Sjokoladekake med sjokoladepudding og jordbær

Hei!

Snart langhelg igjen, dere!  Smile

Dette er en nydelig og spesiell sjokoladekake som lages med få og enkle ingredienser, som man får tak i selv i de små, søndagsåpne matbutikkene.

Kaken inneholder ikke hvetemel, og blir bløt og mektig. Fyllet består av ferdigkjøpt sjokoladepudding, som gjør at kaken er rask å lage.

Pynt med pisket krem og friske, søte jordbær!

 

 

 

Ingredienser: 

Sjokoladekake uten hvetemel:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 6 egg
♥ 2,5 dl sukker

Fyll og pynt:
♥ 1 liter sjokoladepudding
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g jordbær


Fremgangsmåte: 

Sjokoladekaken: 

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør sjokoladeblandingen inn i eggeblandingen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.

La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Kaken skal bli helt fast og stiv før du tar den ut av kakeformen.

 

 

Fyll og pynt: 

Sett kaken på et fat.

 

 

Fordel over sjokoladepuddingen i store klatter.

 

 

 

Mesteparten av sjokoladepuddingen vil da legge seg i gropen i midten av kaken.

 

 

Pisk kremfløten til krem og fordel kremen jevnt over sjokoladepuddingen.

 

 

 

Pynt med friske jordbær.

 

 

Vakker og spennende kake! 

 

 

Det er definitivt noe overraskende over denne kaken, når man begynner å skjære i den og oppdager at den er fylt med ferdigkjøpt sjokoladepudding!!  Smile  

 

 

 

Kakestykkene er nydelige! 

 

 

 

Fikk du lyst på et kakestykke?  Yum  

 

 

Tips:

♥ Siden sjokoladekaken lages uten hvetemel, er det viktig at du følger fremgangsmåten som beskrevet. Dette er nødvendig for at kakene skal få den rette konsistensen.

♥ Som nevnt, må kaken bli helt kald i formen før den løsnes fra formen og flyttes på et kakefat. Jeg lar alltid kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen, så er jeg sikker på at den er fast nok i konsistensen og ikke går i stykker. 

♥ Ferdig sjokoladepudding fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Når du legger ferdigkjøpt sjokoladepudding på kaken i klatter, vil puddingen gli litt fra hverandre når du begynner å skjære i kaken. Det er helt normalt og slik det må bli. Smile 

 

 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er fylt og pyntet med krem og jordbær. 

 

 

Denne kaken er inspirert av den populære kaken, Mississippe Mud Pie, men i en mye enklere versjon. 

 

 

God fornøyelse!  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekake med sjokoladepudding og jordbær
Ingredienser

Sjokoladekake uten hvetemel:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 6 egg
♥ 2,5 dl sukker

Fyll og pynt:
♥ 1 liter sjokoladepudding
♥ 3 dl kremfløte
♥ 300 g jordbær

Fremgangsmåte

Sjokoladekaken: 
Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Rør blandingen jevn.

Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør sjokoladeblandingen inn i eggeblandingen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.

La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Kaken skal bli helt fast og stiv før du tar den ut av kakeformen.

Fyll og pynt: 
Sett kaken på et fat. Fordel over sjokoladepuddingen i store klatter. Mesteparten av sjokoladepuddingen vil da legge seg i gropen i midten av kaken.

Pisk kremfløten til krem og fordel kremen jevnt over sjokoladepuddingen.

Pynt med friske jordbær.

Tips

♥ Siden sjokoladekaken lages uten hvetemel, er det viktig at du følger fremgangsmåten som beskrevet. Dette er nødvendig for at kakene skal få den rette konsistensen.

♥ Som nevnt, må kaken bli helt kald i formen før den løsnes fra formen og flyttes på et kakefat. Jeg lar alltid kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen, så er jeg sikker på at den er fast nok i konsistensen og ikke går i stykker. 

♥ Ferdig sjokoladepudding fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Når du legger ferdigkjøpt sjokoladepudding på kaken i klatter, vil puddingen gli litt fra hverandre når du begynner å skjære i kaken. Det er helt normalt og slik det må bli. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er fylt og pyntet med krem og jordbær. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift