Kanelknuter

Noen ting i livet blir man aldri lei av...

Nyt nystekte Kanelknuter med skikkelig masse godt fyll laget av smør, brunt sukker og ekte kanel. 

God fornøyelse!  

 

 

Oppskriften gir ca. 30 stk. 

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 liter hvetemel

Kanelfyll:
♥ 200 g mykt smør
♥ 200 g brunt sukker (se tips)
♥ 3 ss kanel (se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Pynt:
♥ perlesukker (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Gjærdeig: 

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.

Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

 

 

Kanelfyll:

Mens deigen hever piskes ingrediensene til kanelfyllet sammen til en myk kanelkrem.

 


Utbaking: 

Del deigen i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til leiver på ca. 30 x 40 cm.

Smør på kanelfyllet.  

 

 

 

Brett leivene over på midten fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er ca. 15 x 40 cm.

 

 

Jeg kjevler deigen ut på en silikonmatte, og da er det lett å brette deigen over! 

Skjær leivene opp i striper som er ca. 2 cm brede (bruk en skarp kniv eller et pizzahjul).

 

 

 

Løft opp en stripe og dra litt i den så den blir litt lengre. Tvinn lengden noen ganger og slå så en knute på den.

 

 

Legg endene på undersiden og sett knutene på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Etterhev bollene i ca. 30 minutter. 

Pensle bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Strø over perlesukker til pynt.

 

 

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Siden det er så mye smør- og kanelfyll i disse bollene, er det helt normalt at noe av fyllet renner ut og blir liggende igjen på platen. 

Mesteparten av fyllet forblir i bollene og gir fantastisk smak!  Smile

 

 

Avkjøl bollene på rist. 

 

 

NAM!  Yum  
 

Som all gjærbakst, smaker Kanelknutene aller best helt nystekte! 

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker helst ekte Ceylon kanel, som gir best kanelsmak.

♥ Med brunt sukker mener jeg lysebrunt demerarasukker. 

♥ Hvitt perlesukker (svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega og Meny. 

♥ Kanelknutene er kjempefine å fryse. Tines i romtemperatur. Varm dem gjerne i noen minutter i ovnen før servering, så smaker de som nybakte igjen.

 


Se lignende oppskrift på Tvinnede kanelknuter. Se også oppskrift på Verdens beste kanelknuter, som lages med en annen type gjærdeig og drysses med melis etter steking. 

For andre type smaker, se Sjokoladeknuter og Kardemommeknuter

 

 

Kanelknuter er en evig favoritt! 

 

 

Kos deg!  Smile

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Kanelknuter
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 125 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 liter hvetemel

Kanelfyll:
♥ 200 g mykt smør
♥ 200 g brunt sukker (se tips)
♥ 3 ss kanel (se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Pynt:
♥ perlesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Gjærdeig: 
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (fingervarm).

Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg.

Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

Kanelfyll:
Mens deigen hever piskes ingrediensene til kanelfyllet sammen til en myk kanelkrem.

Utbaking: 
Del deigen i 2 deler. Kjevle ut hver halvdel til leiver på ca. 30 x 40 cm. Smør på kanelfyllet.  

Brett leivene over på midten fra langsiden og mot deg så du får dobbelbrettede leiver som er ca. 15 x 40 cm. Jeg kjevler deigen ut på en silikonmatte, og da er det lett å brette deigen over! 

Skjær leivene opp i striper som er ca. 2 cm brede (bruk en skarp kniv eller et pizzahjul). Løft opp en stripe og dra litt i den så den blir litt lengre. Tvinn lengden noen ganger og slå så en knute på den. Legg endene på undersiden og sett knutene på bakepapirdekkede stekeplater.

Etterhev bollene i ca. 30 minutter. 

Pensle bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Strø over perlesukker til pynt.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomgstekte.

Tips

♥ Jeg bruker helst ekte Ceylon kanel, som gir best kanelsmak.

♥ Med brunt sukker mener jeg lysebrunt demerarasukker. 

♥ Hvitt perlesukker (svensk perlesukker) fås kjøpt i velassorterte matbutikker, blant annet Coop Mega og Meny. 

♥ Kanelknutene er kjempefine å fryse. Tines i romtemperatur. Varm dem gjerne i noen minutter i ovnen før servering, så smaker de som nybakte igjen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift