Sitronkake med valmuefrø i langpanne

Hei!

Håper dere koser dere med påskeferie! 😊 Her kommer et supert kaketips til påsken, og det er en deilig langpannevariant av Sitronkake med valmuefrø.

Kaken blir kjempemyk av at den inneholder crème fraîche, og dessuten dynkes kaken med sitronlake etter at den er stekt, som gjør den utrolig saftig. Sitronsaft gjør melisglasuren spesielt god, men vil du variere, blir kaken også nydelig med ostekrem (se tipsfeltet nedenfor). 

 

 

Anbefales! 😋

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne. 

 

Ingredienser:

Sitronkake:
♥ 300 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 6 egg
♥ 1 dl crème fraîche (se tips)
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ss valmuefrø
♥ revet skall av 3 sitroner (se tips)
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)

Sitronlake:
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 50 g sukker

Melisglasur (se tips):
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ ca. 1 dl vann (se tips)

Pynt:
♥ kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Sitronkake:

Pisk mykt, romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene ett om gangen (ikke bli bekymret dersom smørkremen skiller seg litt på dette stadiet, dette ordner seg igjen når du blander inn hvetemelet). Rør inn crème fraîche.

Bland hvetemelet med vaniljesukker, bakepulver og valmuefrø.

 

 

Vend dette inn i smørkremen, og rør til deigen blir jevn og klumpfri. Bland inn sitronsaft og fint revet sitronskall.

 

 

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).

 

 

Jevn til overflaten (jeg liker å bruke baksiden av en spiseskje til dette).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

La kaken avkjøles i formen. 

 



Sitronlake:

Ha presset sitronsaft og sukker i en liten kjele. Varm opp blandingen så sukkeret smelter.

Lag masse små hull i den stekte sitronkaken med en gaffel.

 

 

Hell over varm sitronlake.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at sitronlaken trekker godt inn i kaken. 

 



Sitronglasur:

Ha melis i en bolle. Tilsett sitronsaft, og deretter litt og litt vann, til du får en passe tykk melisglasur (se tips).

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. 

Bre glasuren over kaken.

 

 

Dryss over litt kakestrøssel til pynt.

 

 

Del kaken i firkanter. 

 

 

Så myk og saftig sitronkake! 

 

 

Denne kaken er veldig enkel å lage, men blir likevel usedvanlig god! 

 

 

Ønsker du mildere sitronsmak, kan du droppe sitronsaft i melisglasuren. 

 

 

Denne kaken er likt av både store og små!  😊

 

 

Tips:

♥ Crème fraîche kan byttes ut med seterrømme. 

♥ Hvor mange sitroner du trenger for å lage denne kaken, avhenger av hvor store og hvor saftige de er. Vanligvis tilsvarer 0,5 dl presset saft fra 1 stor sitron. Bruk helst økologiske sitroner så unngår du sprøytemidler i skallet. Hvis du ikke har det, vær i hvert fall da nøye med å vaske sitronene godt før du river skallet. 

♥ Tilpass vannmengden i melisglasuren så du får en passe tykk glasur. Dersom du i stedet ønsker å dekke kaken med ostekrem, kan du piske sammen følgende ingredienser: 

OSTEKREM:
400 g kremost
200 g smør (mykt)
200 g melis
1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt
revet skall av 1 sitron

♥ Kaken holder seg saftig i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar den gjerne kjølig på kvelden, men det er ikke noe problem å ha kaken i mange timer i romtemperatur. Kaken er fin å fryse, også med glasur (eller ostekrem). 

 

 

Dette er en kake som passer til både fine og hverdagslige anledninger. 

 

 

Kaken er dessuten super å ha med ut på tur (eller kjøretur.. 😉 ). 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sitronkake med valmuefrø i langpanne
Ingredienser

Sitronkake:
♥ 300 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 6 egg
♥ 1 dl crème fraîche (se tips)
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ss valmuefrø
♥ 300 g hvetemel
♥ revet skall av 3 sitroner (se tips)
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)

Sitronlake:
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 50 g sukker

Melisglasur (se tips):
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ ca. 1 dl vann (se tips)

Pynt:
♥ kakestrøssel

Fremgangsmåte

Sitronkake:
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker til en luftig smørkrem. Pisk inn eggene ett om gangen (ikke bli bekymret dersom smørkremen skiller seg litt på dette stadiet, dette ordner seg igjen når du blander inn hvetemelet). Rør inn crème fraîche.

Bland hvetemelet med vaniljesukker, bakepulver og valmuefrø. Vend dette inn i smørkremen, og rør til deigen blir jevn og klumpfri. Bland inn sitronsaft og fint revet sitronskall.

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i formen. 

Sitronlake:
Ha presset sitronsaft og sukker i en liten kjele. Varm opp blandingen så sukkeret smelter.

Lag masse små hull i den stekte sitronkaken med en gaffel. Hell over varm sitronlake. Sett kaken i kjøleskapet i et par timer slik at sitronlaken trekker godt inn i kaken. 

Sitronglasur:
Ha melis i en bolle. Tilsett sitronsaft, og deretter litt og litt vann, til du får en passe tykk melisglasur (se tips).

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Bre glasuren over kaken og dryss over litt kakestrøssel til pynt.

Del kaken i firkanter. 

Tips

♥ Crème fraîche kan byttes ut med seterrømme. 

♥ Hvor mange sitroner du trenger for å lage denne kaken, avhenger av hvor store og hvor saftige de er. Vanligvis tilsvarer 0,5 dl presset saft fra 1 stor sitron. Bruk helst økologiske sitroner så unngår du sprøytemidler i skallet. Hvis du ikke har det, vær i hvert fall da nøye med å vaske sitronene godt før du river skallet. 

♥ Tilpass vannmengden i melisglasuren så du får en passe tykk glasur. Dersom du i stedet ønsker å dekke kaken med ostekrem, kan du piske sammen følgende ingredienser: 

OSTEKREM:
400 g kremost
200 g smør (mykt)
200 g melis
1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt
revet skall av 1 sitron

♥ Kaken holder seg saftig i flere dager. Pakk den inn i plast og oppbevar den gjerne kjølig på kvelden, men det er ikke noe problem å ha kaken i mange timer i romtemperatur. Kaken er fin å fryse, også med glasur (eller ostekrem). 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Veldig god kake, men melis glasuren ble altfor tynn ved og følge oppskriften. Jeg startet med litt over 0,5 dl vann (i tillegg til 0,5 dl sitronsaft) og glasuren var allerede da litt tynn etter min mening.
Når det er sagt så trenger kaken strengt tatt ikke glasur. Jeg bakte på kvelden og lot den stå over natten før jeg lagde glasur neste dag, men da var allerede et godt hjørne borte og kaken erklært en suksess av min mann som hadde vært litt småsulten på nattestid.

Takk for tilbakemeldingen. Når man rører sammen melisglasur, er det alltid lurt å ha melis i bollen først og så tilsette væske litt og litt til passe konsistens. Uansett - blir veldig glad for å høre at kaken ble en suksess! :-)

Bytt ut hvetemel med ca 270 gram glutenfri kakemix så får du den glutenfri.
Du må ikke redusere mengden mel, men min erfaring er at glutenfritt oppleves litt tørt hvis en bytter likt. :-)

Hei, jeg bakte kaken igår, men ble veldig skuffet! Smøret og sukkeret ble ikke mykt smørkrem, men heller klumpete. Smøret hadde da stått ute på kjøkkenet i 3 timer. Når eggene ble blandet i, ett og ett, ble det veldig tynt, jeg blandet tørrvarene i eggeblandingen med miksmaster. Når kaken var ferdig stekt, var den lav. Ikke fin høyde. Melisglasuren ble veldig søt, Jeg lurer på hvor jeg har feilet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift