Juletremuffins med overraskelse

Annonse: Freia

Hei kjære dere!

Førjulstiden er en utrolig koselig tid, synes jeg. Og noe av det jeg liker best er å bake julekaker med min datter. ♥ Nå er ikke hun superinteressert i baking sånn i utgangspunktet, så jeg må gjerne finne på noe litt ekstra artig for å få lokket henne med meg. Wink Disse herlige Juletremuffinsene synes hun var veldig morsomme å bli med på å lage, og vi fikk en superkoselig stund sammen på kjøkkenet. Vi hadde det også gøy med å planlegge hvem vi ville stikke innom og overraske med å en Juletremuffins på døra. Smile 

Juletremuffinsene består av kjempegode sjokolademuffins, som lages med Freia Dronning Sjokolade for ekstra god sjokoladesmak.

 


I hver muffins puttet vi en bit Freia Smil. Smile Dermed fikk hver muffins en liten kjerne med karamell i midten (nam!).

Juletrærne oppå sjokolademuffinsene lages av iskremkjeks og overraskelsen inni kjeksen er Freia Twist og Freia Non Stop. Resultatet blir superfestlige muffins som skaper god og munter stemning!  Smile chrome  

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

Ingredienser:

Sjokolademuffins med Smil:

♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Dronning Sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 pk Freia Smil (78 g)

Ostekrem:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 250 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker

Grønn krem:
♥ 200 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ ca. 2 ss fløte
♥ grønn konditorfarge (se tips)

Juletrær:
♥ 20 iskremkjeks

Overraskelse:
♥ 1 pk Freia Twist (350 g)
♥ 1 pk Freia Non Stop (180 g)

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins med Smil:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Freia Dronning Sjokolade.

 

 

 

La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

 

 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland inn sjokoladesmøret.

Sikt hvetemel sammen med bakepulveret og vend dette inn i deigen.

Sett muffinsformer (gjerne røde) i muffinsbrett. Fyll deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

 

 

Stikk en bit Freia Smil ned i deigen i hver muffins.

 

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.

 

 

La dem avkjøles til de er helt kalde før de tas ut av formen.

 

 

Dette er deilige sjokolademuffins som får skikkelig god og ekte sjokoladesmak av Freia Dronning Sjokolade!

 

 

Ostekrem:

Pisk romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til ostekremen. La kremen eventuelt avkjøles en stund i kjøleskapet dersom du synes at den virker for bløt.

 

 

Ha ostekremen i en sprøytepose med glatt, rund sprøytetipp (se tips).

 

 

Sprøyt ut ostekremen i et tykt lag på hver muffins (det er nødvendig med et tykt lag ostekrem for at juletrærne skal stå stødig oppå muffinsene, se tips).

 

 

Grønn krem:

Pisk romtemperert smør lyst og luftig. Tilsett melis og vaniljesukker og pisk videre mens du sper på med litt og litt fløte. Start med 1 spiseskje fløte og øk mengden eventuelt litt etter hvert. Tilpass mengden fløte  så du får en nokså fast, men kremete smørkrem.

Bland inn konsentrert, grønn konditorfarge til du får ønsket grønnfarge på kremen.

 

 

Juletrær med overraskelse:

Finn frem iskremkjeks. Bruk en bred smørekniv til å smøre grønn krem på utsiden av iskremkjeksene.

 

 

 

Fyll hver iskremkjeks med en bit Freia Twist og Non Stop.

 

 

Legg en ostekremdekket sjokolademuffins oppå den fylte iskremkjeksen og snu muffinsen rundt slik at iskremkjeksen blir stående oppå muffinsen. Juster forsiktig på plasseringen av iskremkjeksen slik at den blir stående mest mulig rett. Gjenta dette med resten av muffinsene.

 

 

Sett muffinsene i kjøleskapet en stund slik at ostekremen blir fastere og juletrærne får stabilisert seg oppå muffinsene.

Ha resten av den grønne kremen i en sprøytepose med en liten, stjerneformet sprøytetipp (se tips).

 

 

 

Sprøyt små topper oppover de grønne iskremkjeksene for å få dem til å se ut som juletrær. Sett trærne på nytt en stund i kjøleskapet slik at kremen stivner.

 

 

Sikt over melis før servering så det ser ut som at nysnø har lagt seg oppå juletrærne.  Smile  

 

 

Så stilige Juletremuffins!

 

 

Dette er muffins som er like gøy å lage som å servere!

 

 

Og så er det jo selvfølgelig ekstra kult med overraskelsen man får når man åpner opp treet!  Smile  

 

 

Tips:

♥ Bruk konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge) for å farge smørkremen grønn. Da trenger du kun små mengder farge slik at fargen ikke endrer på konsistensen på kremen.

♥ Siden iskremkjeksene vanligvis er skrå på toppen, er det viktig at du har et tilstrekkelig tykt lag ostekrem på hver muffins som du kan feste iskremkjeksen i, slik at trærne står rett. Det er også viktig at ostekremen ikke er for bløt for at juletrærne skal stå stabilt.

♥ Jeg bruker rund, glatt sprøytetipp til å sprøyte ostekrem på sjokolademuffinsene (f eks Wilton 2A) Til juletrærne brukte jeg en liten, stjerneformet tipp (f eks Wilton 30 eller 32).

♥ Juletremuffinsene holder seg gode i flere dager. Oppbevar dem på et brett i kjøleskapet.

♥ Juletremuffins med overraskelse er utrolig godt egnet til å gi bort som gave. Ha en muffins i en cellofanpose, kanskje sammen med et koselig kort og et Freia Melkehjerte, og knyt igjen med et fint bånd.

 

 

Dette er en oppmerksomhet som garantert vil spre smil og glede!  Smile  

 

 

♥ En annen artig idé er å bruke Juletremuffins som bordkort i et selskap. Du kan da sette et melkehjerte foran hver muffins og skrive navn på hjertene med melisglasur.

 

 

Juletremuffins med overraskelse lages med så gode sjokolader!

 

 

Hvis du vet om noen som har en favorittbit i Twist-posen, kan du jo huske på det når du lager muffinsene. Wink  

Det er ikke så mye som skal til for å skape smil og glede i hverdagen!

 

 

Ha en fortsatt fin førjulstid!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Juletremuffins med overraskelse
Ingredienser

Sjokolademuffins med Smil:
♥ 200 g smør
♥ 200 g Freia Dronning Sjokolade
♥ 4 egg
♥ 200 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 pk Freia Smil (78 g)

Ostekrem:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 250 g melis
♥ 1 ss vaniljesukker

Grønn krem:
♥ 200 g smør
♥ 250 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ ca. 2 ss fløte
♥ grønn konditorfarge (se tips)

Juletrær:
♥ 20 iskremkjeks

Overraskelse:
♥ 1 pk Freia Twist (350 g)
♥ 1 pk Freia Non Stop (180 g)

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins med Smil:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Freia Dronning Sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Bland inn sjokoladesmøret. Sikt hvetemel sammen med bakepulveret og vend dette inn i deigen.

Sett muffinsformer (gjerne røde) i muffinsbrett. Fyll deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle. Stikk en bit Freia Smil ned i deigen i hver muffins. 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. La dem avkjøles til de er helt kalde før de tas ut av formen. 

Ostekrem:
Pisk romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til ostekremen. La kremen eventuelt avkjøles en stund i kjøleskapet dersom du synes at den virker for bløt. 

Ha ostekremen i en sprøytepose med glatt, rund sprøytetipp (se tips). Sprøyt ut ostekremen i et tykt lag på hver muffins (det er nødvendig med et tykt lag ostekrem for at juletrærne skal stå stødig oppå muffinsene, se tips).

Grønn krem:
Pisk romtemperert smør lyst og luftig. Tilsett melis og vaniljesukker og pisk videre mens du sper på med litt og litt fløte. Start med 1 spiseskje fløte og øk mengden eventuelt litt etter hvert. Tilpass mengden fløte  så du får en nokså fast, men kremete smørkrem.

Bland inn konsentrert, grønn konditorfarge til du får ønsket grønnfarge på kremen.

Juletrær med overraskelse:
Finn frem iskremkjeks. Bruk en bred smørekniv til å smøre grønn krem på utsiden av iskremkjeksene.

Fyll hver iskremkjeks med en bit Freia Twist og Non Stop.

Legg en ostekremdekket sjokolademuffins oppå den fylte iskremkjeksen og snu muffinsen rundt slik at iskremkjeksen blir stående oppå muffinsen. Juster forsiktig på plasseringen av iskremkjeksen slik at den blir stående mest mulig rett. Gjenta dette med resten av muffinsene.

Sett muffinsene i kjøleskapet en stund slik at ostekremen blir fastere og juletrærne får stabilisert seg oppå muffinsene.

Ha resten av den grønne kremen i en sprøytepose med en liten, stjerneformet sprøytetipp (se tips). Sprøyt små topper oppover de grønne iskremkjeksene for å få dem til å se ut som juletrær. Sett trærne på nytt en stund i kjøleskapet slik at kremen stivner.

Sikt over melis før servering så det ser ut som at nysnø har lagt seg oppå juletrærne.

Tips

♥ Bruk konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge) for å farge smørkremen grønn. Da trenger du kun små mengder farge slik at fargen ikke endrer på konsistensen på kremen.

♥ Siden iskremkjeksene vanligvis er skrå på toppen, er det viktig at du har et tilstrekkelig tykt lag ostekrem på hver muffins som du kan feste iskremkjeksen i, slik at trærne står rett. Det er også viktig at ostekremen ikke er for bløt for at juletrærne skal stå stabilt.

♥ Jeg bruker rund, glatt sprøytetipp til å sprøyte ostekrem på sjokolademuffinsene (f eks Wilton 2A) Til juletrærne brukte jeg en liten, stjerneformet tipp (f eks Wilton 30 eller 32).

♥ Juletremuffinsene holder seg gode i flere dager. Oppbevar dem på et brett i kjøleskapet.

♥ Juletremuffins med overraskelse er utrolig godt egnet til å gi bort som gave. Ha en muffins i en cellofanpose, kanskje sammen med et koselig kort og et Freia Melkehjerte, og knyt igjen med et fint bånd.

♥ En annen artig idé er å bruke Juletremuffins som bordkort i et selskap. Du kan da sette et melkehjerte foran hver muffins og skrive navn på hjertene med melisglasur.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Laget disse til bursdagsselskap. De var veldig gode
Tips:
-Fikk mannen til å pusse iskremkjeksene med sandpapir slik at de ble rette og stod beint
- Ville at juletreet skulle ha krem som størknet, for å unngå kliss. Dekorerte trærne med eggehvite som jeg pisket og blandet med melis og fargepasta. (Eggehvite fra 3-4 egg) Kremen stivnet fort og ble helt hard. Bedre hvis du skal pakke den inn

Fantastisk oppskrift! Den kommer i oppskriftboken min for å si det sånn! Ny juletradisjon :)

Hei, gleder meg kjempe masse til å prøve disse, men lurer på hvilken kremost du bruker? Bruker du Philadelphia eller en annen type?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift