Dukkekake / Barbiekake (rosa smørkremkjole)

Annonse: Slikkepott.no

Hei!

En dukkekake er veldig stas å sette frem på bursdagsbordet til en liten prinsesse! 

Jeg er ikke spesielt avansert av meg når det gjelder kakepynting, men med det rette utstyret er det så enkelt å lage en dukkekake at selv jeg klarer det! Smile  

Her viser jeg deg steg for steg hvordan du går frem slik at du vil lykkes selv om du skulle være nybegynner. Jeg har laget en grunnoppskrift på en vaniljekake som er akkurat passe stor til kjolen. For meg er ALLTID smaken på kaken viktigere enn utseendet, så jeg har sørget for at denne kaken er skikkelig myk og saftig og har en deilig smak av vanilje. Jeg har delt kaken i fire bunner og fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljesmørkrem. Kaken smaker nydelig! 

Kjolen kan pyntes på uttallige måter, og det er jo her det er gøy å utfolde seg!  Smile Et hovedskille går mellom kjolene som er basert på sprøytet krem og kjolene som er basert på heldekkende fondant.  Her har jeg pyntet kjolen med rosetter laget av rosa vaniljesmørkrem. Dukkekake med fondantkjole finner du her og her.

 

Ingredienser:

Vaniljekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg 
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 2 dl kefir

Bringebærfyll:
♥ 2 dl bringebærsyltetøy

Smørkrem til fyll og pynt:
♥ 350 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 700 g melis
♥ 1 dl kremfløte
- -
♥ rosa konditorfarge (se tips)

Pynt:
♥ rosa fondant til kjolens overdel (se tips)
♥ hvite sukkerperler (se tips)


Fremgangsmåte:

Vaniljekake:

Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. 

Sikt hvetemelet sammen med bakepulver. Ha både dette og vanilje og kefir i deigen og rør deigen godt sammen (men ikke rør lenger enn nødvendig for å få alt blandet etter at melet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig).

Finn frem kakeform beregnet på dukkekake (se tips). Smør den og dekk den deretter med et tynt lag mel så du er sikker på at kaken slipper formen lett når den er ferdig. Overflødig mel ristes ut av formen.

 

 

Fyll deigen i formen. 

 

 

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.

 

 

Hvelv den stekte kaken over på en rist og la kaken avkjøles med formen over.  

 


Smørkrem:

Pisk romtemperert, mykt smør sammen med vanilje, 500 gram melis og halvparten av kremfløten.

Når kremen er skikkelig luftig, tilsett resten av melisen og kremfløten og pisk et minutt til slik at smørkremen blir skikkelig luftig.

 

 

Sett til side omtrent 1/3 av smørkremen til å fylle kaken med.

Farg resten av smørkremen med noen dråper rosa konditorfarge.

 

 


Fylling av kaken:

Del kaken i fire lag.

 

 

Jeg bruker denne geniale kakedeleren for å få jevne lag.

 

 

Smør bringebærsyltetøy på de tre nederste lagene. 

 

 

Sett kakebunnene sammen med vaniljesmørkrem mellom lagene. Det gjør ikke noe om vaniljesmørkremen blander seg litt med bringebærsyltetøyet.

 

 

 

 

Får du vaniljesmørkrem til overs, farger du restene rosa og blander med den øvrige rosa smørkremen. 

Smør et lag rosa smørkrem rundt hele kaken så den blir noenlunde jevnt dekket.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i 1 time så kaken blir fast i konsistensen. Den kan også stå kjølig over natten, men pakk den da inn i plastfolie når kremen har stivnet, så kaken ikke blir tørr. 

 


Pynting av kaken:

Start med å lage en topp til dukken med fondant eller farget marsipan.

 

 

Klem fondanten sammen med baksiden og bruk en liten, skarp kniv til å skjære til toppen på oversiden slik at kanten blir jevn. 

 

 

Jeg lagde en lite hakk foran på toppen for å få en feminin fasong. 

 

 

Stikk dukken ned kaken.

 

 

Ha den rosa smørkremen i en sprøytepose med stjerneformet sprøytetipp (se tips).

 

 

Start med å sprøyte en ring med store rosetter nederst på kaken.

 

 

Fortsett deretter med en rad til med rosetter, som gjerne kan være litt mindre enn rosettene i den nederste raden.

 

 

Gjenta med en rad til ...

 

 

... og deretter enda en rad, helt til du når toppen av kjolen.

 

 

Fyll igjen sprekken mellom kjole og toppen med små smørkremrosetter. 

 

 

Pynt kjolen med en liten, hvit sukkerperle på hver smørkremrosett. 

 

 

Dukkekaken er ferdig!  

 

 

Jeg synes denne dukkekaken ble kjempevakker! 

 

 

Tips:

♥ Kaken blir best om du bruker hjemmelaget bringebærsyltetøy. Hvis du bruker ferdigkjøpt, pass på at du kjøper et syltetøy med høyt bærinnhold og ikke for mye sukker, så kaken får en friskhet over seg. 

Utstyret for å lage denne dukkekaken får du kjøpt hos Slikkepott.no - en suveren nettbutikk for kakeutstyr! 

♥ Det aller viktigste utstyret er en kuppelformet kakeform til kjolen og en dukkekropp. Det er veldig praktisk med en dukkekropp med pinne i stedet for ben, som dermed enkelt kan stikkes ned i den ferdige kjolekaken. Jeg har brukt denne kakeformen og dukkekroppen. 

 

 

♥ Når man bruker en kuppelformet kakeform til kjolen, får kjolen perfekt avrundet og symmetrisk fasong hver gang. Og det var null problem å få kaken ut av formen! 

 

 

♥ Jeg er vanligvis nokså kresen på dukkeansikter, men denne dukken synes jeg er skikkelig pen!  

 

 

♥ Til å farge smørkremen rosa brukte jeg farge fra ProGel. Det trengs bare noen få dråper for å få fin, lyserosa farge på smørkremen og fargen påvirker overhodet ikke smak eller konsistens på kremen.

 

 

♥ Jeg brukte rosa fondant til overdelen som matchet fargen på smørkremen. Her kan man såklart i stedet velge topp i en annen fargenyanse enn kjolen hvis man vil. I stedet for fondant kan man bruke farget marsipan. 

 

 

♥ Til å sprøyte smørkremen anbefaler jeg sprøyteposene fra Funcakes (super kvalitet!). Jeg brukte sprøytetippen 1 M som finnes i dette praktiske tippsettet

 

 

♥ Jeg foretrekker å lage smørkremen fra bunnen av, men det går an å kjøpe smørkremmix.

♥ Jeg brukte disse hvite sukkerperlene som pynt. 

 

 

♥ Kakedeleren jeg brukte finner du her


Vil du gjøre det enkelt for deg selv, kan du kjøpe ferdig sammensatt produktpakke hos Slikkepott.no! 

HER finner du en pakke med alt du trenger for å lage rosa dukkekake (både smørkrembasert og fondantbasert).

HER finner du en grunnpakke som er fargenøytral og som kun innholder basic utstyr for å lage dukkekake. Så kan du selv velge hva du måtte ønske av konditorfarge, fondant, ferdigkjevlet fondantlokk og marsipan.

Samlekategori for alt til dukkekake finner du HER.

 

 

Å lage dukkekake er GØY både for den som lager kaken og den som får kaken!

  Smile chrome   

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Dukkekake / Barbiekake (rosa smørkremkjole)
Ingredienser

Vaniljekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg 
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 2 dl kefir

Bringebærfyll:
♥ 2 dl bringebærsyltetøy

Smørkrem til fyll og pynt:
♥ 350 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt - eller pasta
♥ 700 g melis
♥ 1 dl kremfløte
- -
♥ rosa konditorfarge (se tips)

Pynt:
♥ rosa fondant til kjolens overdel (se tips)
♥ hvite sukkerperler (se tips)

Fremgangsmåte

Vaniljekake:
Pisk mykt, romtemperert smør luftig sammen med sukkeret. Pisk inn eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt hvetemelet sammen med bakepulver. Ha både dette og vanilje og kefir i deigen og rør deigen godt sammen (men ikke rør lenger enn nødvendig for å få alt blandet etter at melet er tilsatt for å unngå at deigen blir seig).

Finn frem kakeform beregnet på dukkekake. Smør den og dekk den deretter med et tynt lag mel så du er sikker på at kaken slipper formen lett når den er ferdig. Overflødig mel ristes ut av formen. Fyll deigen i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 50 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. Hvelv den stekte kaken over på en rist og la kaken avkjøles med formen over.  

Smørkrem:
Pisk romtemperert, mykt smør sammen med vanilje, 500 gram melis og halvparten av kremfløten. Når kremen er skikkelig luftig, tilsett resten av melisen og kremfløten og pisk et minutt til slik at smørkremen blir skikkelig luftig.

Sett til side omtrent 1/3 av smørkremen til å fylle kaken med. Farg resten av smørkremen med noen dråper rosa konditorfarge.

Fylling av kaken:
Del kaken i fire lag. Jeg bruker denne geniale kakedeleren for å få jevne lag.

Smør bringebærsyltetøy på de tre nederste lagene. Sett kakebunnene sammen med vaniljesmørkrem mellom lagene. Det gjør ikke noe om vaniljesmørkremen blander seg litt med bringebærsyltetøyet.

Får du vaniljesmørkrem til overs, farger du restene rosa og blander med den øvrige rosa smørkremen. 

Smør et lag rosa smørkrem rundt hele kaken så den blir noenlunde jevnt dekket. Sett kaken i kjøleskapet i 1 time så kaken blir fast i konsistensen. Den kan også stå kjølig over natten, men pakk den da inn i plastfolie når kremen har stivnet, så kaken ikke blir tørr. 

Pynting av kaken:
Start med å lage en topp til dukken med fondant eller farget marsipan. Klem fondanten sammen med baksiden og bruk en liten, skarp kniv til å skjære til toppen på oversiden slik at kanten blir jevn. 

Stikk dukken ned kaken.

Ha den rosa smørkremen i en sprøytepose med stjerneformet sprøytetipp (se tips). Start med å sprøyte en ring med store rosetter nederst på kaken. Fortsett deretter med en rad til med rosetter, som gjerne kan være litt mindre enn rosettene i den nederste raden. Gjenta med en rad til og deretter enda en rad, helt til du når toppen av kjolen. Fyll igjen sprekken mellom kjole og toppen med små smørkremrosetter. 

Pynt kjolen med en liten, hvit sukkerperle på hver smørkremrosett. 

Tips

♥ Kaken blir best om du bruker hjemmelaget bringebærsyltetøy. Hvis du bruker ferdigkjøpt, pass på at du kjøper et syltetøy med høyt bærinnhold og ikke for mye sukker, så kaken får en friskhet over seg. 

Utstyret for å lage denne dukkekaken får du kjøpt hos Slikkepott.no - en suveren nettbutikk for kakeutstyr! 

♥ Det aller viktigste utstyret er en kuppelformet kakeform til kjolen og en dukkekropp. Det er veldig praktisk med en dukkekropp med pinne i stedet for ben, som dermed enkelt kan stikkes ned i den ferdige kjolekaken. 

♥ Videre trenger du konditorfarge og fondant (eller marsipan) til overdelen. 

♥ Til å sprøyte smørkremen anbefaler jeg sprøyteposene fra Funcakes (super kvalitet!). Jeg brukte sprøytetippen 1 M som finnes i dette praktiske tippsettet. 

♥ Jeg brukte hvite sukkerperlene som pynt. 

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

14 kommentarer

Hvor stor (spring)form passer denne kaken til hvis man ikke vil lage dukkekake, men bare har lyst på en skikkelig god vaniljekake? :)
Grete

Hei Grete, da ville jeg brukt rund form som er 24 cm i diameter. Stekes midt i ovnen ved 180 til den er gjennomstekt, som vil ta kortere tid enn angitt her i oppskriften siden kaken da blir lavere. :-)

Hei! Hvordan er denne kaken å fryse? Hvis ikke den ferdige kaken kan fryses, kan kanskje bunnen fryses slik at man kan forberede litt noen dager før kaken skal serveres? :)

Hei, ja kaken kan fryses både med og uten smørkremen. Men det forutsetter at du har god nok plass i fryseren så den kan stå uten å komme borti noe annet. (Ikke mulig i min fryser, som er stappfull, haha :-) )

Hei!
Jeg skal lage en dåpskakesom skal pyntes med smørkrem (rosetter i forskjellige blåtoner). Kan kaken pyntes kvelden i forvegen og oppbevares kjølig til dagen etter uten at farger og fasong flyter?

Som svar på av M (ikke bekreftet)

Hei, ja denne smørkremen er veldig stabil og holder seg fint til dagen etter. Men la gjerne kaken stå i romtemperatur en stund før servering, slik at smørkremen ikke er hard ved servering.

Hei,
Hvor mange personer er denne kaken til?

Som svar på av Anu Dadwal (ikke bekreftet)

Hei, kaken er ikke så stor, men den er mektig, så tipper at den holder til 6 - 8 personer.

Hei.

Kan man bruke ostekrem i steden for smørkrem?

Hei! Funker det med hjemmelaget jordbærsyltetøy istedenfor bringebær??

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift