Nutella-is med sjokolade og hasselnøtter


Når du får lyst på hjemmelaget Nutella-iskrem, er denne oppskriften fin å ty til! 

Isen lages med få ingredienser og er enkel å få til.

Jeg har her hatt iskremen i en liten brødform slik at isen kan serveres som en liten iskake, men det går også veldig fint å bruke porsjonsformer eller å lage iskremkuler av isen. 

Nydelig smak av sjokolade og hasselnøtter!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 eggeplommer
♥ 100 g sukker
♥ 4 dl kremfløte
♥ 350 g Nutella

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 50 g hasselnøtter

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommene sammen med sukkeret i ca 10 minutter, til blandingen blir tykk og lysere i fargen.

Rør romtemperert Nutella sammen med eggeblandingen.

Pisk kremfløten til tykk og luftig krem i en annen bolle. Vend den piskede kremen inn i Nutella-blandingen. Rør godt med en ballongvisp slik at alle hvite kremflekker fjernes.

Kle en liten brødform (1 liter) med bakepapir (både bunn og kanter). Hell iskremblandingen i formen.

Dryss over grovt hakket sjokolade og hasselnøtter.

 

 

Sett formen i fryseren i noen timer. 


Før servering tas isen ut av formen og over på et fat. Den må stå og tine en liten stund før den kan skjæres i skiver. 

 

 

Superenkelt og supergodt! 

  Yum  

 

 

Tips:

♥ Nutella er et populært sjokolade- og nøttepålegg. 350 g Nutella tilsvarer 1 boks.

♥ Se også oppskrift på Lys Nugatti-is.

 

Kos deg! 
 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Nutella-is med sjokolade og hasselnøtter
Ingredienser

♥ 3 eggeplommer
♥ 100 g sukker
♥ 4 dl kremfløte
♥ 350 g Nutella

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommene sammen med sukkeret i ca 10 minutter, til blandingen blir tykk og lysere i fargen.

Rør romtemperert Nutella sammen med eggeblandingen.

Pisk kremfløten til tykk og luftig krem i en annen bolle. Vend den piskede kremen inn i Nutella-blandingen. Rør godt med en ballongvisp slik at alle hvite kremflekker fjernes.

Kle en liten brødform (1 liter) med bakepapir (både bunn og kanter). Hell iskremblandingen i formen. Dryss over grovt hakket sjokolade og hasselnøtter.

Sett formen i fryseren i noen timer. 

Før servering tas isen ut av formen og over på et fat. Den må stå og tine en liten stund før den kan skjæres i skiver. 

Tips

♥ Nutella er et populært sjokolade- og nøttepålegg. 350 g Nutella tilsvarer 1 boks.

♥ Se også oppskrift på Lys Nugatti-is.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Oppskriften din på Nutella-is med sjokolade og hasselnøtter så veldig god ut så jeg bestemte meg for å lage den. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke men det ferdige resulatet ble ikke helt som forventet. Sjokoladesmaken fra Nutellapålegget gjorde at smaken av sjokoade ble så kraftig at det føltes som å spise kald Nutella rett fra boksen. Hva tror du om å redusere mengden av Nutella i oppskriften? Hva da med de andre ingrediensene, bør det økes eller reduseres noe her?

Nå har jeg modifisert oppskriften slik at man får mer volum og en mildere smak. Sluttresultatet blir også en del lysere. Det er jo den samme jobben om du lager mye eller lite så det betyr bare at du har litt mer i fryseren for den samme innsats med arbeid.
Forøvrig er fremgangsmåten akkurat den samme.

♥ 5 eggeplommer
♥ 170 g sukker
♥ 6 dl kremfløte
♥ 200 g Nutella

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift