Hvite asparges med skinke og eggesmør

Jeg skriver i dag til dere fra vakre Stockholm, som bader i sol. 😃 Så fantastisk deilig at sommeren er på vei, og man får mer og mer lyst på frisk og enkel sommermat. 

Hvite asparges med skinke og eggesmør er en slik delikat og lettvint sommerrett. 

Tradisjonen med å servere hvite asparges med skinke, kokte egg og småpoteter kommer fra Nederland.

 

 

Perfekt å sette frem på terrassen!

 

 

Ingredienser:

Hvite asparges:
♥ 800 g hvite asparges 
♥ 1 ss salt
♥ 1 ss sukker
♥ 0,5 sitron
♥ 1 laurbærblad
♥ 1 ss smør

Eggesmør:
♥ 3 egg
♥ 100 g smør

Servering:
♥ 200 g kokt skinke
♥ gressløk eller persille
♥ småpoteter
♥ kvernet salt og pepper


Fremgangsmåte:

Hvite asparges:

 

 

Skrell bort det ytterste laget på aspargesstilken fra toppen og ned. Jeg bruker en potetskreller til dette. Vær forsiktig slik at aspargesen ikke knekker.

Skjær bort ca. 3 cm av den grove bunnen på aspargesstengene. 

 

 

Legg de skrelte aspargesene i en stor kjele. Hell i vann slik at aspargesene blir godt dekket. Ha salt, sukker, sitronskiver og et par laurbærblad i kjelen. 

 

 

Varm opp vannet så det nesten når kokepunktet. La aspargesene småkoke / trekke i det varme vannet til de er møre. Dette tar alt fra 8 - 15 minutter. Tiden det tar avhenger av hvor tykke aspargesstengene er, så følg med. Du kjenner etter om aspargesene er møre ved å stikke i dem med en kniv. 

Løft de ferdigkokte aspargesene ut av vannet og over i en stekepanne. Tilsett en spiseskje smør og la smøret smelte. Sautér aspargesene en kort stund i det smeltede smøret. 

 

 

Hvite asparges er en skikkelig delikatesse! 

 

 

Småpoteter:

Kok småpotetene møre i vann. Stek dem deretter en kort runde i stekepannen med litt smør.

 

 

Kvern over litt salt til slutt. 

 

 

Eggesmør: 

Kok eggene til de er hardkokte. Hakk dem opp i små biter, gjerne ved bruk av en eggedeler. Bland med smeltet smør. 

 

 

Servering: 

Legg asparges og skinkeruller ved siden av hverandre på et fat, gjerne i to lag. 

Legg over eggesmøret i en fin stripe.

Dryss over hakket gressløk eller persille som pynt. Kvern over salt og pepper. 

 

 

Server småpoteter ved siden av. 

 

 

Et lite glass kald hvitvin til de voksne kanskje.. ? 

 

 

Dette er herlig kaldmat, som kan serveres som forrett, smårett eller settes på et koldtbord sammen med andre småretter. 

 

 


Tips: 

♥ I motsetning til grønne asparges, bør hvite asparges alltid skrelles. Pass nøye på koketiden. Aspargesene skal være møre, og ikke bløte og ihjelkokte.

♥ Det går fint å koke hvit asparges bare i vann, men litt salt, sukker, sitron og laurbærblad er med på å gjøre smaken enda bedre. 

♥ Denne retten smaker best nylaget. 

 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvite asparges med skinke og eggesmør
Ingredienser

Hvite asparges:
♥ 800 g hvite asparges 
♥ 1 ss salt
♥ 1 ss sukker
♥ 0,5 sitron
♥ 1 laurbærblad
♥ 1 ss smør

Eggesmør:
♥ 3 egg
♥ 100 g smør

Servering:
♥ 200 g kokt skinke
​​​​​​​♥ gressløk eller persille
♥ småpoteter
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Hvite asparges:
Skrell bort det ytterste laget på aspargesstilken fra toppen og ned. Jeg bruker en potetskreller til dette. Vær forsiktig slik at aspargesen ikke knekker. Skjær bort ca. 3 cm av den grove bunnen på aspargesstengene. 

Legg de skrelte aspargesene i en stor kjele. Hell i vann slik at aspargesene blir godt dekket. Ha salt, sukker, sitronskiver og et laurbærblad i kjelen. 

Varm opp vannet så det nesten når kokepunktet. La aspargesene småkoke / trekke i det varme vannet til de er møre. Dette tar alt fra 8 - 15 minutter. Tiden det tar avhenger av hvor tykke aspargesstengene er, så følg med. Du kjenner etter om aspargesene er møre ved å stikke i dem med en kniv. 

Løft de ferdigkokte aspargesene ut av vannet og over i en stekepanne. Tilsett en spiseskje smør og la smøret smelte. Sautér aspargesene en kort stund i det smeltede smøret. 

Småpoteter:
Kok småpotetene møre i vann. Stek dem deretter en kort runde i stekepannen med litt smør.

Eggesmør: 
Kok eggene til de er hardkokte. Hakk dem opp i små biter, gjerne ved bruk av en eggedeler. Bland med smeltet smør. 

Servering: 
Legg asparges og skinkeruller ved siden av hverandre på et fat, gjerne i to lag. 

Legg over eggesmøret i en fin stripe. Dryss over hakket gressløk eller persille som pynt. Kvern over salt og pepper. 

Server småpoteter ved siden av. 

Tips

♥ I motsetning til grønne asparges, bør hvite asparges alltid skrelles. Pass nøye på koketiden. Aspargesene skal være møre, og ikke bløte og ihjelkokte.

♥ Det går fint å koke hvit asparges bare i vann, men litt salt, sukker, sitron og laurbærblad er med på å gjøre smaken enda bedre. 

♥ Denne retten smaker best nylaget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift