Tranebærsyltetøy (Cranberry Jam)

Tranebærsyltetøy er mye brukt som tilbehør til julens måltider, spesielt i USA (der kalles syltetøyet Cranberry Jam).

Tranebær har en litt bitter smak, som gir syltetøyet et syrlig preg.

Den røde fargen gjør at syltetøyet passer ekstra godt til jul.

 

 

Syltetøyet er også veldig godt som tilbehør til ost! Yum  

 

Ingredienser: 

♥ 350 g friske tranebær
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 kanelstang
♥ 5 nellikspiker


Fremgangsmåte: 

Skyll tranebærene og ha dem i en kjele sammen med sukker, appelsinjuice, kanelstang og nellikspiker.

Varm opp blandingen og la den småkoke på middels varme.

 

 

Etter hvert vil tranebærene sprekke opp og lage «poppe»-lyder. Smile  

 

 

Rør av og til, helt til alle tranebærene har gått i oppløsning og blandingen har fått tykk syltetøykonsistens (ca. 15–20 minutter).

Ha syltetøyet på et rent glass eller serveringskrukke. Avkjøl i romtemperatur.

 

 

Gøy å servere hjemmelaget tranebærsyltetøy til jul! 

 

 

Å nam - supergodt sammen med ost! Yum  

 

 

Tips: 

♥ Dette syltetøyet blir nokså tykt i konsistensen, men dette avhenger jo også av koketiden. Tranebærene vil avgi nokså mye saft når de begynner å sprekke opp. Dersom du ser at syltetøyet blir for tykt også etter at bærene har kokt en stund, kan du spe på med litt ekstra appelsinjuice eller vann for å få et tynnere syltetøy. 

♥ Syltetøyet bør oppbevares i kjøleskapet etter at glasset er åpnet. Det går fint å fryse det ned. 

 

 

Anbefaler deg å lage Cranberry Jam til jul i år!  Smile

 

 

Enjoy! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tranebærsyltetøy (Cranberry Jam)
Ingredienser

♥ 350 g friske tranebær
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 kanelstang
♥ 5 nellikspiker

Fremgangsmåte

Skyll tranebærene og ha dem i en kjele sammen med sukker, appelsinjuice, kanelstang og nellikspiker.

Varm opp blandingen og la den småkoke på middels varme. Etter hvert vil tranebærene sprekke opp og lage «poppe»-lyder. Smile  Rør av og til, helt til alle tranebærene har gått i oppløsning og blandingen har fått tykk syltetøykonsistens (ca. 15–20 minutter).

Ha syltetøyet på et rent glass eller serveringskrukke. Avkjøl i romtemperatur.

Tips

♥ Dette syltetøyet blir nokså tykt i konsistensen, men dette avhenger jo også av koketiden. Tranebærene vil avgi nokså mye saft når de begynner å sprekke opp. Dersom du ser at syltetøyet blir for tykt også etter at bærene har kokt en stund, kan du spe på med litt ekstra appelsinjuice eller vann for å få et tynnere syltetøy. 

♥ Syltetøyet bør oppbevares i kjøleskapet etter at glasset er åpnet. Det går fint å fryse det ned. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift