Crème brûlée med eple

Annonse: Bakeren og kokken

Hei,

Crème brûlée finner du allerede i flere varianter her på Det søte liv, og nå kommer enda en ny vri: Crème brûlée med eple

Jeg kokte eplebiter møre med sukker og kanel og la i bunnen av formene før jeg helte over vaniljefløten og satte formene i ovnen. Resultatet ble nydelig!

 

 

 

Selvsagt må det være sprøtt sukkerlokk på toppen av en crème brûlée! 

Dette er superlett å lage hvis du har en god gassbrenner.

Jeg kan anbefale denne fra Städter, som du får kjøpt hos Bakeren og kokken

 

 

De kjempefine skålene som du ser på bildet er i den populære serien "Piccadilly" til svenske Pernilla Wahlgren (er du like gammel som meg, husker du kanskje Grand Prix-låten "Piccadilly Circus" fra 1985, som gjorde henne til kjendis i Sverige).

 

 

Utrolig lekre produkter som er vanskelig å få tak i i norske kjøkkenbutikker (i hvert fall har ikke jeg sett dem her i Norge).

 

 

 

 

Men det er lett å bestille disse produktene i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken og få dem sendt hjem til deg i løpet av noen få dager, se hele kolleksjonen HER.  

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner, tilpasset størrelsen på skålene jeg har brukt her (de er større enn vanlige ramekin-former og rommer ca 3 dl). 

 

 

Ingredienser:

♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang (se tips)
♥ 6 eggeplommer

Eplefyll:
♥ 3 epler (eller 4 små)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts kanel

Pynt:
♥ 4 ss sukker
 

Fremgangsmåte:

Eplefyll:

Start gjerne med å gjøre klart eplefyllet:

 

 

Skrell og rens eplene og del dem i små biter.

 

 

Ha eplebitene i en kjele sammen med sukker og kanel.

 

 

Varm opp eplebitene og la blandingen småkoke i noen få minutter, til eplebitene kjennes møre.

 

 

Avkjøl litt og fordel eplebitene i skålene (ta bare med litt av sausen, ellers blir crème brûléen for flytende).

 

 

Crème brûlée - vaniljefløte:

Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha dette i fløten og ha også selve vaniljestangen i fløten. Varm opp blandingen til nesten kokepunktet. Ta kjelen av platen og la vaniljen trekke i fløten. Fjern vaniljestangen. Avkjøl blandingen i 10 minutter.

Visp eggeplommer og sukker sammen med en stålvisp. Blandingen skal bli litt luftigere, men det er viktig at du ikke pisker eggedosis (se tips). Hell så litt og litt av vaniljefløten i eggeblandingen, mens du fortsetter å vispe lett med stålvispen.

Bruk en liten øse og fordel blandingen over eplene i formene. 

 

 

Fyll opp formene til de er nesten fulle. 

 


Steking i vannbad:

Ha en langpanne midt i ovnen og varm opp ovnen til 150°C. Sett formene i langpannen (forsiktig, så det ikke skvulper over). Hell så kokende vann i langpannen slik at vannet rekker ca halvveis opp langs kanten av formene. La formene stå slik i vannbadet i ovnen i ca 50 minutter. De skal da være lyse og stive på overflaten, men være litt skjelvende om du beveger på dem.

Ta formene ut av vannbadet og avkjøl (se tips).

 

 

Karamellisert sukkerlokk:

Dryss en god spiseskje sukker på toppen av hver av puddingene. 

 

 

Smelt sukkeret med gassbrenneren til det blir lysebrunt og karamellisert.

 

 

En god gassbrenner må man ha hvis man vil lykkes med å lage crème brûlée!

 


Superlekre desserter med vanilje og eple som passer utmerket nå til høstsesongen!

 

 

 

Tips:

♥ Ikke pisk eggedosis når du lager denne desserten her. Da blir det for mye luft i dessertrøren, som bare vil få desserten din til å klappe sammen under og etter stekingen. Jeg bruker ballongvisp og visper for hånd. 

♥ I stedet for 1 vaniljestang kan du bruke 1 ss vaniljepasta. 

♥ Ikke la deg skremme av at desserten skal stekes i vannbad. Det er ikke verre enn at du setter skålene i langpannen, koker opp vann i vannkokeren og heller vannet forsiktig i langpannen. 

♥ Hvor lenge du avkjøler de stekte puddingene, avgjør hvor fast konsistensen blir. Du kan gjerne sette formene i kjøleskapet over natten hvis du liker helt fast vaniljepudding. Vent da til dagen etter med å lage sukkerlokket.  Jeg lagde her sukkerlokket mens puddingene fortsatt var lunkne, så derfor ser du at konsistensen er løsere. Jeg liker desserten best slik. 

♥ Ikke la deg skremme av at du må bruke gassbrenner heller. Denne fra Städter er som sagt veldig god og lett å bruke.

 

 

Husk at du må fylle brenneren med gass (vanlig lightergass) før du kan bruke den. 

 

 

Jeg kan virkelig anbefale deg å lage Crème brûlée med eple!

 

 

Litt fruktsmak av møre eplebiter gjør seg virkelig godt sammen med den kremete vaniljepuddingen. 

 

 

Best av alt er det sprøe sukkerlokket!  

 

 

Perfekt!  Smile  


Nyt denne deilige desserten, du også! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Crème brûlée med eple
Ingredienser

♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang (se tips)
♥ 6 eggeplommer

Eplefyll:
♥ 3 epler (eller 4 små)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts kanel

Pynt:
♥ 4 ss sukker

Fremgangsmåte

Eplefyll:
Start gjerne med å gjøre klart eplefyllet:

Skrell og rens eplene og del dem i små biter. Ha eplebitene i en kjele sammen med sukker og kanel. Varm opp eplebitene og la blandingen småkoke i noen få minutter, til eplebitene kjennes møre. Avkjøl litt og fordel eplebitene i skålene (ta bare med litt av sausen, ellers blir crème brûléen for flytende).

Crème brûlée - vaniljefløte:
Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha dette i fløten og ha også selve vaniljestangen i fløten. Varm opp blandingen til nesten kokepunktet. Ta kjelen av platen og la vaniljen trekke i fløten. Fjern vaniljestangen. Avkjøl blandingen i 10 minutter.

Visp eggeplommer og sukker sammen med en stålvisp. Blandingen skal bli litt luftigere, men det er viktig at du ikke pisker eggedosis (se tips). Hell så litt og litt av vaniljefløten i eggeblandingen, mens du fortsetter å vispe lett med stålvispen.

Bruk en liten øse og fordel blandingen over eplene i formene. 

Steking i vannbad:
Ha en langpanne midt i ovnen og varm opp ovnen til 150°C. Sett formene i langpannen (forsiktig, så det ikke skvulper over). Hell så kokende vann i langpannen slik at vannet rekker ca halvveis opp langs kanten av formene. La formene stå slik i vannbadet i ovnen i ca 50 minutter. De skal da være lyse og stive på overflaten, men være litt skjelvende om du beveger på dem.

Ta formene ut av vannbadet og avkjøl (se tips).

Karamellisert sukkerlokk:

Dryss en god spiseskje sukker på toppen av hver av puddingene. 

Smelt sukkeret med gassbrenneren til det blir lysebrunt og karamellisert.

Tips

♥ Ikke pisk eggedosis når du lager denne desserten her. Da blir det for mye luft i dessertrøren, som bare vil få desserten din til å klappe sammen under og etter stekingen. Jeg bruker ballongvisp og visper for hånd. 

♥ I stedet for 1 vaniljestang kan du bruke 1 ss vaniljepasta. 

♥ Ikke la deg skremme av at desserten skal stekes i vannbad. Det er ikke verre enn at du setter skålene i langpannen, koker opp vann i vannkokeren og heller vannet forsiktig i langpannen. 

♥ Hvor lenge du avkjøler de stekte puddingene, avgjør hvor fast konsistensen blir. Du kan gjerne sette formene i kjøleskapet over natten hvis du liker helt fast vaniljepudding. Vent da til dagen etter med å lage sukkerlokket.  Jeg lagde her sukkerlokket mens puddingene fortsatt var lunkne, så derfor ser du at konsistensen er løsere. Jeg liker desserten best slik. 

♥ Ikke la deg skremme av at du må bruke gassbrenner heller. Denne fra Städter er som sagt veldig god og lett å bruke. Husk at du må fylle brenneren med gass (vanlig lightergass) før du kan bruke den. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift