Ananassorbet


Aahh - synes du det er varmt og deilig nå.. ?

Drøm deg bort til en tropisk øy og lag hjemmelaget ananassorbet! Smile

Ananassorbet smaker utrolig deilig i sommervarmen! Kan lages både med og uten iskremmaskin.

 

 

Ingredienser

♥ 7 dl ananasmos (se tips)
♥ 125 g sukker
♥ 75 g glukose (se tips)
♥ 2 ss sitronsaft

 

Fremgangsmåte:

Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring slik at sukkeret smelter.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Ha ananasmosen i en iskremmaskin.

 

 

La maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.

 

 

Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.

 

 

Her har jeg servert ananassorbeten direkte fra iskremmaskinen:

 

 

 

Nydelig, forfriskende ananassorbet!

 

 

Tips:

♥ I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes.

 

 


Søte ananaslys kjøpt hos Nille. Smile

 

♥ Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

♥ Jeg bruker glukose i tillegg til sukker når jeg lager sorbet. Det gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker, og får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

 

Nyt friskt, hjemmelaget sorbet på varme sommerdager!
 

Se også oppskrift på Pasjonsfruktsorbet og Vannmelon- og bringebærsorbet.

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ananassorbet
Ingredienser

♥ 7 dl ananasmos (se tips)
♥ 125 g sukker
♥ 75 g glukose (se tips)
♥ 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Ha ananasmosen i en kjele sammen med sukker, glukose og sitronsaft. Varm opp blandingen under omrøring slik at sukkeret smelter.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen helt. Den må gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Ha ananasmosen i en iskremmaskin og la maskinen gå i 50-60 minutter til du får en myk og deilig ananassorbet.

Server sorbeten med en gang hvis du liker den myk, eller sett den i fryseren i 1-2 timer hvis du liker den fastere.

Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

Tips

♥ I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes.

♥ Hvis du ikke har iskremmaskin, går det også greit å ha ananasblandingen rett i en plastboks og sette i fryseren. Du bør imidlertid da røre rundt i blandingen hver halvtime, 4-5 ganger, i innfrysingsfasen for å hindre at det danner seg iskrystaller i sorbeten.

♥ Jeg bruker glukose i tillegg til sukker når jeg lager sorbet. Det gjør at sorbeten blir noe mykere i frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikker, og får du ikke tak i det, kan du oppnå samme effekt med samme mengde hvit eller lysebrun sirup.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift