Pepperkakevafler

Annonse: Wilfa

Hei!

I disse dager lanserer Wilfa et helt nytt vaffeljern i Norge som heter Wilfa Hearts (veldig bra navn på et vaffeljern, spør du meg ♥).

Det aller beste med dette vaffeljernet er for det første at kraftige varmeelementer og tykt støpejern i lokket gjør at vaflene blir veldig jevnt stekt. For det andre at vaffeljernet har luftspalter i kantene som slipper ut damp under stekingen, som igjen gjør at vaflene blir skikkelig stekt (og ikke kokt, som jo gjerne skjer hvis dampen ikke slipper ut). Resultatet er rett og slett ekstra gode vafler! Smile  

Hvis du vil vite mer om dette supre vaffeljernet Wilfa Hearts, og i tillegg delta i giveaway på 5 slike vaffeljern, kan du klikke deg inn på innlegget her.

I dette innlegget skal du få oppskriften på noen superdeilige Pepperkakevafler!

Oppskriften gir 8 store, fine vaffelplater.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 2 dl surmelk
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl vann
♥ 350 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ts pepperkakekrydder (se tips)
♥ 125 g smør
 

Fremgangsmåte:

Visp egg og sukker lett sammen. Bland inn surmelk, melk og vann. I en annen bolle blandes hvetemel sammen med bakepulver, vaniljesukker og pepperkakekrydder. Ha det tørre i bollen med våte og rør til vaffelrøren blir glatt og klumpfri. Vend inn smeltet smør til slutt. La vaffelrøren stå og svelle i 15 minutter.

Stek vafler i vaffeljernet til de er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl vaflene på rist.

 

 

Pepperkakevaflene er kjempegode som de er.

Enda bedre blir de med et melisdryss. 

 

 

Og fenomenalt gode sammen med vaniljeis i tillegg Smile chrome  

 

 

♥ DEILIGE PEPPERKAKEVAFLER ♥

 

 

Tips:

Pepperkakekrydder lager jeg ved å blande lik mengde kanel og ingefær, og halv mengde nellik og kardemomme. For eksempel 4 ss kanel, 4 ss ingefær og 2 ss nellik og 2 ss kardemomme. Kryddermiksen kan oppbevares i en liten krukke og er perfekt å bruke i ulike kaker nå i juletiden. Jeg brukte 5 ts av en slik krydderblanding i denne vaffeloppskriften.

 


 

Hvis du ikke vil blande mer krydder enn det du trenger til akkurat denne oppskriften, kan du erstatte 5 ts pepperkakekrydder med 3 ts kanel, 2 ts ingefær, 1 ts nellik og 1 ts kardemomme i vaffelrøren.

♥ Som med alle vafler, smaker også disse best samme dag de er laget og aller best helt nystekte.

♥ Vafler du får til overs, kan fryses og så tines kort i mikrobølgeovn når du vil bruke dem, så de blir myke.

 

 

Jeg fikk ingen vaffelplater til overs hjemme hos meg… Smile  


Kan virkelig anbefale disse nydelige pepperkakevaflene!

 

 

Nam, så godt!  Yum 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Wilfa Norge AS. Du finner Wilfa på facebook her og på instagram som @wilfanorge. Vaffeljernet Wilfa Hearts fås blant annet kjøpt i butikkene til Elkjøp.

 

Pepperkakevafler
Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 150 g sukker
♥ 2 dl surmelk
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl vann
♥ 350 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ts pepperkakekrydder (se tips)
♥ 125 g smør

Fremgangsmåte

Visp egg og sukker lett sammen. Bland inn surmelk, melk og vann. I en annen bolle blandes hvetemel sammen med bakepulver, vaniljesukker og pepperkakekrydder. Ha det tørre i bollen med våte og rør til vaffelrøren blir glatt og klumpfri. Vend inn smeltet smør til slutt. La vaffelrøren stå og svelle i 15 minutter.

Stek vafler i vaffeljernet til de er gylne og gjennomstekte.

Avkjøl vaflene på rist.

Pepperkakevaflene er kjempegode som de er. Enda bedre blir de med et melisdryss. Og fenomenalt gode sammen med vaniljeis i tillegg!

Tips

♥ Pepperkakekrydder lager jeg ved å blande lik mengde kanel og ingefær, og halv mengde nellik og kardemomme. For eksempel 4 ss kanel, 4 ss ingefær og 2 ss nellik og 2 ss kardemomme. Kryddermiksen kan oppbevares i en liten krukke og er perfekt å bruke i ulike kaker nå i juletiden. Jeg brukte 5 ts av en slik krydderblanding i denne vaffeloppskriften. Hvis du ikke vil blande mer krydder enn det du trenger til akkurat denne oppskriften, kan du erstatte 5 ts pepperkakekrydder med 3 ts kanel, 2 ts ingefær, 1 ts nellik og 1 ts kardemomme i vaffelrøren.

♥ Som med alle vafler, smaker også disse best samme dag de er laget og aller best helt nystekte.

♥ Vafler du får til overs, kan fryses og så tines kort i mikrobølgeovn når du vil bruke dem, så de blir myke.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift