Rabarbracupcakes med jordbærkrem

Rabarbra smaker friskt og sommerlig, og er populær å bruke i kaker og bakst. Her har jeg laget nydelige, saftige muffins med rabarbra, som jeg har toppet med en herlig frosting laget av ostekrem som er tilsatt litt tykt jordbærsyltetøy. Syltetøyet gir vakker, lyserosa farge på jordbærkremen og deilig smak.

PS: Visste du at rabarbra er en grønnsak og ikke en frukt?

 

 

Oppskriften gir ca. 24 stk.

 

Ingredienser: 

Rabarbramuffins:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl kefir
♥ 2 ts natron
♥ 5 dl hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i små terninger

Jordbærkrem:
♥ 250 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 500 g kremost
♥ 1,5 dl tykt jordbærsyltetøy

Pynt:
♥ 24 små rabarbrabiter
♥ 12 små jordbær



Fremgangsmåte: 

Rabarbramuffins: 

Pisk sammen romtemperert smør, sukker og egg til en luftig smørkrem. Rør inn kefir og natron. Bland 1 dl av hvetemelet med rabarbrabitene (dette forhindrer at rabarbrabitene synker til bunns i muffinsene under stekingen). Bland resterende 4 dl hvetemel i smørkremen og rør deigen raskt sammen. Vend til slutt inn rabrabrabitene (og melet du har blandet dem med).

Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle med rabarbradeigen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.

 

 

Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.

 


Jordbærkrem: 

Til jordbærkremen piskes romtemperert smør sammen med melis. Pisk inn kremosten. Vend så forsiktig inn tykt jordbærsyltetøy, litt om gangen.

 

 

Det er viktig at du ikke blander inn mer jordbærsyltetøy enn at frostingen forblir tykk nok til at den holder fasongen ved sprøyting.

 

 

Ha frostingen i en sprøytepose.

 

 

Sprøyt den ut i vakre topper på de avkjølte rabarbramuffinsene.

 

 

Så søte og delikate.. 

 

 

Pynt med små biter av rabarbra og halve jordbær.

 

 

Oppbevar muffinsene kjølig frem til servering.

 

 

Rabarbra og jordbær er alltid vellykket sammen! 

 

 

Tips:

♥ Rabarbramuffinsene uten krem er fine å fryse. De bør helst serveres samme dag som de pyntes med jordbærkrem. 

 

 

Skikkelig søte og sommerlige cupcakes!  Heart  

 

 

God fornøyelse! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rabarbracupcakes med jordbærkrem
Ingredienser

Rabarbramuffins:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl kefir
♥ 2 ts natron
♥ 5 dl hvetemel
♥ 3 dl rabarbra i små terninger

Jordbærkrem:
♥ 250 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 500 g kremost
♥ 1,5 dl tykt jordbærsyltetøy

Pynt:
♥ 24 små rabarbrabiter
♥ 12 små jordbær

Fremgangsmåte

Rabarbramuffins: 
Pisk sammen romtemperert smør, sukker og egg til en luftig smørkrem. Rør inn kefir og natron. Bland 1 dl av hvetemelet med rabarbrabitene (dette forhindrer at rabarbrabitene synker til bunns i muffinsene under stekingen). Bland resterende 4 dl hvetemel i smørkremen og rør deigen raskt sammen. Vend til slutt inn rabrabrabitene (og melet du har blandet dem med).

Sett papirformer i muffinsbrett. Fyll formene 2/3 fulle med rabarbradeigen.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.

Jordbærkrem: 
Til jordbærkremen piskes romtemperert smør sammen med melis. Pisk inn kremosten. Vend så forsiktig inn tykt jordbærsyltetøy, litt om gangen. Det er viktig at du ikke blander inn mer jordbærsyltetøy enn at frostingen forblir tykk nok til at den holder fasongen ved sprøyting.

Ha frostingen i en sprøytepose og sprøyt den ut i vakre topper på de avkjølte rabarbramuffinsene.

Pynt med små biter av rabarbra og halve jordbær. Oppbevar muffinsene kjølig frem til servering.

Tips

♥ Rabarbramuffinsene uten krem er fine å fryse. De bør helst serveres samme dag som de pyntes med jordbærkrem. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Hei! Takk for oppskriften!
Er du sikker på at det er 5dl melis? Betyr det 500 ml melis? Er det ikke alt for mye? Halv liter?
Hvorfor bruker ikke man bare gr og ml?
Hvorfor bruker man dl for tørre ingredienser og ikke bare til væsk?
Ellers alt bra
Irina

Hei! Denne oppskriften må prøves, men hvor mye kremost skal det egentlig være i toppingen? 1/2 kg som det står blir vel i meste laget?

Hvilket tykt syltetøy anbefaler du? Eller hva brukte du i denne oppskriften?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift