Galliano Hot Shot

Galliano Hot Shot er en liten, søt og deilig drink, som er nydelig å kose seg med i sofaen etter en bedre middag eller i solveggen i påsken - selv om dette egentlig er en party-drink som skal "shottes" for å komme i god feststemning. 

Galliano er en gulfarget, italiensk likør, som smaker av appelsin, urter og vanilje. Flasken til en Galliano er lang og smal og lett å kjenne igjen. Drinken Galliano Hot Shot lages med like deler Galliano, varm kaffe og krem, og serveres i små shot-glass.

 

 

 

En ekte Galliano Hot Shot skal helst ha tydelige tre lag i glasset, noe som ser veldig stilig ut, men som krever tålmodighet og en aldri så liten grad av "Fingerspitzengefühl". 

Personlig forbinder jeg dette kanskje først og fremst med noen lange, uansvarlige kvelder på 90-tallet, der vi brukte krem på sprayboks og slett ikke brydde oss om å de tre lagene... 😅

 

Ingredienser til 1 drink: 

♥ 2 cl Galliano (vanilje)
♥ 2 cl varm kaffe
♥ 2 cl krem


Fremgangsmåte: 

Start med å piske kald kremfløte til myk krem. 

 

 

Ha Galliano i glasset.

 

 

Tilsett deretter varm kaffe.

 

 

For at kaffen ikke skal blande seg med likøren, må du legge en snudd teskje over glasset og helle kaffen på baksiden av skjeen.

 

 

Da vil kaffen renne mer indirekte i glasset i stedet for å treffe med en kraftig stråle.

 

 

Vent noen sekunder til kaffen har lagt seg oppå likøren.

 

 

Topp deretter glasset med krem.

 

 

Serveres nylaget. 

 

 

FUN FACT

Galliano Hot Shot er faktisk en svensk oppfinnelse, og er ikke særlig kjent i Italia! Det var bartenderen Bosse Bergström som vant enn kaffedrink-konkurranse med denne komposisjonen i Stockholm i 1987. Etter det ble Galliano Hot Shot en skikkelig partydrink og salget av Galliano-likøren økte med 750%! 

Trenden dabbet av på slutten av 90-tallet, men drinken er fortsatt såpass berømt i Sverige at den har fått sin egen dag i kalenderen:  3. fredag i november!

 

 

Tips:

♥ Galliano kjøpes på polet. Bruk vanlig type eller den som heter Galliano Vanilla.

 

 

♥ Galliano Hot Shot skal "shottes", dvs det er meningen å drikke hele drinken i ett og ikke nippe til glasset (selv om jeg gjør det..). Da får man kombinasjonen av likør, varm kaffe og kald krem i munnen samtidig, som er noe av poenget med smaksopplevelsen. 

♥ Tilpass mengden til størrelsen på glassene. Mine shotglass var litt for små til å ha 2 cl av hver, så jeg brukte heller 1,5 cl av hhv Galliano og kaffe og toppet deretter glasset med krem. Du trenger ikke å måle opp kremen, men bare legge den på toppen av glasset med en teskje. Poenget er at det skal være omtrent like deler av hver av ingrediensene i hver shot. 

♥ Ulempen ved å knote for mye med de tre lagene er at det kan bli mye søl og at kaffen blir kald. For smaken sin del kan du like gjerne blande varm kaffen direkte i glasset med likøren og så toppe med den kalde kremen. 

 

 

♥ Og vil du være ekstra effektiv, kan du bruke krem på boks!  😉

 

 

 

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige. 

 

Kos for voksne!  (Men for mange kan straffe seg, vet jeg... 😵 - så kos deg med måte.. 😉)

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Galliano Hot Shot
Ingredienser

♥ 2 cl Galliano (vanilje)
♥ 2 cl varm kaffe
♥ 2 cl krem

Fremgangsmåte

Start med å piske kald kremfløte til myk krem. 

Ha Galliano i glasset.

Tilsett deretter varm kaffe. For at kaffen ikke skal blande seg med likøren, må du legge en snudd teskje over glasset og helle kaffen på baksiden av skjeen. Da vil kaffen renne mer indirekte i glasset i stedet for å treffe med en kraftig stråle. Vent noen sekunder til kaffen har lagt seg oppå likøren.

Topp deretter glasset med krem.

Serveres nylaget. 

Tips

♥ Galliano kjøpes på polet. Bruk vanlig type eller den som heter Galliano Vanilla.

♥ Galliano Hot Shot skal "shottes", dvs det er meningen å drikke hele drinken i ett og ikke nippe til glasset (selv om jeg gjør det..). Da får man kombinasjonen av likør, varm kaffe og kald krem i munnen samtidig, som er noe av poenget med smaksopplevelsen. 

♥ Tilpass mengden til størrelsen på glassene. Mine shotglass var litt for små til å ha 2 cl av hver, så jeg brukte heller 1,5 cl av hhv Galliano og kaffe og toppet deretter glasset med krem. Du trenger ikke å måle opp kremen, men bare legge den på toppen av glasset med en teskje. Poenget er at det skal være omtrent like deler av hver av ingrediensene i hver shot. 

♥ Ulempen ved å knote for mye med de tre lagene er at det kan bli mye søl og at kaffen blir kald. 

♥ For smaken sin del kan du like gjerne blande varm kaffen direkte i glasset med likøren og så toppe med den kalde kremen. 

♥ Og vil du være ekstra effektiv, kan du bruke krem på boks!  😉

♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige. 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift