Ostesnurrer med rød pesto og parmaskinke

I dag beveger jeg meg over til Italia, og vil servere dere deilige snurrer fylt med rød tomatpesto (pesto rosso di pomodori), mozzarella og italiensk parmaskinke (prosciutto di Parma). 

Dette er saftige osteboller med veldig mye gode smaker! 

Kall det gjerne en herlig, italiensk vri på populære, norske Pizzasnurrer og Skinkesnurrer.  😍

 



God fornøyelse! 

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stykk.


Ingredienser: 

Gjærdeig:
♥ 5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts sukker
♥ 14 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl rød pesto (se tips)
♥ 300 g revet mozzarella
♥ 200 g parmaskinke (se tips)

Pynt:
♥ 150 g revet mozzarella



Fremgangsmåte: 

Gjærdeig: 

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.


Utbaking og steking: 

Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Kjevle ut deigen til en stor leiv.

Smør over rød pesto i et jevnt lag.

 

 

Legg på parmaskinke som er revet opp i mindre biter.

 

 

Fordel over revet mozzarella.

 

 

Rull leiven sammen fra langsiden. Skjær den i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

 

Dryss over mozzarella på toppen. 

 

 

La snurrene etterheve i 30 minutter. 

Stek snurrene midt i ovnen ved 225°C i 10 - 15 minutter.

 

 

Snurrene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

 

 

Det lukter helt vidunderlig av disse snurrene når de kommer ut av ovnen! 

 

 

Disse italienske snurrene er gode som de er, men kan også brukes som tilbehør til for eksempel en salat eller suppe.

Prøv dem for eksempel sammen med en hjemmelaget tomatsuppe. 😍

 

 

Supergode osteboller! 

 

 


Tips: 

♥ Rød pesto (Pesto rosso på italiensk) fås kjøpt ferdiglaget i velassorterte matbutikker. Jeg har her brukt hjemmelaget rød pesto med soltørkede tomater, som er lett å lage og som blir fantastisk god! Du finner oppskriften HER på Det søte liv. 

 

 

♥ Du kan jo selvfølgelig lage snurrer med grønn pesto også. Da vil både farge og smak endre seg, men resultatet blir vel så godt. Det skal jeg snart vise deg en annen gang. 😊

♥ Parmaskinke (Prosciutto di Parma på italiensk) er den berømte spekeskinken fra Parmaregionen i Nord-Italia. Skinken fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Du kan alternativt bruke norsk spekeskinke.

 

 

♥ Revet mozzarellaost har mild smak og smelter veldig bra. Fås også kjøpt i velassorterte matbutikker. Det går greit å bruke annen revet gulost i stedet. 

 

Herlige snurrer med italiensk fyll! 


♥ Snurrene er ypperlige å fryse og tiner på et par timer. 
 

 

Anbefaler deg å teste ut dette her!  😃

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ostesnurrer med rød pesto og parmaskinke
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts sukker
♥ 14 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl rød pesto (se tips)
♥ 300 g revet mozzarella
♥ 200 g parmaskinke (se tips)

Pynt:
♥ 150 g revet mozzarella

Fremgangsmåte

Gjærdeig: 
Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.

Utbaking og steking: 
Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Kjevle ut deigen til en stor leiv.

Smør over rød pesto i et jevnt lag. Legg på parmaskinke som er revet opp i mindre biter. Fordel over revet mozzarella.

Rull leiven sammen fra langsiden. Skjær den i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Dryss over mozzarella på toppen. 

La snurrene etterheve i 30 minutter. 

Stek snurrene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 minutter. Snurrene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

Tips

♥ Rød pesto (Pesto rosso på italiensk) fås kjøpt ferdiglaget i velassorterte matbutikker. Jeg har her brukt hjemmelaget rød pesto med soltørkede tomater, som er lett å lage og som blir fantastisk god! Du finner oppskriften HER på Det søte liv. 

♥ Du kan jo selvfølgelig lage snurrer med grønn pesto også. Da vil både farge og smak endre seg, men resultatet blir vel så godt. Det skal jeg snart vise deg en annen gang. 😊

♥ Parmaskinke (Prosciutto di Parma på italiensk) er den berømte spekeskinken fra Parmaregionen i Nord-Italia. Skinken fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Du kan alternativt bruke norsk spekeskinke. 

♥ Revet mozzarellaost har mild smak og smelter veldig bra. Fås også kjøpt i velassorterte matbutikker. Det går greit å bruke annen revet gulost i stedet. 

♥ Snurrene er ypperlige å fryse og tiner på et par timer. 

Kakekategori
Brødbakst
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift