Mazarinkake med rabarbrakrem

Hei, hei!  Smile  

Mazarinkake er en lys og myk mandelbunn, som lages med råmarsipan (såkalt "ekte marsipan", som har høyt mandelinnhold).

Den søte mandelbunnen er nydelig med den litt syrlige rabarbrakremen.

Rabarbrakremen lages av bakte rabarbra, som får renne godt av seg. Rabarbrasaus som blir til overs kan brukes som pynt på kaken og serveres ved siden av.

 

 

Dette er en deilig sommerkake! 

 

Ingredienser:

Mazarinkake: 
♥ 250 g råmarsipan (se tips)
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 65 g hvetemel

Rabarbrakrem: 
♥ 500 g rabarbra
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepulver (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Mazarinkake: 

Ha oppelt råmarsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke matpapir på slutten av steketiden dersom den begynner å bli for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.

 


Rabarbrakrem: 

Del rabarbra i mindre biter og ha dem i en ildfast form.

 

 

Bland sammen sukker og vaniljepulver.

 

 

Dryss det over rabarbraen.

 

 

Dekk til formen med aluminiumsfolie.  

Bak rabarbraen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

 

 

Avkjøl rabarbraen i noen minutter. 

Ha den bakte rabarbraen i en sil over en bolle.

 

 

Press godt med en skje slik at saften renner av.

 

 

Hell den søte rabarbrasausen i en kanne og sett til side.

 

 

 

Den avrente rabarbramosen skal brukes til rabarbrakremen. 

Pisk kremfløten til tykk og fast fløtekrem. Vend den avrente rabarbramosen forsikten i kremen.

 

 

Smak til kremen med litt melis. 

 

Pynting:

Fordel rabarbrakremen over kaken i et jevnt lag. 

 

 

 

Lag groper i kremen med en spiseskje. 

Øs litt rabarbrasaus over kaken, og slik at den legger seg i gropene. 

 

 

Det du ikke bruker av rabarbrasaus, kan oppbevares i kjøleskapet og serveres ved siden av kaken.

 

 

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Lekker kake! 

 

 

Den myke mazarinkaken er herlig med rabarbrakremen.

 

 

Tips:

♥ Vaniljepulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og helsekostforretninger. 

 


Alternativt går det like fint å bruke vaniljesukker, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang. 

♥ Det går fint å lage mazarinkake dagen i forveien. Pakk den inn i plast så den holder seg myk. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med rabarbrakrem. 

♥ Det blir en god del rabarbrasaus til overs. Det du ikke bruker ved siden av kaken, er deilig å servere til iskrem. 

 

 

Nyt en sommerlig mandelkake med deilig rabarbrakrem!  Heart  

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mazarinkake med rabarbrakrem
Ingredienser

Mazarinkake: 
♥ 250 g råmarsipan (se tips)
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 65 g hvetemel

Rabarbrakrem: 
♥ 500 g rabarbra
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepulver (se tips)
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Mazarinkake: 

Ha oppelt råmarsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 50 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke matpapir på slutten av steketiden dersom den begynner å bli for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.


Rabarbrakrem: 

Del rabarbra i mindre biter og ha dem i en ildfast form. Bland sammen sukker og vaniljepulver. Dryss det over rabarbraen. Dekk til formen med aluminiumsfolie.  

Bak rabarbraen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

Avkjøl rabarbraen i noen minutter. 

Ha den bakte rabarbraen i en sil over en bolle. Press godt med en skje slik at saften renner av. Hell den søte rabarbrasausen i en kanne og sett til side. Den avrente rabarbramosen skal brukes til rabarbrakremen. 

Pisk kremfløten til tykk og fast fløtekrem. Vend den avrente rabarbramosen forsikten i kremen. Smak til kremen med litt melis. 

Pynting:
Fordel rabarbrakremen over kaken i et jevnt lag.  Lag groper i kremen med en spiseskje. 

Øs litt rabarbrasaus over kaken, og slik at den legger seg i gropene. 

Oppbevar kaken i kjøleskapet frem til servering.

Tips

♥ Vaniljepulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og helsekostforretninger. Alternativt går det like fint å bruke vaniljesukker, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang. 

♥ Det går fint å lage mazarinkake dagen i forveien. Pakk den inn i plast så den holder seg myk. 

♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med rabarbrakrem. 

♥ Det blir en god del rabarbrasaus til overs. Det du ikke bruker ved siden av kaken, er deilig å servere til iskrem. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift