Solbærterte med mascarponekrem

Å, så glad jeg er i solbær! Heart  

Dette er en liten, enkel tertebunn som fylles med mascarponekrem og deretter dekkes med masse friske solbær.

 

 

De milde smakene på bunnen og kremen gjør at solbærene virkelig kommer til sin rett! 

 

 

Ingredienser:

Tertebunn:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 eggeplommer
♥ 1 ss vann

Mascarponekrem:
♥ 100 g mascarpone
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Topping:
♥ 3 dl friske solbær


Fremgangsmåte: 

Tertebunn:

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en liten, smurt terteform (24 cm i diameter). Fest aluminiusfolie langsmed kanten av formen. Alternativt legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (se tips).

Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien / bakepapiret med de keramiske bakekulene.

Avkjøl kaken før du forsiktig flytter den over på et kakefat.

 


 


Mascarponekrem:

Pisk sammen mascarpone, melis og vanilje. Tilsett kald kremfløte og pisk videre til du får en tykk og myk mascarponekrem.

 


Fylling av kaken:

Fordel mascarponekremen jevnt over tertebunnen.

 

 

 

Dryss på masse friske solbær. 

 

 

Voilà! 

 

 

Nydelig terte med solbær! 

 


 

 

Mascarponekremen har tykk, kremete konsistens og deilig vaniljesmak, som passer veldig godt sammen med solbærene! 

 

 


 


Tips:

♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen. Samme effekt oppnås ved å dekke formen med bakepapir og fylle formen med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner). 

♥ La tertebunnen bli helt kald før du flytter den over på et kakefat, så er det lettere å unngå at den går i stykker. 

♥ Til mascarponekremen bruker jeg vaniljepasta, som gir veldig god vaniljesmak. Det går imidlertid også bra å bruke vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller vaniljesukker.

♥ Kaken passer best å servere samme dag den er fylt. Selve tertebunnen kan gjerne stekes dagen i forveien.

 

 

♥ Terten kan selvfølgelig lages med alle typer bær, så det er bare å bytte ut solbærene med f eks blåbær, jordbær eller bringebær hvis du ønsker det. 

 

 

Nyt den friske smaken av solbær i denne deilige terten! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Solbærterte med mascarponekrem
Ingredienser

Tertebunn:
♥ 150 g hvetemel
♥ 50 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 eggeplommer
♥ 1 ss vann

Mascarponekrem:
♥ 100 g mascarpone
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 3 dl kremfløte

Topping:
♥ 3 dl friske solbær

Fremgangsmåte

Tertebunn:
Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en liten, smurt terteform (24 cm i diameter). Fest aluminiusfolie langsmed kanten av formen. Alternativt legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (se tips).

Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien / bakepapiret med de keramiske bakekulene. Avkjøl kaken før du forsiktig flytter den over på et kakefat.

Mascarponekrem:
Pisk sammen mascarpone, melis og vanilje. Tilsett kald kremfløte og pisk videre til du får en tykk og myk mascarponekrem.

Fylling av kaken:
Fordel mascarponekremen jevnt over tertebunnen. Dryss på masse friske solbær. 

Tips

♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen. Samme effekt oppnås ved å dekke formen med bakepapir og fylle formen med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner). 

♥ La tertebunnen bli helt kald før du flytter den over på et kakefat, så er det lettere å unngå at den går i stykker. 

♥ Til mascarponekremen bruker jeg vaniljepasta, som gir veldig god vaniljesmak. Det går imidlertid også bra å bruke vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang eller vaniljesukker.

♥ Kaken passer best å servere samme dag den er fylt. Selve tertebunnen kan gjerne stekes dagen i forveien.

♥ Terten kan selvfølgelig lages med alle typer bær, så det er bare å bytte ut solbærene med f eks blåbær, jordbær eller bringebær hvis du ønsker det. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift