Bløtkake med sitronkrem og bringebær

Nydelig bløtkake med sitronkrem og bringebær! 

Her har jeg laget et sukkerbrød som (med vilje) ikke er så høyt, slik at det blir mer fyll i forhold til kake. 😋

Fyllet består av hjemmelaget sitronkrem (lemon curd) og bringebærsyltetøy. Jeg har dekket kaken med søt fløtekrem og pyntet med friske bringebær, litt kokos og noen hakkede, brente mandler (som jeg hadde igjen fra julen, men du kan alltids lage nye etter oppskriften HER  😊 eller bare bruke vanlige mandler). 

 

 

Sitronkrem og bringebær gjør at denne bløtkaken blir litt frisk i tillegg til søt.

En enkel og deilig bløtkake! 

 

 


Ingredienser: 

Sukkerbrød:
♥ 4 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Sitronkrem (lemon curd):
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Bringebærfyll:
♥ 4 ss bringebærsyltetøy

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ 100 g friske bringebær
♥ 2 ss kokos
♥ 3 ss hakkede, brente mandler


Fremgangsmåte: 

Start gjerne dagen i forveien med å gjøre klar sitronkremen:

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald, og helst til dagen etter, så den tykner skikkelig.
 

Sukkerbrød: 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter, se tips) som har bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og del den i to tynne bunner. 

 

 

Fløtekrem: 

Pisk kremfløte og melis til en tykk og myk fløtekrem. 


Montering: 

Sett den nederste kakebunnen på et kakefat. Fordel over sitronkremen.

 

 

Smør bringebærsyltetøy oppå sitronkremen.

 

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

Dekk hele kaken med fløtekremen.

 

 

Pynt kaken med friske bringebær og for eksempel litt kokos og hakkede brente mandler. 

 

 

Du trenger selvfølgelig ikke å bruke kokos og hakkede, brente mandler oppå kaken selv om jeg fikk det innfallet her. Men jeg må likevel si at særlig de hakkede, brente mandlene gjorde seg veldig godt smaksmessig!  😊

 

 

Denne bløtkaken blir skikkelig supersaftig og smakfull! 

 

 

Tips: 

♥ Kakebunnen kan gjerne lages klar dagen i forveien. Pakk den i så fall inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Husk at jeg her har laget sukkerbrødet med vilje litt lavere enn vanlig. Dersom du ønsker full høyde på sukkerbrødet, må du bruke en kakeform som ikke er større enn 22 cm i diameter, eller så må du øke oppskriften til 5 egg, 150 g sukker, 150 g hvetemel og 1 ts bakepulver. Se oversikt over Sukkerbrød i ulike størrelser HER

♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten slik at den blir fast nok til at du kan fylle den i kaken. Se innlegget HER for mer beskrivelse. 

♥ Bringebær som du bruker til pynt bør helst være ferske. Dette fordi frosne bær fort blir litt rennende når de tiner, og det ser ikke så pent ut oppå kaken.  

♥ Kaken bør serveres samme dag som den er fylt slik at sitronkremen og fløtekremen smaker helt fersk.  


God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bløtkake med sitronkrem og bringebær
Ingredienser

Sukkerbrød:
♥ 4 egg
♥ 125 g sukker
♥ 125 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Sitronkrem (lemon curd):
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Bringebærfyll:
♥ 4 ss bringebærsyltetøy

Fløtekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
♥ 100 g friske bringebær
♥ 2 ss kokos
♥ 3 ss hakkede, brente mandler

Fremgangsmåte

Start gjerne dagen i forveien med å gjøre klar sitronkremen:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald, og helst til dagen etter, så den tykner skikkelig.

Sukkerbrød: 
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter, se tips) som har bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).

Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og del den i to tynne bunner. 

Fløtekrem: 
Pisk kremfløte og melis til en tykk og myk fløtekrem. 

Montering: 
Sett den nederste kakebunnen på et kakefat. Fordel over sitronkremen. Smør bringebærsyltetøy oppå sitronkremen.

Legg på den andre kakebunnen.

Dekk hele kaken med fløtekremen. Pynt kaken med friske bringebær og for eksempel litt kokos og hakkede brente mandler. 

Tips

♥ Kakebunnen kan gjerne lages klar dagen i forveien. Pakk den i så fall inn i plast så den ikke blir tørr.

♥ Husk at jeg her har laget sukkerbrødet med vilje litt lavere enn vanlig. Dersom du ønsker full høyde på sukkerbrødet, må du bruke en kakeform som ikke er større enn 22 cm i diameter, eller så må du øke oppskriften til 5 egg, 150 g sukker, 150 g hvetemel og 1 ts bakepulver. Se oversikt over Sukkerbrød i ulike størrelser HER

♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten slik at den blir fast nok til at du kan fylle den i kaken. Se innlegget HER for mer beskrivelse. 

♥ Bringebær som du bruker til pynt bør helst være ferske. Dette fordi frosne bær fort blir litt rennende når de tiner, og det ser ikke så pent ut oppå kaken.  

♥ Kaken bør serveres samme dag som den er fylt slik at sitronkremen og fløtekremen smaker helt fersk.  

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift