Hjemmelagde CocoCrunch™


CocoCrunch™ er kjempepopulære, sunne, rawfood energikuler, som selges i mange cafeer og helsekostforretninger.

Kulene er smaker deilig av havre, kokos og sjokolade, og kjennetegnes av at de også inneholder spiret bokhvete, som gir herlig crunch.

 

 

Her får du oppskriften på en hjemmelaget variant, som jeg synes smaker veldig likt originalen. 

Kulene er enkle å lage, og veldig kjekke å ha i kjøleskapet så du kan hente dem frem når du får lyst på noe godt

 

 

Oppskriften gir 20 stk. 

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g havregryn
♥ 40 g kakao
♥ 50 g kokos
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts maldonsalt
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1 dl smeltet kokosolje
♥ 1 ss mandelolje
♥ 80 g spiret bokhvete (se tips)

Pynt:
♥ 50 g kokos


Fremgangsmåte:

Kjør havregryn lett sammen i en food processor så det blir til grovt havremel. Tilsett kakaopulver, kokos, kaffepulver, vaniljesukker og maldonsalt og kjør dette sammen til en finkornet blanding. Tilsett lønnesirup, smeltet kokosolje og mandelolje og kjør sammen til en bløt masse. 

 

 

Ha massen i en bolle sammen med spiret bokhvete.

 

 

Kna bokhveten inn i deigen.

 

 

Form deretter 20 kuler som rulles i kokos.

 

 

Sett kulene i kjøleskapet i minst 1 time før servering, så de blir fastere.

 

 

 

Kjempegode, veganske energikuler som det er lett å få dilla på! 

 

 

Tips:

♥ Spiret bokhvete fås kjøpt i helsekostforretninger. 

 

 

♥ Kulene oppbevares i kjøleskapet og har lang holdbarhet. 

 

 

Anbefaler deg å lage hjemmelagde CocoCrunch™! 

De er både sunne og utrolig gode!  Smile  

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hjemmelagde CocoCrunch™
Ingredienser

♥ 200 g havregryn
♥ 40 g kakao
♥ 50 g kokos
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts maldonsalt
♥ 1 dl lønnesirup
♥ 1 dl smeltet kokosolje
♥ 1 ss mandelolje
♥ 80 g spiret bokhvete (se tips)

Pynt:
♥ 50 g kokos

Fremgangsmåte

Kjør havregryn lett sammen i en food processor så det blir til grovt havremel. Tilsett kakaopulver, kokos, kaffepulver, vaniljesukker og maldonsalt og kjør dette sammen til en finkornet blanding. Tilsett lønnesirup, smeltet kokosolje og mandelolje og kjør sammen til en bløt masse. 

Ha massen i en bolle sammen med spiret bokhvete. Kna bokhveten inn i deigen.

Form deretter 20 kuler som rulles i kokos. Sett kulene i kjøleskapet i minst 1 time før servering, så de blir fastere.

Tips

♥ Spiret bokhvete fås kjøpt i helsekostforretninger. 

♥ Kulene oppbevares i kjøleskapet og har lang holdbarhet. 

5 kommentarer

Hei! :) Skal bokhveten bløtlegges først? Jeg fikk beskjed om det på helsekostforretningen, men det står ingenting om det i oppskriften. Mvh, Mari

Hei
Hvilken kokosolje bruker du? Jeg har brukt SanaBona rå økologisk kokosolje, men syns den gir en bismak (er bedre om de er veldig kalde).
Mvh Ragnhild

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift