Tres leches-kake med kokos og pasjonsfrukt

"Pastel de tres leches" er en berømt kake fra Sør-Amerika, og som navnet antyder, lages kaken med 3 typer melk.

 

 

Dette er en tropisk variant av kaken som lages med en blanding av søtet, kondensert melk, helmelk og kokosmelk. Denne melkeblandingen helles over en luftig sukkerbrødsbunn, slik at den trekker godt inn i kaken. Det gjør at kaken blir utrolig myk og saftig.

Kaken smaksettes også med lime, pasjonsfruktjuice, kokos og rom før den dekkes med pisket fløtekrem, lime og pasjonsfrukt.

 



 


En tropisk drøm av en kake!

♥ 

 

Ingredienser:

Kakebunn:

♥ 5 egg
♥ 200 g sukker
♥ 30 g smør
♥ 2 ss helmelk
♥ revet skall av 1 lime
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking:
♥ 1,5 dl pasjonsfruktjuice (se tips)

Tropisk melkeblanding:
♥ 1 dl helmelk
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
♥ 2,5 dl kokosmelk (se tips)
♥ revet skall av 1 lime
♥ 0,5 dl Malibu rom (se tips)

Krem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ revet skall av 1 lime
♥ 3 pasjonsfrukt


Fremgangsmåte:

Kakebunn: 

Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis.

Smelt smøret og bland det med melken og fint revet skall av lime. Vend dette inn i eggedosisen.

Sikt mel og bakepulver sammen, og vend også dette forsiktig inn i eggedosisen.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.


Dynking: 

Stikk små og store hull i den nystekte kaken (jeg bruker en gaffel og skaftet på en tresleiv).

 

 

Hell pasjonsfruktjuicen over den varme kaken og la juicen trekke inn i kaken i 3-4 minutter.

 

 

 


Tropisk melkeblanding: 

Bland sammen helmelk, søtet kondensert melk, kokosmelk, fint revet limeskall og rom.

 

 

 

 

Hell også dette over kaken.

 

 

Dekk til kaken med plastfolie og sett den i kjøleskapet, helst til dagen etter, og minst i 5 timer.

 

 

Melkeblandingen skal da ha trukket helt inn i kaken.

 


 


Krem og pynt: 

Flytt kaken over på et avlangt kakefat eller en fjøl.

 

 

Pisk kremfløte og melis til tykk fløtekrem. Bre kremen over kaken i et jevnt lag.

 

 

 

Lag noen groper i kremen hvor du kan legge innholdet fra pasjonsfrukt som pynt.

 

 

Dryss over fint revet limeskall og eventuelt kokosflak.

 

 

Lekker, eksotisk kake! 

 

 

 

Denne kaken er så gjennomdynket at den blir utrolig saftig og deilig! 

 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke pasjonsfruktjuice eller pasjonsfruktpuré (kjøpes frossen).

 

 

♥ Til melkeblandingen brukes helmelk, kokosmelk og kondensert melk. Merk at det her skal være søtet (ikke usøtet) kondensert melk (400 g tilsvarer 1 boks), som er tykk og gulhvit i fargen.

 

 

♥ Kokosmelk kjøpes i de fleste matbutikker. Ikke bruk fettredusert variant.

 

 

♥ Malibo rom kjøpes på polet og gir herlig smak på kaken, men kan sløyfes hvis du foretrekker det. 

 

 

♥ Kakebunnen kan med fordel lages dagen i forveien. Hell over pasjonsfruktjuice og melkeblandingen og dekk til med plast. Slik kan kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med fløtekremen. 

 

 

Prøv også den klassiske varianten Pastel de tres leches (Tres Leches Cake), der de tre melkevariantene er søtet kondensert melk, usøtet kondensert melk og kremfløte. 

 

 

Virkelig nydelig, tropisk kake, som jeg anbefaler deg å lage! 

God fornøyelse!  Smile 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Tres leches-kake med kokos og pasjonsfrukt
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 5 egg
♥ 200 g sukker
♥ 30 g smør
♥ 2 ss helmelk
♥ revet skall av 1 lime
♥ 200 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Dynking:
♥ 1,5 dl pasjonsfruktjuice (se tips)

Tropisk melkeblanding:
♥ 1 dl helmelk
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
♥ 2,5 dl kokosmelk (se tips)
♥ revet skall av 1 lime
♥ 0,5 dl Malibu rom (se tips)

Krem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ revet skall av 1 lime
♥ 3 pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

Kakebunn: 
Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Smelt smøret og bland det med melken og fint revet skall av lime. Vend dette inn i eggedosisen. Sikt mel og bakepulver sammen, og vend også dette forsiktig inn i eggedosisen.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Dynking: 
Stikk små og store hull i den nystekte kaken (jeg bruker en gaffel og skaftet på en tresleiv).

Hell pasjonsfruktjuicen over den varme kaken og la juicen trekke inn i kaken i 3-4 minutter.

Tropisk melkeblanding: 
Bland sammen helmelk, søtet kondensert melk, kokosmelk, fint revet limeskall og rom. Hell også dette over kaken.

Dekk til kaken med plastfolie og sett den i kjøleskapet, helst til dagen etter, og minst i 5 timer. Melkeblandingen skal da ha trukket helt inn i kaken.

Krem og pynt: 
Flytt kaken over på et avlangt kakefat. Pisk kremfløte og melis til tykk fløtekrem. Bre kremen over kaken i et jevnt lag, og lag noen groper i kremen hvor du kan legge innholdet fra pasjonsfrukt som pynt.

Dryss over fint revet limeskall og eventuelt kokosflak.

Tips

♥ Du kan bruke pasjonsfruktjuice eller pasjonsfruktpuré (kjøpes frossen).

♥ Til melkeblandingen brukes helmelk, kokosmelk og kondensert melk. Merk at det her skal være søtet (ikke usøtet) kondensert melk (400 g tilsvarer 1 boks), som er tykk og gulhvit i fargen.

♥ Kokosmelk kjøpes i de fleste matbutikker. Ikke bruk fettredusert variant.

♥ Malibo rom kjøpes på polet og gir herlig smak på kaken, men kan sløyfes hvis du foretrekker det. 

♥ Kakebunnen kan med fordel lages dagen i forveien. Hell over pasjonsfruktjuice og melkeblandingen og dekk til med plast. Slik kan kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.

♥ Kaken bør serveres samme dag som den dekkes med fløtekremen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift