Plommepai med vaniljekrem


Når det er plommesesong bør alle benytte anledningen til å lage en søt og lekker plommepai!

 

 

Med deilig, hjemmelaget vaniljekrem i fyllet blir denne plommepaien ekstra smakfull.

 

 

Server kaken gjerne med et melisdryss og en god kopp kaffe ved siden av.

 

 

Ingredienser:

Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 200 g smør
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 ss sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ss vann

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Plommefyll:
♥ 1 kurv plommer (ca 10 plommer)
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ ev. 2 ss melis

 

Fremgangsmåte:

Vaniljekrem:

Start gjerne en stund i forveien med å lage vaniljekremen. Det går også fint å lage den dagen i forveien:

Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.

I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen.

Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.

Ta den ferdigkokte vaniljekremen av platen og avkjøl den.


Paibunn:

Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg.

Har du ikke food processor, blander du først de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Ha så i egg og vann og kna deigen raskt sammen.

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter).

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter (se tips).


Vanilje- og plommefyll:

Ta kaken ut av ovnen og smør vaniljekremen jevnt utover bunnen.

Rens plommene, del dem på midten og fjern stenene. Legg de halve plommene tett i tett på vaniljekremen. Dryss over sukker.

Stek paien videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, eller til plommene kjennes myke.

Sikt melis over kaken før servering hvis du vil.

 

 

Nydelig plommepai! 

 

 

Tips:

♥ Når du forsteker paibunnen, er det lurt å dekke den til med bakepapir og fylle den med keramiske bakekuler (tørkede erter eller bønner gjør samme nytten). Dette forhindrer at kanten på paibunnen krymper nedover under forstekingen. 

♥ Plommepaien smaker aller best samme dag den er laget, men la den gjerne stå i kjøleskapet og avkjøles i et par timer før servering slik at vaniljekremen blir fastere. Da blir den også lettere å få ut av formen uten at den går i stykker. 

♥ Vaniljekremen kan du som sagt gjerne lage kvelden i forveien og oppbevare i kjøleskapet over natten. Du kan også lage klar paibunnen og forsteke den, slik at det eneste du har igjen å gjøre på serveringsdagen er å fylle med vaniljekrem og plommer og steke kaken ferdig. 

 

 

Håper du fikk lyst til å teste ut denne plommepaien med vaniljekrem, du også! ♥

 

 

Jeg er tilbake her på bloggen i morgen kveld, og da med noe skikkelig DIGG!  Smile


Imens kan du kose deg med denne digge plommepaien! Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Plommepai med vaniljekrem
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 200 g smør
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 2 ss sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ss vann

Vaniljekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 25 g maisenna
♥ 125 g sukker
♥ 4 eggeplommer

Plommefyll:
♥ 1 kurv plommer (ca 10 plommer)
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ ev. 2 ss melis

Fremgangsmåte

Vaniljekrem:
Start gjerne en stund i forveien med å lage vaniljekremen. Det går også fint å lage den dagen i forveien: Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. I en annen bolle piskes eggeplommer, maisenna og sukker lett sammen. Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med håndvispen. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm. Ta den ferdigkokte vaniljekremen av platen og avkjøl den.

Paibunn:
Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg.

Har du ikke food processor, blander du først de tørre ingrediensene. Smuldre i smøret. Ha så i egg og vann og kna deigen raskt sammen.

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26-28 cm i diameter). Forstek paibunnen midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter (se tips).

Vanilje- og plommefyll:
Ta kaken ut av ovnen og smør vaniljekremen jevnt utover bunnen.

Rens plommene, del dem på midten og fjern stenene. Legg de halve plommene tett i tett på vaniljekremen.  Dryss over sukker.

Stek paien videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, eller til plommene kjennes myke.

Sikt melis over kaken før servering.

Tips

♥ Når du forsteker paibunnen, er det lurt å dekke den til med bakepapir og fylle den med keramiske bakekuler (tørkede erter eller bønner gjør samme nytten). Dette forhindrer at kanten på paibunnen krymper nedover under forstekingen. 

♥ Plommepaien smaker aller best samme dag den er laget, men la den gjerne stå i kjøleskapet og avkjøles i et par timer før servering slik at vaniljekremen blir fastere. Da blir den også lettere å få ut av formen uten at den går i stykker. 

♥ Vaniljekremen kan du som sagt gjerne lage kvelden i forveien og oppbevare i kjøleskapet over natten. Du kan også lage klar paibunnen og forsteke den, slik at det eneste du har igjen å gjøre på serveringsdagen er å fylle med vaniljekrem og plommer og steke kaken ferdig. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift