Pepperkaker med glasur

Annonse: Nille   

Hei!

Pepperkaker hører julen til og er noe alle liker!

Hva gir vel mer julestemning enn å bake pepperkaker med barna eller å ha et livlig pepperkakeverksted sammen med gode venner?  Smile 

Ekstra artig blir det med pepperkaker i mange forskjellige fasonger!

 

 

Hos Nille finner du i år det aller beste utvalget av forskjellige pepperkakeformer! Jeg har ikke sett maken noe sted, og har nå utvidet sortimentet mitt med utrolig mange flotte og originale utstikkere!

 

 

Vi snakker om alt fra dinosaur til romskip, fra pepperkakefamilie til ballerina og tinnsoldat, fra tredimensjonale pepperkakeformer til form for stemplede pepperkaker, fra former for å lage pepperkaker som kan henges på koppen til store former for å lage pepperkaker som kan henges opp i vinduet – og mere til!

Hos Nille finner du også mange spesielt fine oppbevaringskrukker og kakebokser.

 

 

Elsk på disse nydelige glasskrukkene! ❤ 

Og hvor kule er vel ikke disse kakeboksene her!  Smile  

 

 

Her kommer en av mine beste oppskrifter på pepperkaker, som gir sprø pepperkaker med skikkelig god pepperkakesmak. Deigen er veldig god å kjevle. Dette er en stor porsjon, slik at man har nok pepperkakedeig til å lage et bredt spekter av ulike pepperkaker.

I tillegg får du en kjempegod oppskrift på glasur til pepperkakene!
 

Let the pepperkakeparty begin!   Smile chrome  


Ingredienser

Pepperkakedeig:
♥ 3 dl vann
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 750 g sukker
♥ 425 g smør
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss nellik
♥ 2 ss ingefær
♥ 2 ss natron
♥ 1400 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 4 eggehviter
♥ 2 ss vann
♥ 1 kg melis


Fremgangsmåte:

Pepperkaker:

Kok opp vann, sirup, sukker og smør i en stor kjele. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør i krydderet. Bland natron med litt av melet og rør i. Ha så i resten av melet (men spar litt til utbakingen). Dekk til deigen med plast og la deigen stå kjølig i et par timer, så den blir lettere å kjevle.

 

Den fine God Jul-sleiven er fra Nille.

 

Kjevle ut deigen nokså tynt. Det er lurt å bruke en bakematte av silikon og en kjevle med silikonbelegg, så unngår du at deigen kleber seg til bakebordet og kjevle.

 

Stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 225°C i ca. 5 – 8 minutter avhengig av størrelsen på pepperkakene. Lager du store pepperkaker for å henge i vinduet, bør steketemperaturen reduseres til 200°C og pepperkakene stekes i 10-12 minutter.

La pepperkakene avkjøles på rist til de er helt kalde før de pyntes med glasur.

 

Melisglasur:

Til glasuren piskes først eggehvitene stive. Bland i vann og melis litt etter litt mens du pisker videre på lav hastighet. Øk hastigheten, og pisk glasuren luftig i 2–3 minutter.

Fast glasur: Testen på konsistensen er å ta litt glasur mellom to fingre og dra dem fra hverandre. Hvis det står igjen en liten topp på begge fingre, er glasuren passe tykk til å markere kanter, border og mønster på pepperkakene. Bruk en sprøytepose og tipp med lite hull.

Flytende glasur: For å lage en mer flytende glasur, som passer til utfylling innenfor kantene du har markert med den faste glasuren, tilsetter du bare litt ekstra vann. Bruk da en sprøytepose og tipp med litt større åpning.

Farget glasur: Hvis du vil farge glasuren, enten den er fast eller mer flytende, fordeler du den på flere skåler og tilsetter konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge) i ønsket farge i hver skål.

 

Her ser du noen av pepperkakene mine ferdig pyntet:

 

 

Pepperkakefamilien laget med fine, røde pepperkakeformer. ❤

 

 

Vakre stjerner!

 

Kjevlen med julemønster er fra Nille.


Noen tradisjonelle pepperkakefasonger er også hyggelig.

 

 

Jeg synes pepperkakene blir ekstra gode med mye glasur på!

 

 

Så fin ballerina-pepperkake!

 

 

Tinnsoldater er populære denne julen!

 

 

3D-pepperkakene ble jeg aller mest fornøyd med!

 

 

Synes de ble så fine - og nevnte jeg at jeg liker masse glasur på pepperkakene..?  Wink   

 

 

Skikkelig luksus-pepperkaker!

 

 

Jeg lagde også store pepperkakehjerter til å henge i vinduet.

 


Pepperkakene som skal henge på koppen sparer jeg til frokost. Smile  

 

 

Jeg lagde også noen stempel-pepperkaker.

 

 

Tenker disse er koselig å gi bort som spiselig julegave!

 

Tips:

♥ Pepperkakene oppbevares i tett boks eller i glasskrukker med lokk. Vent til glasuren har stivnet helt før du legger pepperkakene i boksene/krukkene.

♥ Det er som nevnt lurt å bruke en bakematte og kjevle med silikonbelegg ved utbakingen av pepperkaker. Da kan du kjevle deigen tynt uten at pepperkakene går i stykker når du flytter dem over på stekeplaten.

Jeg kan anbefale denne kjevlen du finner hos Nille, som finnes i både voksen- og barnestørrelse.

 

 

Favorittprodukt!

Hos Nille får du også kjøpt en koselig mønsterkjevle med julemotiv.

 

 

♥ Både sprøyteposer og sprøytetipper finner du hos Nille!

 

Sprøytetippen bakerst til venstre på bildet er fin å bruke til glasuren på pepperkakene.

 

♥ Alle pepperkakeformene jeg har brukt her er fra Nille!

Tradisjonelle pepperkakeformer i dekorativ og hendig oppbevaringsboks.

 

 

Pepperkakefamilien – min favoritt!

Elsker at formene er i så fin rødfarge!

 

 

Disse formene med romskip, planet og robot er mer originale og blir nok populære blant gutta!

 

 

Skogsdyr og rovdyr… - også garantert populære hos barn!

 

 

Ballerina og tinnsoldat er skikkelig inn i år!

 

 

De store pepperkakeformene finnes både som kakemann og hjerte.

 

 

Former for å lage pepperkaker som henger på koppen finnes også i flere fasonger.

 

 

De tredimensjonale pepperkakene er utrolig stilige, synes jeg! Også disse formene får du tak i hos Nille.

 

 

 

Og sist, men ikke minst må jeg jo nevne formen med tilhørende God Jul-stempel – spesialdesignet – så denne formen finner du kun hos Nille!

 

 

Man stikker først ut pepperkake i riktig fasong, og deretter presser man på stempelet for å få mønster.

 

Også et av mine favorittprodukter hos Nille denne julesesongen!

 

♥ FAVORITTPRODUKTER HOS NILLE

Jeg har valgt meg ut noen favoritter fra Nilles bake- og julesortiment, som jeg mener har gode bakeegenskaper og som jeg synes har et ekstra fint design. Du vil finne dem samlet og merket med «Det søte liv anbefaler» i alle Nille-butikkene nå mot jul.

Produktene jeg har valgt meg ut som jeg også har brukt i dette innlegget er:

  • Rødt utstikkersett for pepperkaker «Familien Peppersen»
  • Mønsterkjevle med «God jul-mønster»
  • Kakestempel og tilhørende utstikker «God Jul-mønster»
  • Kjempefine glasskrukker med julemotiv (finnes i 3 størrelser)
  • Juletre-krukker i glass (finnes i 2 størrelser)
  • Firkantede kakebokser (sett med 3 kakebokser) med «Merry Christmas»
  • Etasjefat

I tillegg har jeg valgt meg ut en superfin slikkepott med striper i rødt og hvitt!

 

 

Ta turen innom Nille før årets pepperkakebaking og få med deg de fine, nye produktene – så blir bakingen ekstra morsom!

 

 

Kos deg!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Pepperkaker med glasur
Ingredienser

Pepperkakedeig:
♥ 3 dl vann
♥ 0,5 dl lys sirup
♥ 750 g sukker
♥ 425 g smør
♥ 2 ss kanel
♥ 2 ss nellik
♥ 2 ss ingefær
♥ 2 ss natron
♥ 1400 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 4 eggehviter
♥ 2 ss vann
♥ 1 kg melis

Fremgangsmåte

Pepperkaker:
Kok opp vann, sirup, sukker og smør i en stor kjele. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør i krydderet. Bland natron med litt av melet og rør i. Ha så i resten av melet (men spar litt til utbakingen). Dekk til deigen med plast og la deigen stå kjølig i et par timer, så den blir lettere å kjevle.

Kjevle ut deigen nokså tynt. Det er lurt å bruke en bakematte av silikon og en kjevle med silikonbelegg, så unngår du at deigen kleber seg til bakebordet og kjevle.

Stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 225°C i ca. 5 – 8 minutter avhengig av størrelsen på pepperkakene. Lager du store pepperkaker for å henge i vinduet, bør steketemperaturen reduseres til 200°C og pepperkakene stekes i 10-12 minutter.

La pepperkakene avkjøles på rist til de er helt kalde før de pyntes med glasur.

Melisglasur:
Til glasuren piskes først eggehvitene stive. Bland i vann og melis litt etter litt mens du pisker videre på lav hastighet. Øk hastigheten, og pisk glasuren luftig i 2–3 minutter.

Fast glasur: Testen på konsistensen er å ta litt glasur mellom to fingre og dra dem fra hverandre. Hvis det står igjen en liten topp på begge fingre, er glasuren passe tykk til å markere kanter, border og mønster på pepperkakene. Bruk en sprøytepose og tipp med lite hull.

Flytende glasur: For å lage en mer flytende glasur, som passer til utfylling innenfor kantene du har markert med den faste glasuren, tilsetter du bare litt ekstra vann. Bruk da en sprøytepose og tipp med litt større åpning.

Farget glasur: Hvis du vil farge glasuren, enten den er fast eller mer flytende, fordeler du den på flere skåler og tilsetter konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge) i ønsket farge i hver skål.

Tips

♥ Pepperkakene oppbevares i tett boks eller i glasskrukker med lokk. Vent til glasuren har stivnet helt før du legger pepperkakene i boksene/krukkene.

♥ Det er som nevnt lurt å bruke en bakematte og kjevle med silikonbelegg ved utbakingen av pepperkaker. Da kan du kjevle deigen tynt uten at pepperkakene går i stykker når du flytter dem over på stekeplaten. Dette og alle utstikkere jeg har brukt i dette innlegget får du kjøpt hos Nille. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift