Nektarinkake


Heisan! 

Jeg er innom her i kveld for å gi deg et tips på en enkel kake, som er kjempefin å lage på denne tiden av året!

Jeg har brukt min eldste og kjæreste oppskrift på Eplekake som alltid blir vellykket, og byttet ut epleskivene med nektarinskiver. 

Masse sukker, kanel og mandler på blir supergodt! 

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Topping:
♥ 4 nektariner
♥ 3 ss perlesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 50 g mandler


Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

 

 

Del nektarinene i båter som stikkes ned i deigen i et sirkelmønster.

 

 

Dryss over perlesukker og kanel.

 

 

Jeg synes det blir kjempegodt med hakkede mandler på også!

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 45-50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen før den løsnes fra formen og flyttes over på et fat.

 

 

Det lukter herlig av nystekt nektarinkake! 

 

 

En enkel nektarinkake, men saftig og myk, og veldig god! 

 

 

Tips:

♥ Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare middels store egg, så bruke 3 stk. 

♥ Hvis du vil unngå nøtter, er det selvfølgelig bare å droppe de hakkede mandlene på toppen. 

♥ Nektarinkaken er fin å fryse. 

 

 

Server gjerne vaniljeis eller pisket fløtekrem sammen med nektarinkaken, men kaken er også veldig god uten! 

 

Kos deg!  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Nektarinkake
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver

Topping:
♥ 4 nektariner
♥ 3 ss perlesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 50 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Del nektarinene i båter som stikkes ned i deigen i et sirkelmønster.

Dryss over perlesukker og kanel. Jeg synes det blir kjempegodt med hakkede mandler på også!

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 45-50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen før den løsnes fra formen og flyttes over på et fat.

Tips

♥ Oppskriften er beregnet på store egg. Har du bare middels store egg, så bruke 3 stk. 

♥ Hvis du vil unngå nøtter, er det selvfølgelig bare å droppe de hakkede mandlene på toppen. 

♥ Nektarinkaken er fin å fryse. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift