Grove pizzasnurrer

Annonse: Mutti

Heisan!

Denne uken har datteren min fått Grove pizzasnurrer i skolesekken hver dag, og gjett hvem som har vært strålende fornøyd med denne ordningen? 

Både hun og jeg! Smile 

Hun, fordi hun elsker pizzasnurrer, og jeg, fordi det krever kun 2 sekunder å ta en pose pizzasnurrer ut av fryseren og legge den i sekken på morgenen! Grin  Pizzasnurrene tiner i sekken slik at de er klare til at hun kan spise dem til lunsj. Jeg kan altså varmt anbefale å lage en porsjon Grove pizzasnurrer og fryse ned i porsjonsposer - så er matpakkene klare for mange dager fremover.

Selvsagt er det viktig at pizzasnurrene til lunsj er både sunne og velsmakende, derfor tilsetter jeg grovt mel i deigen og lager fyllet med karbonadedeig og skikkelig god tomatsaus. Til det er Mutti finhakkede tomater (polpa) ypperlig egnet! Dette er et fantastisk kvalitetsprodukt der det brukes kun solmodne tomater fra Parma-regionen i Italia, som gir den gode, ekte tomatsmaken.

Enda enklere blir det dersom du bruker Mutti pizzasaus, som lages med samme type italienske tomater, og som i tillegg er ferdig krydret slik at sausen smaker helt som en klassisk, italiensk pizzasaus skal smake! 

 

 

Oppskriften gir ca. 24 stk kjempegode, grove pizzasnurrer.

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Fyll:
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g karbonadedeig
♥ 400 g Mutti pizzasaus (eller hermetiske, finhakkede tomater, se tips)
♥ 3 dl revet ost (kan sløyfes)

Pynt:
♥ 3 dl revet ost

 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.


Pizzafyll:

Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen.

 

 

Tilsett innholdet fra en stor boks Mutti pizzasaus (tilsvarer 400 g).

 

 

Så enkelt! 

 

 

Gi blandingen et raskt oppkok og ta stekeplaten fra ovnen.

 

 

Utbaking og steking:

Del deigen i to emner som kjevles ut til avlange leiver.

 

 

Smør kjøttsaus utover hver av leivene.

 

 

Dryss over ost (kan sløyfes hvis du vil). 

 

 

Rull leivene sammen til ruller.

 

 

Skjær skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Dryss ost på toppen av snurrene.

 

 

La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.

 

 

Stek dem deretter midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 


NAM! 

 

Disse pizzasnurrene smaker jo fantastisk når de er helt nystekte, så alle havner ikke i fryseren hos meg altså...  Wink  

 


  Yum  

 

Tips:

♥ Mutti pizzasaus fås kjøpt i mange norske matbutikker, blant annet hos butikkene til Meny.

 

 

Finnes i både store og små bokser. Jeg har brukt 1 stor boks à 400 gram til pizzasausen i denne oppskriften.

 

 

♥ Alternativt kan du som nevnt bruke Mutti finhakkede tomater (polpa) til sausen.

 

 

I så fall kan du tilsette krydder selv etter smak (jeg liker tørket basilikum og oregano i tillegg til hvitløkspulver, salt og pepper).

♥ Ønsker du å begrense mengden ost, kan du gjerne sløyfe å ha ost inni pizzasnurrene, men på toppen av snurrene er det i alle fall kjekt å ha litt revet ost. Jeg liker også å drysse litt maldonsalt på toppen av osten. 

♥ Grove pizzasnurrer er ypperlige å fryse og tiner på et par timer. 

 

 

Gode til lunsj, men også til middag eller som kveldskos Yum  

 

 

Supergodt! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er norsk importør av blant annet Mutti finhakkede tomater (polpa) og Mutti pizzasaus. Du får kjøpt produktene i de fleste matbutikkene, blant annet hos butikkene til Meny. 

 

Grove pizzasnurrer
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 2 ts salt
♥ 1 ss sukker
♥ 400 g fin, sammalt hvetemel
♥ 600 g hvetemel

Fyll:
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g karbonadedeig
♥ 400 g Mutti pizzasaus (eller hermetiske, finhakkede tomater, se tips)
♥ 3 dl revet ost (kan sløyfes)

Pynt:
♥ 3 dl revet ost

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren i den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i fin, sammalt hvetemel og det hvite hvetemelet og elt deigen jevn. La deigen heve lunt i 1 time.

Pizzafyll:
Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen.

Tilsett innholdet fra en boks Mutti pizzasaus.

Gi blandingen et raskt oppkok og ta stekeplaten fra ovnen.

Utbaking og steking:
Del deigen i to emner som kjevles ut til avlange leiver.

Smør kjøttsaus utover hver av leivene. Dryss over ost (kan sløyfes hvis du vil). 

Rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss ost på toppen av snurrene.

La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.

Stek dem deretter midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Mutti pizzasaus fås kjøpt i mange norske matbutikker, blant annet hos butikkene til Meny.

♥ Alternativt kan du som nevnt bruke Mutti finhakkede tomater (polpa) til sausen, og så tilsette krydder selv etter smak (jeg liker tørket basilikum og oregano i tillegg til hvitløkspulver, salt og pepper).

♥ Ønsker du å begrense mengden ost, kan du gjerne sløyfe å ha ost inni pizzasnurrene, men på toppen av snurrene er det i alle fall kjekt å ha litt revet ost.

♥ Grove pizzasnurrer er ypperlige å fryse og tiner på et par timer. 

7 kommentarer

Kjempegode! Jeg fikk derimot for lite saus, så jeg måtte lage dobbel porsjon underveis. Men det er muligens fordi jeg ikke brukte karbonadedeig, og kanskje jeg kjevla deigen litt tynt. Men stor suksess!

Hvordan i all verden fikk jeg 23 pizzasnurrer, enda jeg halverte deigen. Å enda synes jeg de har bra med størrelse. Klager ikke :D

De beste pizzasnurrene jeg noen gang har laget. Og de er like gode og luftige etter de har vært fryst. En hit i hjemmet.

good

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift