Rabarbra- og jordbærkladdkake


Jammen meg er det deilig med noen rolige sommerdager hjemme også.

Jeg reiser til Italia på mandag, men før det nyter jeg å bake og pusle hjemme hos meg selv. 

 

 

Her kommer en nydelig sommerkake med rabarbra og jordbær som du lager i en fei.

 

 

Serveres gjerne med en klatt pisket krem eller en kule vaniljeis. 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts ekte vaniljepasta- eller ekstrakt
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g rabarbra
♥ 1 ss sukker

Pynt:
♥ melisdryss

Servering:
♥ vaniljeis 



Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljepulver sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Del jordbær og rabarbra i små biter. Fordel bitene over kaken. 

 

 

Dryss over sukker.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Sikt over melis rett før servering.

 

 

Så kjekt med kladdkaker som er så enkle å lage.  Smile  

 

 

Denne kladdkaken har frisk sommersmak! 

 

 

Friske jordbær og en kremdott passer kjempegodt sammen med kakestykket. 

 

 

Det er viktig at kaken ikke steker for lenge slik at den får en bløt kjerne. Yum  

 

 

Tips:

♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.

♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses. 

♥ Kaken er nydelig servert sammen med pisket krem eller vaniljeis. 

 

 

Benytt deg av fersk rabarbra og søte jordbær og lag deg denne gode sommerkaken.  ♥ 

 

 

Jeg er tilbake her på bloggen i morgen kveld!

So long Smile  

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Rabarbra- og jordbærkladdkake
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts ekte vaniljepasta- eller ekstrakt
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 200 g jordbær
♥ 100 g rabarbra
♥ 1 ss sukker

Pynt:
♥ melisdryss

Servering:
♥ vaniljeis 

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljepulver sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Del jordbær og rabarbra i små biter. Fordel bitene over kaken. Dryss over sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.

Tips

♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.

♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses. 

♥ Kaken er nydelig servert sammen med pisket krem eller vaniljeis. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Enkel og god kake. Men jeg måtte steke den dobbelt så lenge som det står i oppskriften.. Da ble den akkurat passe bløt k midten.

Det er en smakssak hvor bløt man liker kladdkaker. Jeg steker nokså kort, men da er det helt nødvendig å la kaken stå i kjøleskapet og bli stiv før kaken tas ut av formen. Steker man lenger, slik du har gjort, kan nok kaken spises rett etter at den er stekt. :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift