Mokkakake

Annonse: Bakeren og kokken

Mokkakake er en FANTASTISK GOD kremkake med smak av kaffe og sjokolade!

 

 

Kaken består av en lett og luftig sukkerbrødbunn som er smaksatt med kaffe og som dynkes med kaffemelk. Kaken fylles med pisket fløtekrem, som også er smaksatt med kaffe. Kaken er dessuten dekket med en deilig, mørk kaffe- og sjokoladeglasur.

 

 

En NYTELSE i hver munnfull... Mmmmm... Yum  

 

 

Det er nokså mye kaffe i denne kaken, og da er det jo viktig at kaffen er god!

Jeg bruker avkjølt, traktet kaffe i både kake, fyll og glasur.

 

 

Server kaken med en kopp varm, nytraktet kaffe! 

 

 

Jeg har her brukt en super kaffetrakter fra Breville som for tiden er på tilbud i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken (38% rabatt gir en pris på kun kr 499,-).

 

 

Det er et utrolig bra tilbud for en så fin kaffetrakter! 

 

 

Her er det altså deilig kaffe i både kaken og i koppen!  Smile  

 

♥  ♥  ♥  


Her kommer oppskriften!
 

Ingredienser:

Kakebunn:
♥ 5 egg
♥ 125 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 5 ss sterk, kald kaffe

Dynking:
♥ 0,5 dl melk
♥ 2 ss sterk, kald kaffe

Kaffekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 4 ss melis
♥ 6 ss sterk, kald kaffe

Glasur:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 4 ss melis
♥ 1 ss sterk, kald kaffe
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett kald kaffe. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend i. Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Del kaken i to lag. Bland melk og kaffe og dynk kakebunnene med dette.

 

 

Pisk kremfløten til fyllet sammen med melis. Smak til med kald kaffe (se tips).

 

 

Ha kaffekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.

 

 

 

Til glasuren has kremfløte, melis og kaffe i en liten kjele. Gi det hele et lite oppkok. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk, men fortsatt flytende konsistens (dette tar ca 1 time, men sjekk konsistensen på kremen underveis).

Fordel den kalde sjokoladeglasuren forsiktig over kremkaken.

 

 

Dryss over sjokoladestrøssel.

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så glasuren får festet seg.

 

 

Finn frem koppen med nytraktet kaffe! 

 

 

Nydelig mokkakake med en kopp varm kaffe  Heart

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker HELT kald kaffe i kremfyllet, ellers vil kaffekremen skille seg.

♥ Det er like viktig at sjokoladeglasuren er HELT kald før du smører den på kremkaken. Siden sjokoladeglasuren må stå kaldt en stund, kan du gjerne lage den klar mens kaken steker og sette den i kjøleskapet. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, men kan også lages kvelden i forveien. La kaken stå i kjøleskapet helt frem til servering.  

 


 ♥ 

 

Og så vil jeg skryte litt mer av kaffetrakteren jeg nevnte innledningsvis.

Som sagt får du for tiden nesten 40% rabatt på en super kaffetrakter fra Breville i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken (før pris kr 799, nå kun kr 499,-).

 

 

Dette er en flott kaffetrakter med blant annet programmerbar timer slik at du kan forhåndsinnstille når du vil at trakteren skal begynne.

 

 

På toppen kan du løfte opp lokket, og resten er temmelig selvforklarende - så enkelt er det!  

 



Du fyller på vann i vannbeholderen og legger i kaffefilter med kaffepulver.

 


Maks 1,2 liter vann (som gir 12 kopper kaffe à 1 dl).

 

 

Så er det bare å legge ned lokket og trykke på "på-knappen" helt til høyre på displayet.

 



Det tar ikke lang tid før det begynner å putre i det varme vannet (jeg løftet opp lokket for å titte..).

 

 

Og snart er kannen fylt opp med deilig kaffe! 

 

 

Trakteren har en plate som holder seg varm i 30 minutter etter at kaffen er ferdigtraktet. Deretter slår den seg av automatisk.

Du finner trakteren HER i nettbutikken til Bakeren og kokken (som for øvrig har et fantastisk utvalg av både kaffetraktere og alt annet av kjøkkenutstyr man kan tenke seg). Trakteren finnes også i rød farge, se HERJulegavetips!


Ble du også kaffetørst nå..?  Smile  

 

 

Håper det, og selvfølgelig at du ble fristet til å lage denne deilige mokkakaken! 

 


Kaken fikk terningkast 6 hjemme hos meg! Smile  

 

 

Luftig, kremete mokkakake med nyyydelig smak! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Mokkakake
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 5 egg
♥ 125 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 5 ss sterk, kald kaffe

Dynking:
♥ 0,5 dl melk
♥ 2 ss sterk, kald kaffe

Kaffekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 4 ss melis
♥ 6 ss sterk, kald kaffe

Glasur:
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 4 ss melis
♥ 1 ss sterk, kald kaffe
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett kald kaffe. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend i. Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken i to lag. Bland melk og kaffe og dynk kakebunnene med dette.

Pisk kremfløten til fyllet sammen med melis. Smak til med kald kaffe (se tips). Ha kaffekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken.

Til glasuren has kremfløte, melis og kaffe i en liten kjele. Gi det hele et lite oppkok. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk, men fortsatt flytende konsistens (dette tar ca 1 time, men sjekk konsistensen på kremen underveis).

Fordel den kalde sjokoladeglasuren forsiktig over kremkaken. Dryss over sjokoladestrøssel.

Sett kaken i kjøleskapet i et par timer så glasuren får festet seg.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker HELT kald kaffe i kremfyllet, ellers vil kremen skille seg.

♥ Det er like viktig at sjokoladeglasuren er HELT kald før du smører den på kremkaken. Siden sjokoladeglasuren må stå kaldt en stund, kan du gjerne lage den klar mens kaken steker og sette den i kjøleskapet. 

♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, men kan også lages kvelden i forveien. La kaken stå i kjøleskapet helt frem til servering.  

2 kommentarer

Kaffikaken ser deilig ut! Bruker oppskriftene dine masse! Jeg er sukkerfri for tiden, kan mel og sukker byttes ut? Og evt hva er best å bruke?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift