Frukt- og nøttebrød (med yoghurt)

Dette brødet er kjempelett å lage og er fullstappet med tørket frukt, nøtter og frø! 

Du kan velge selv hvilke typer du bruker, så dette brødet er perfekt å lage hvis du vil bruke opp rester etter julen. 

Frukt- og nøttebrødet lages uten gjær og inneholder rugmel og yoghurt, som gjør at det holder seg supersaftig lenge. 

Vidunderlig godt sammen med alle typer ost! 

 



Ingredienser:

♥ 5 dl tørket frukt (delt i mindre biter, se tips)
♥ 5 dl nøtter og frø (grovhakket, se tips)
♥ 2 dl grovt sammalt rugmel
♥ 4 dl fint siktet rugmel
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts salt
♥ ca. 5 dl yoghurt naturell (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Bland tørket frukt og nøtter/frø i en bolle. Tilsett grovt rugmel og bland godt. 

Bland halvparten av det siktede rugmelet med natron og salt. Ha dette i bollen med tørket frukt og nøtter, og rør godt sammen. 

Tilsett resten av rugmelet og bland.

Ha så i yoghurten og bland det hele godt sammen til en fast, bløt og klissete deig (se tips).

Fordel deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og strø over litt rugmel på toppen.

Stek brødet nederst i ovnen ved 175°C i ca. 1 time. 

La brødet avkjøles i formen i noen minutter, før det forsiktig løsnes og hvelves ut av formen. 

 

 

La brødet hvile en times tid før du skjærer det i skiver. 

 

 

Å, dette er noe av det beste jeg vet! 

Nystekt frukt- og nøttebrød med ost på - her har jeg ekte, hollandsk Edamer! 

 

 

Tips:

♥ Bruk det du har av tørket frukt. Jeg brukte en kombinasjon av tørkede aprikoser, svisker, dadler, fiken og rosiner. 

♥ Bruk det du har av nøtter og frø. Jeg brukte en kombinasjon av pistasjnøtter, valnøtter, mandler og gresskarkjerner. 

♥ Deigen til dette brødet skal bli temmelig fast, men bløt og klissete. Jeg brukte hendene til å raskt kna sammen deigen. Tilsett et par skjeer ekstra med yogurt dersom deigen kjennes for tørr ut. 

♥ Frukt- og nøttebrødet holder seg saftig i mange dager dersom det pakkes godt inn i plast. Det er også fint å fryse. 

 

 

Se også oppskrift på Nøttebrød med tørket frukt og Nøttebrød (enkelt).

 

Herlig Frukt- og nøttebrød - dette er en super oppskrift! 

 

 

Velbekomme!  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Frukt- og nøttebrød (med yoghurt)
Ingredienser

♥ 5 dl tørket frukt (delt i mindre biter, se tips)
♥ 5 dl nøtter og frø (grovhakket, se tips)
♥ 2 dl grovt sammalt rugmel
♥ 4 dl fint siktet rugmel
♥ 2 ts natron
♥ 2 ts salt
♥ ca. 5 dl yoghurt naturell (se tips)

Fremgangsmåte

Bland tørket frukt og nøtter/frø i en bolle. Tilsett grovt rugmel og bland godt. 

Bland halvparten av det siktede rugmelet med natron og salt. Ha dette i bollen med tørket frukt og nøtter, og rør godt sammen. 

Tilsett resten av rugmelet og bland.

Ha så i yoghurten og bland det hele godt sammen til en fast, bløt og klissete deig (se tips).

Fordel deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og strø over litt rugmel på toppen.

Stek brødet nederst i ovnen ved 175°C i ca. 1 time. 

La brødet avkjøles i formen i noen minutter, før det forsiktig løsnes og hvelves ut av formen. 

Tips

♥ Bruk det du har av tørket frukt. Jeg brukte en kombinasjon av tørkede aprikoser, svisker, dadler, fiken og rosiner. 

♥ Bruk det du har av nøtter og frø. Jeg brukte en kombinasjon av pistasjnøtter, valnøtter, mandler og gresskarkjerner. 

♥ Deigen til dette brødet skal bli temmelig fast, men bløt og klissete. Jeg brukte hendene til å raskt kna sammen deigen. Tilsett et par skjeer ekstra med yogurt dersom deigen kjennes for tørr ut. 

♥ Frukt- og nøttebrødet holder seg saftig i mange dager dersom det pakkes godt inn i plast. Det er også fint å fryse. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift