Bringebærterte med kremfyll

Lag en deilig, sommerlig bringebærterte. ❤
 

 

Denne varianten har et kremete fyll som smaker deilig av egg, fløte og vanilje.

 

 

Ingredienser:

Paideig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 2 eggeplommer
♥ (1-2 ss vann)

Fyll:
♥ 450 g bringebær (se tips)
- -
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 150 g bringebær (se tips)
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1-2 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en smurt terteform (28 cm i diameter). Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen. Alternativt legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (se tips). Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien / bakepapiret med de keramiske bakekulene.

Legg bringebærene i tertebunnen.

Pisk sammen ingrediensene til fyllet. Hell det over bringebærene.

Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca 30-35 minutter til. La kaken avkjøles til den er kald.

 

 

Før servering kan du pynte kaken med friske bringebær og melisdryss hvis du vil. 

 

 

Å bake med bringebær gir nydelige kaker! 

 

 

 

Denne bringebærterten har så fin og mild og sommerlig smak.

 

 

Kremfyllet passer så godt sammen med bringebærene! 

 

 

Tips:

♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen. Samme effekt oppnås ved å dekke formen med bakepapir og fylle formen med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner). 

♥ Du kan bruke frosne bringebær i fyllet, men hvis du vil pynte med bringebær, bør det være med friske bringebær. Jeg har her brukt friske bringebær i både fyllet og som pynt. 

♥ Kaken kan lages dagen før servering. Oppbevar den i kjøleskapet. Hvis du vil pynte med bringebær og melisdryss, bør dette gjøres rett før servering. 

 

 

Denne kaken er basert på samme oppskrift som Stikkelsbærterte, og kan varieres med alle typer bær.

For andre varianter av bringebærterter, se blant annet Bringebærpai med crème fraîche, Italiensk bringebærpai, Bringebærpai med kokos, Bringebærterte og Bringebærterte med hasselnøttbunn og vaniljekrem

 

 

Håper jeg klarte å friste deg til å prøve ut denne nydelige bringebærterten!  😉

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bringebærterte med kremfyll
Ingredienser

Paideig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 150 g smør
♥ 2 eggeplommer
♥ (1-2 ss vann)

Fyll:
♥ 450 g bringebær (se tips)
- -
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 150 g bringebær (se tips)
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1-2 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en smurt terteform (28 cm i diameter). Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen. Alternativt legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (se tips). Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien / bakepapiret med de keramiske bakekulene.

Legg bringebærene i tertebunnen.

Pisk sammen ingrediensene til fyllet. Hell det over bringebærene.

Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca 30-35 minutter til. La kaken avkjøles til den er kald.

Før servering kan du pynte kaken med friske bringebær og melisdryss hvis du vil. 

Tips

♥ Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen. Samme effekt oppnås ved å dekke formen med bakepapir og fylle formen med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner). 

♥ Du kan bruke frosne bringebær i fyllet, men hvis du vil pynte med bringebær, bør det være med friske bringebær. Jeg har her brukt friske bringebær i både fyllet og som pynt. 

♥ Kaken kan lages dagen før servering. Oppbevar den i kjøleskapet. Hvis du vil pynte med bringebær og melisdryss, bør dette gjøres rett før servering. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift