Ponzusaus

Ponzusaus er en japansk saus som passer veldig godt som tilbehør til sushi.

Basen i sausen er soyasaus, som smaksettes med lime, riseddik, sesamolje, ingefær, hvitløk og chili. 

 

Ingredienser: 

♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss riseddik
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker, mirin eller flytende honning
♥ 1 ss sesamolje
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 cm fersk ingefær
♥ 2 cm fersk chili

 

Fremgangsmåte: 

Bland soyasaus med riseddik og presset saft fra lime.

Rør inn sukker (eller bruk japansk mirin eller flytende honning) og sesamolje.

Finhakk hvitløk, ingefær og chili (jeg fjerner frøene for å unngå at sausen blir for sterk) og bland inn. 

Smak til slik at du får ponzusausen slik du liker den best! 

 

 


Tips: 

♥ Tilpass sausen til den smaken du liker. Reduser for eksempel mengden chili hvis du ikke liker sausen så sterk, eller øk mengden dersom du liker den hot. Jeg liker ofte å presse hvitløk og rive ingefær i stedet for å finhakke for å få smakene bedre frem. Det er også godt å tilsette litt finhakket fersk koriander i ponzusausen. 

♥ Ferdiglaget ponzusaus kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet. 

♥ Ponzusaus fungerer perfekt som dipp til Sushi og til Gyosa. Server også gjerne til Poké Bowl eller Sushivafler

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ponzusaus
Ingredienser

♥ 1 dl soyasaus
♥ 2 ss riseddik
♥ 1 lime
♥ 1 ss sukker, mirin eller flytende honning
♥ 1 ss sesamolje
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 1 cm fersk ingefær
♥ 2 cm fersk chili

Fremgangsmåte

Bland soyasaus med riseddik og presset saft fra lime.

Rør inn sukker (eller bruk japansk mirin eller flytende honning) og sesamolje.

Finhakk hvitløk, ingefær og chili (jeg fjerner frøene for å unngå at sausen blir for sterk) og bland inn. 

Smak til slik at du får ponzusausen slik du liker den best! 

Tips

♥ Tilpass sausen til den smaken du liker. Reduser for eksempel mengden chili hvis du ikke liker sausen så sterk, eller øk mengden dersom du liker den hot. Jeg liker ofte å presse hvitløk og rive ingefær i stedet for å finhakke for å få smakene bedre frem. Det er også godt å tilsette litt finhakket fersk koriander i ponzusausen. 

♥ Ferdiglaget ponzusaus kan oppbevares i flere dager i kjøleskapet. 

♥ Ponzusaus fungerer perfekt som dipp til Sushi og til Gyosa. Server også gjerne til Poké Bowl eller Sushivafler

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift