Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy

Det som er så fint med å lage saft og syltetøy selv, er at man selv kan eksperimentere med nye smaker.

Her er alle de blå bærene samlet i et aldeles nydelig syltetøy! 

Prøv syltetøyet for eksempel på nystekte lapper eller amerikanske pancakes

 

 

Yum  Yum  Yum  

 

Ingredienser:

♥ 250 g blåbær (friske eller frosne)
♥ 250 g bjørnebær (friske eller frosne)
♥ 400 g solbær (friske eller frosne)
♥ 1,5 dl vann
♥ 7 dl syltesukker (se tips)


Fremgangsmåte:

Ha bærene og vannet i en mellomstor kjele. Bruker du frosne bær, kan du gjerne la de ligge og tine en stund i kjelen først.

Varm opp blandingen på middels varme under omrøring, til den når kokepunktet. La syltetøyet småkoke i ca 5 minutter så du ser at noen av bærene begynner å gå i stykker, men ikke alle. 

Ta kjelen av platen. Tilsett syltesukkeret. Rør godt og varm opp blandingen på nytt til den når kokepunktet. La syltetøyet småkoke i 1-2 minutter. 

Hell syltetøyet på varme, rene glass med tett lokk, eller i en syltetøyskål dersom du ønsker å servere det med en gang. 

 

 

Nydelig, mørkeblått syltetøy med masse sunne bær! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg synes den angitte mengden sukker gir passe søtt syltetøy, men du kan bare redusere mengden dersom du ønsker å bruke mindre sukker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Hvis du er nøye på å sterilisere syltetøyglassene, har syltetøyet lang holdbarhet i romtemperatur. Sterilisering gjør du ved å ha syltetøyglass og lokk i stekeovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Ha varmt, nykokt syltetøy på de varme, steriliserte syltetøyglassene og skru straks igjen lokket. Ved å snu syltetøyglassene opp ned i noen minutter, sikrer du at glassene blir helt lufttette. 

♥ Hvis du er usikker på dette med sterilisering av glass, lønner det seg å oppbevare syltetøyet kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål må stå i kjøleskapet. Det går veldig fint å ha syltetøyet på plastbokser og fryse ned. 

 

 

Du finner mange, mange varianter av hjemmelaget syltetøy her på Det søte liv, se samlekategori HER.

Se blant annet Blåbærsyltetøy, Solbærsyltetøy, Skogsbærsyltetøy, Dronningsyltetøy, Alliansesyltetøy og Multi-syltetøy.

 

 

Ha en fortsatt finfin dag!  Smile  

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Solbær-, blåbær- og bjørnebærsyltetøy
Ingredienser

♥ 250 g blåbær (friske eller frosne)
♥ 250 g bjørnebær (friske eller frosne)
♥ 400 g solbær (friske eller frosne)
♥ 1,5 dl vann
♥ 7 dl syltesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha bærene og vannet i en mellomstor kjele. Bruker du frosne bær, kan du gjerne la de ligge og tine en stund i kjelen først.

Varm opp blandingen på middels varme under omrøring, til den når kokepunktet. La syltetøyet småkoke i ca 5 minutter så du ser at noen av bærene begynner å gå i stykker, men ikke alle. 

Ta kjelen av platen. Tilsett syltesukkeret. Rør godt og varm opp blandingen på nytt til den når kokepunktet. La syltetøyet småkoke i 1-2 minutter. 

Hell syltetøyet på varme, rene glass med tett lokk, eller i en syltetøyskål dersom du ønsker å servere det med en gang. 

Tips

♥ Jeg synes den angitte mengden sukker gir passe søtt syltetøy, men du kan bare redusere mengden dersom du ønsker å bruke mindre sukker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Hvis du er nøye på å sterilisere syltetøyglassene, har syltetøyet lang holdbarhet i romtemperatur. Sterilisering gjør du ved å ha syltetøyglass og lokk i stekeovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Ha varmt, nykokt syltetøy på de varme, steriliserte syltetøyglassene og skru straks igjen lokket. Ved å snu syltetøyglassene opp ned i noen minutter, sikrer du at glassene blir helt lufttette. 

♥ Hvis du er usikker på dette med sterilisering av glass, lønner det seg å oppbevare syltetøyet kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål må stå i kjøleskapet. Det går veldig fint å ha syltetøyet på plastbokser og fryse ned. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift