Kjekssjokolader til Valentines

ANNONSE: Slikkepott.no

Hei dere! 

Endelig er vi i februar, og det er tid for lysere dager og flere fine bakeanledninger: Fastelavn, morsdag og ikke minst Valentinesdagen! 

En super idé til Valentines er å lage søte, hjerteformede kjekssjokolader!  Her har jeg først bakt kjempegode vaniljekjeks og så støpt sjokolade i hjerteformede silikonformer. Deretter "limes" sjokoladehjertene på vaniljekjeksene med litt smeltet sjokolade - vips så har du lekre kjekssjokolader! 

Vil du imponere litt ekstra, så bruk sjokolade i tre varianter som jeg har gjort her: mørk sjokolade, lys melkesjokolade og nydelig, rosa rubysjokolade. 

 

 

Resultatet blir sååå fine kjeks, som dessuten er supergode!  Heart

 

 

Alt du trenger finner du i den supre nettbutikken til Slikkepott.no

 

Oppskriften gir ca. 36 stk. 
 

Ingredienser: 

Vaniljekjeks:
♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g melis
♥ 200 g mykt smør
♥ 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 1 egg
♥ evtl. 1 eggeplomme 

Sjokoladehjerter:
♥ 600 g sjokolade (gjerne kombinasjon av mørk, lys og ruby, se tips)


Fremgangsmåte: 

Vaniljekjeks: 

Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Hvis du ikke har en food processor, går det fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet.)

Tilsett vanilje og egget og kjør videre til deigen samler seg. Kna deigen godt sammen. Tilsett eggeplommen hvis deigen kjennes tørr.

Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

 

 

Kjevle ut deigen, ikke for mye av gangen, og ikke for tynt. Stikk ut hjerteformede kjeks med utstikkeren. 

 

 

Legg kakene på bakepapir, og avkjøl dem i kjøleskapet i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre under stekingen).

 

 

Flytt bakepapiret med de avkjølte kakene over på en stekeplate. 

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 - 12 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen.

 

 

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Sjokoladehjerter: 

Smelt sjokolade som skal støpes i silikonformen. Jeg bruker en kombinasjon av mørk sjokolade, melkesjokolade og rosa rubysjokolade. Beregn 100 gram sjokolade til ett silikonbrett som gir 6 sjokoladehjerter (se tips). 

Ha sjokolade i en liten skål. Varm i mikrobølgeovnen i underkant av 1 minutt. Sjokoladen vil da være omtrent helt smeltet.

 

 

Rør raskt sammen med en teskje.

 

 

Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytepose. Legg silikonformen på et brett.

 

 

Fyll sjokoladen i silikonformen.

 

 

Her ser du prosessen med rubysjokolade: 
 

 

 

 

 

Det er lurt å stryke forsiktig over sjokoladen med en palettkniv for å glatte til overflaten (dette for at sjokoladehjertet skal ligge flatt oppå vaniljekjeksen). 

 

 

Sett silikonformen i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til du ser at sjokoladen har stivnet helt. 

Da kan du forsiktig trykke sjokoladen ut av silikonformen. Legg de ferdigstøpte sjokoladehjertene på et brett som oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke dem. 

Gjenta med resten av sjokoladen. Du må antakelig gjøre dette i 6 omganger dersom du vil dekke alle vaniljekjeksene med sjokoladehjerter. 

 

 

Montering: 

For å feste sjokoladehjertene til vaniljekjeksene bruker du litt smeltet sjokolade som "lim". 

 

 

Legg sjokoladehjertene på vaniljekjeksene, så er kjekssjokoladene klare! 

 

 

Disse kjekssjokoladene er supervakre å gi bort! 

Pakk dem gjerne inn i små cellofanposer. 

 

 

Tips: 

♥ Du får nokså mange vaniljekjeks av denne porsjonen. Du må selvfølgelig ikke dekke alle med sjokoladehjerter, for vaniljekjeksene er kjempegode som de er også. 

 

 

♥ Kjeksene uten sjokolade oppbevares i tett kakeboks. Sjokoladehjertene kan lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet. De ferdig sammensatte kjekssjokoladene bør helst oppbevares kjølig så ikke sjokoladen blir klissete. 
 

Følgende nyttig utstyr finner du i nettbutikken til Slikkepott.no

♥ Sett med hjerteutstikker og tilpasset silikonform finner du HER

 

 

 

 

 

♥ Jeg bruker disse sprøyteposene fra FunCakes, se HER.

 

 

♥ Palettkniv kan være kjekt å ha. Du finner et stort utvalg HER

♥ Callebaut er en veldig god, belgisk sjokolade. Jeg brukte følgende sjokolader fra Callebaut: mørk sjokolade HER, melkesjokolade HER og rubysjokolade HER.

 

 

Samleside for sjokolade i nettbutikken finner du HER. Du kan også bruke Candy melts til å støpe hjertene. De finnes i flere smaker og farger, se samleside HER

♥ Cellofanposer som passer perfekt i størrelse til disse hjertene finner du HER

 



 

♥ Massevis av produkter og inspirasjon til Valentineskaker finner du HER

 

 

 

Da er det bare å glede seg!  😉

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kjekssjokolader til Valentines
Ingredienser

Vaniljekjeks:
♥ 400 g hvetemel
♥ 200 g melis
♥ 200 g mykt smør
♥ 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 1 egg
♥ evtl. 1 eggeplomme 

Sjokoladehjerter:
♥ 600 g sjokolade (gjerne kombinasjon av mørk, lys og ruby, se tips)

Fremgangsmåte

Vaniljekjeks: 
Ha mel, melis og smør i en food processor. Kjør til smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Hvis du ikke har en food processor, går det fint å smuldre smøret i det tørre med fingrene i stedet.) Tilsett vanilje og egget og kjør videre til deigen samler seg. Kna deigen godt sammen. Tilsett eggeplommen hvis deigen kjennes tørr. Avkjøl deigen innpakket i plast i 30 minutter.

Kjevle ut deigen, ikke for mye av gangen, og ikke for tynt. Stikk ut hjerteformede kjeks med utstikkeren. 

Legg kakene på bakepapir, og avkjøl dem i kjøleskapet i 20 minutter før steking (det gjør at de holder fasongen bedre under stekingen).

Flytt bakepapiret med de avkjølte kakene over på en stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 - 12 minutter, til de er gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Sjokoladehjerter: 
Smelt sjokolade som skal støpes i silikonformen. Jeg bruker en kombinasjon av mørk sjokolade, melkesjokolade og rosa rubysjokolade. Beregn 100 gram sjokolade til ett silikonbrett som gir 6 sjokoladehjerter (se tips). 

Ha sjokolade i en liten skål. Varm i mikrobølgeovnen i underkant av 1 minutt. Sjokoladen vil da være omtrent helt smeltet. Rør raskt sammen med en teskje.

Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytepose. Legg silikonformen på et brett. Fyll sjokoladen i silikonformen. Stryk forsiktig over sjokoladen med en palettkniv for å glatte til overflaten (dette for at sjokoladehjertet skal ligge flatt oppå vaniljekjeksen). Sett silikonformen i kjøleskapet i minst 30 minutter, eller til du ser at sjokoladen har stivnet helt. 

Da kan du forsiktig trykke sjokoladen ut av silikonformen. Legg de ferdigstøpte sjokoladehjertene på et brett som oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke dem. 

Gjenta med resten av sjokoladen. Du må antakelig gjøre dette i 6 omganger dersom du vil dekke alle vaniljekjeksene med sjokoladehjerter. 

Montering: 
For å feste sjokoladehjertene til vaniljekjeksene bruker du litt smeltet sjokolade som "lim". Legg sjokoladehjertene på vaniljekjeksene, så er kjekssjokoladene klare! 

Tips

♥ Du får nokså mange vaniljekjeks av denne porsjonen. Du må selvfølgelig ikke dekke alle med sjokoladehjerter, for vaniljekjeksene er kjempegode som de er også. 

♥ Kjeksene uten sjokolade oppbevares i tett kakeboks. Sjokoladehjertene kan lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet. De ferdig sammensatte kjekssjokoladene bør helst oppbevares kjølig så ikke sjokoladen blir klissete.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift