin 

Yum!

 

 

Resten av kaken deles opp som en vanlig, høy kake.

 

 

Hvem vil ha kake?  Smile 

 

 

Tips:

♥ Det fine med dette bakesettet er at du kan steke alle kakebunnene samtidig. Det er viktig at du tar den minste kakebunnen ut 10 minutter før de andre, for den trenger kortere steketid.

♥ Det går veldig fint å steke kakebunnene dagen før servering. Pakk dem godt inn i plast så de ikke blir tørre.

♥ Kaken kan fryses.

♥ Dette flotte Bakeformsettet for å lage Etasjekake, kan som sagt fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken som har utrolig mye praktisk og flott bakeutstyr. Formene tåler både steking og frysing, så formene kan også brukes til å lage en 3-etasjes iskake!

 

 

 

  Smile  Have fun & Enjoy life!  Smile 

 

 

Still opp med en skikkelig festkake neste gang du skal i selskap!

 

 

Dette er en sjokoladekake alle vil like!

 

 

Supergod kake som garantert får opp stemningen!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

 

Sjokoladekake i 3 etasjer
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 250 g hvitt sukker
♥ 250 g brunt sukker
♥ 175 g smør
♥ 100 g kakaopulver
♥ 3,5 dl vann
♥ 2 dl matfløte
♥ 3 egg
♥ 1,5 ts eddik
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g hvit sjokolade

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 60 g kakaopulver
♥ 8 ss melk
♥ 800 g melis

Pynt:
♥ lakriskuler eller annen kakepynt

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Bland sammen mel, natron, hvitt og brunt sukker i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett kakaopulveret og rør så det løser seg godt opp i det varme smøret. Bland deretter i vann. I en annen og nokså stor bolle vispes fløte og egg lett sammen. Bland i eddik og vaniljeekstrakt. Ha sjokoladeblandingen i den store bollen og rør godt. Ha deretter i det tørre og rør sjokoladedeigen godt sammen. Hakk hvit sjokolade i biter (eller bruk amerikanske hvite chocolate chips hvis du får tak i dette) og vend de hvite sjokoladebitene inn i sjokoladedeigen.

Sett alle tre bakeformene på en stekeplate og spay dem med formfett. Fyll sjokoladedeigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter. Ta den minste kaken ut av ovnen og stek de andre to kakene i 10 minutter til (sjekk med kakepinne at de er helt gjennomstekte i midten). Avkjøl kakene i formene til de er helt kalde. Vend dem deretter ut av formene.

Sjokoladekrem:
Pisk romtemperert smør luftig. Tilsett kakaopulver, melk og melis og pisk videre til du får en skikkelig kremete og deilig sjokoladekrem.

Montering:
Skjær av toppen av kakebunnene slik at de blir helt flate på toppen. Del kakebunnene på midten. Start så med å sette sammen kakebunnene med sjokoladekrem imellom: Legg på den nederste store kakebunnen på et fat. Dekk med sjokoladekrem og legg på den andre delen av den store kakebunnen. Dekk med sjokoladekrem og legg den nederste mellomstore kakebunnen oppå. Prøv å treffe midt på kaken (det kan være smart å bruke en linjal og måle slik at du får like stor avstand til kanten rundt hele kaken). Smør på sjokoladekrem og legg på den andre delen av den mellomstore kakebunnen. Dekk med sjokoladekrem og legg på den nederste minste kakebunnen. Dekk med sjokoladekrem og legg på den andre delen av den minste kakebunnen.

Pynt kaken etter ønske. Jeg sprøytet noen små dotter av resten av sjokoladekremen og pyntet med lekre ferdigkjøpte lakriskuler og små daimkuler.

Servering:
Hvis det finnes en æresgjest i selskapet, kan den øverste kakebunnen gå til dit. Grin  Resten av kaken deles opp som en vanlig, høy kake.

Tips

♥ Det fine med dette bakesettet er at du kan steke alle kakebunnene samtidig. Det er viktig at du tar den minste kakebunnen ut 10 minutter før de andre, for den trenger kortere steketid.

♥ Det går veldig fint å steke kakebunnene dagen før servering. Pakk dem godt inn i plast så de ikke blir tørre.

♥ Kaken kan fryses.

♥ Dette flotte Bakeformsettet for å lage Etasjekake, kan som sagt fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken som har utrolig mye praktisk og flott bakeutstyr. Formene tåler både steking og frysing, så formene kan også brukes til å lage en 3-etasjes iskake!

5 kommentarer

Er det bare meg eller er det flere som får vondt i ICD'en sin av disse formene? Det går jo bare ikke an å lage de i størrelser som "går opp" i hverandre:( Burde jo ha vært 7, 14 og 21 cm eller 8, 16 og 24!!!! Kunne virkelig ha tenkt meg slike former, men det kommer ikke til å skje at jeg kjøper de der altså:(

Er det bare meg eller er det flere som får vondt i ICD'en sin av disse formene? Det går jo bare ikke an å lage de i størrelser som "går opp" i hverandre:( Burde jo ha vært 7, 14 og 21 cm eller 8, 16 og 24!!!! Kunne virkelig ha tenkt meg slike former, men det kommer ikke til å skje at jeg kjøper de der altså:(

Skjønner ikke probleme her med de formene, men.....Den kake skal jeg prøve og jeg skal kjøpe de formene.Ser ut somen kjempe deilig sjokoladekake...

Denne ser nydelig ut! Tenkte å lage denne til bursdagen min neste uke:-) Kan man droppe den hvite sjokoladen, evt erstatte den med noe annet? Tåler ikke så godt laktose, og tenkte å tilpasse kaken deretter. Takknemlig for svar!

Hvor kan jeg få tak i 3 slike former? Bakeren og kokken selger ikke disse lenger.

Hvilket smør brukte du?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift