Kaninboller og solskinnsboller til påske

Annonse: Nille

Hei! 

Det nærmer seg påske, og selv om denne påsken ikke blir så sosial som vi er vant med, er det utrolig hyggelig å kunne servere hjemmelaget gjærbakst til seg selv og familien. Gjærbakst er ideelt å servere enten det er hjemme i sofaen, på verandaen eller ute på påsketur.

Her har jeg laget søte kaninboller som er spesielt morsomme å servere til barna.

 

 

For de litt mer voksne har jeg laget supergode solskinnsboller med kanelfyll og hjemmelaget vaniljekrem.

 

 

Gjærdeigoppskriften du får her er veldig smidig og fin, og stor nok til at du kan lage en passe porsjon av begge varianter.

Bakeutstyr, påskeservise og masse forskjellig påskepynt finner du hos Nille!

 

Kjempefin, avklang trefjøl, gul påskeduk, søte påskekrus og lekker, eggformet lykt fra Nille.

 

Oppskriften gir ca. 10 stk kaninboller og 10 stk solskinnsboller.

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 200 sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
♥ 200 g smør

Vaniljekrem:
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 4 eggeplommer
♥ 35 g maisenna

Kanelfyll:
♥ 75 g smør
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Pynt:
♥ 5 dl melis
♥ 4 ss melk
♥ 50 g kokesjokolade



Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Varm melken til den er lunken, tilsett gjær og rør til gjæren har løst seg opp. Bland inn sukker, kardemomme og lett sammenpiskede egg.

Tilsett hvetemelet (spar et par spiseskjeer til utbakingen) og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter.

Ha i mykt smør i klatter og elt videre i 10 minutter til. Deigen skal da være elastisk og myk. Bruk en slikkepott og skrap deigen over i en stor bolle.

 

Slikkepott og metallbolle fra Nille.


Dryss litt mel over deigen og la den heve lunt i 1 time.

 

 

Vaniljekrem:

Ha melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen i et oppkok og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplommer og maisenna i en bolle. Tilsett litt av den varme fløtemelken og rør blandingen jevn. Fortsett med å spe med litt og litt av den varme fløtemelken av gangen og rør godt. Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp på nytt under stadig visping. Nå blandingen nærmer seg kokepunktet, vil du se at vaniljekremen tykner. La kremen koke noen sekunder under kraftig visping og ta så kjelen av platen. Avkjøl kremen i romtemperatur. Dekk den deretter med plastfolie og sett i kjøleskapet til den er helt kald.

 

 

Utbaking:

Finn frem bollen med den ferdighevede deigen.


 

Skrap deigen ut av bollen med en slikkepott.

 

 

Del deigen i to deler. Ha den ene delen tilbake i bakebollen og start med å forme kaninboller.

 

 

Kaninboller:

Kaninboller lages ved å trille en stor bolle til ansikt og så legge to små boller til ører på toppen. Bruk 60 gram deig til den store bollen og ca. 15 gram til hver av de to små bollene.

 

 

Det blir 10 – 12 kaninboller.

 

 

Legg kaninbollene på to bakepapirdekkede stekebrett. Bruk gjerne non stick-bakepapir som kan brukes flere ganger.

 

Bakeplater dekket med non-stick bakepapir fra Nille.

 

La kaninbollene etterheve i 20 minutter.

Visp sammen egg og litt melk og pensle over kaninbollene.

Stek kaninbollene midt i ovnen ved 210 - 220°C i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Avkjøl bollene til de er helt kalde.

 

 

Man ser jo allerede nå at bollene ligner kaniner, men det blir enda tydeligere etter at de pyntes. Smile  

 

Vakker, rund trefjøl fra Nille.


Rør sammen melis og melk til en tykk melisglasur. Ha den i en sprøytepose med liten, rund sprøytetipp.

Smelt kokesjokoladen og ha den i en sprøytepose med liten, rund sprøytetipp.

Pynt ansikt og ører på kaninbollene med smeltet kokesjokolade og melisglasur.

 

 

Så søte kaninboller! Smile  

 

 

Dette er boller som gir påskestemning!

 

 

Server gjerne varm kakao med marshmallows sammen med kaninbollene for ekstra lun og koselig påskeatmosfære!

 

 

Skjønne og artige påskekrus fra Nille med matchende skål!

 

 

Kaninboller med varm kakao blir garantert populært hos barna!

 

Gul tallerken, gul påskeduk, søte påskekrus med matchende skål og eggformet lykt fra Nille.

 

Solskinnsboller:

Finn frem resten av deigen og kjevle den ut til et stort rektangel.


Kjevle med silikonbelegg fra Nille. Et av mine favorittprodukter!


Smør mykt smør på leiven og dryss over sukker og kanel. Rull deigen sammen til en rull og skjær den i skiver.

Legg skivene i bakepapirdekket langpanneform eller rund form. Jeg brukte en liten langpanne og en rund form (26 cm i diameter). Beregn god avstand mellom bollene fordi de hever under stekingen. 

 

Liten langpanne fra Nille som passer perfekt til 6 solskinnsboller.


Lag en stor, vid grop i midten av hver bolle.

 

Rund form (26 cm i diameter) med stilig, lilla farge fra Nille.


Ha den kalde vaniljekremen i en sprøytepose med rundt sprøytetipp.

 

Sprøyteutstyret fra Nille er av super kvalitet!


Sprøyt godt med vaniljekrem i hver grop.

 

 

Masse vaniljekrem!  Wink   

 

 

 

 

La solskinnsbollene etterheve i 20 minutter.

 

 

Pensle lett over kantene med sammenvispet egg.

Stek solskinnsbollene midt i ovnen ved 210 - 220°C i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Det lukter så fantastisk godt av nystekte solskinnsboller!

 

 

Avkjøl bollene før de pyntes med melisglasur.

 

 

 

 

Det fine med å steke solskinnsboller i form er at bollene eser litt inn i hverandre under stekingen slik at kantene på de ferdigstekte bollene blir myke.

Sååå godt! 

 

 

Deilig med myke solskinnsboller til kaffekoppen!

 

Gul tallerken, gult krus, gul påskeduk, eggformet lykt og hvite tøyservietter fra Nille.

 

 

Gult servise, duker, lys og påskepynt gir herlig påskesteming til hjemmet!

 

Superfine påskekrus, påskeduk og lysestaker fra Nille.

 

Da er påskebaksten klar:

Kaninboller til de små og solskinnsboller til de store! Smile    

 

 

 

 

Tips:

♥ Både kaninbollene og solskinnsbollene bør pakkes inn i plast så de holder seg myke og kan gjerne fryses.

 

Du har i dette innlegget fått se mange flotte produkter fra Nille som jeg kan anbefale:

 

Praktiske bakeboller

 

Non stick-bakepapir som funker kjempebra. Tørkes av med fuktig klut etter bruk, og kan da brukes om igjen.

 



Sprøytetipper med kobler og sprøyteposer –  favorittprodukter!

 

Liten langpanne fra Nille.

 

Rund springform (26 cm i diameter) fra Nille

 

Av mine personlige favorittprodukter vil jeg særlig trekke frem:

♥ Sprøytetippene med kobler og sprøyteposer

♥ Non stick-bakepapir

♥ Trefjølene

♥ Påskekrus med kaniner

♥ Eggformet lyslykt

 

Da håper jeg du ble inspirert til å ta deg en tur innom Nille! 😊

 

Kos deg med hjemmebakte boller i påsken!

 


♥ ♥ ♥ 

Kaninboller og solskinnsboller til påske
Ingredienser

Gjærdeig:
♥ 5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 200 sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
♥ 200 g smør

Vaniljekrem:
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 4 eggeplommer
♥ 35 g maisenna

Kanelfyll:
♥ 75 g smør
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss kanel

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Pynt:
♥ 5 dl melis
♥ 4 ss melk
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Varm melken til den er lunken, tilsett gjær og rør til gjæren har løst seg opp. Bland inn sukker, kardemomme og lett sammenpiskede egg. Tilsett hvetemelet (spar et par spiseskjeer til utbakingen) og elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i 10 minutter.

Ha i mykt smør i klatter og elt videre i 10 minutter til. Deigen skal da være elastisk og myk. Bruk en slikkepott og skrap deigen over i en stor bolle. Dryss litt mel over deigen og la den heve lunt i 1 time.

Vaniljekrem:
Ha melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen i et oppkok og ta kjelen av platen. Rør sammen eggeplommer og maisenna i en bolle. Tilsett litt av den varme fløtemelken og rør blandingen jevn. Fortsett med å spe med litt og litt av den varme fløtemelken av gangen og rør godt. Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp på nytt under stadig visping. Nå blandingen nærmer seg kokepunktet, vil du se at vaniljekremen tykner. La kremen koke noen sekunder under kraftig visping og ta så kjelen av platen. Avkjøl kremen i romtemperatur. Dekk den deretter med plastfolie og sett i kjøleskapet til den er helt kald.

Utbaking:
Finn frem bollen med den ferdighevede deigen. Skrap deigen ut av bollen med en slikkepott. Del deigen i to deler. Ha den ene delen tilbake i bakebollen og start med å forme kaninboller.

Kaninboller:
Kaninboller lages ved å trille en stor bolle til ansikt og så legge to små boller til ører på toppen. Bruk 60 gram deig til den store bollen og ca. 15 gram til hver av de to små bollene. Det blir 10 – 12 kaninboller. Legg kaninbollene på to bakepapirdekkede stekebrett. Bruk gjerne non stick-bakepapir som kan brukes flere ganger. La kaninbollene etterheve i 20 minutter.

Visp sammen egg og litt melk og pensle over kaninbollene. Stek kaninbollene midt i ovnen ved 210 - 220°C i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene til de er helt kalde. 

Rør sammen melis og melk til en tykk melisglasur. Ha den i en sprøytepose med liten, rund sprøytetipp. Smelt kokesjokoladen og ha den i en sprøytepose med liten, rund sprøytetipp. Pynt ansikt og ører på kaninbollene med smeltet kokesjokolade og melisglasur.

Solskinnsboller:
Finn frem resten av deigen og kjevle den ut til et stort rektangel. Smør mykt smør på leiven og dryss over sukker og kanel. Rull deigen sammen til en rull og skjær den i skiver.

Legg skivene i bakepapirdekket langpanneform eller rund form. Jeg brukte en liten langpanne og en rund form (26 cm i diameter). Beregn god avstand mellom bollene fordi de hever under stekingen.  Lag en stor, vid grop i midten av hver bolle. Ha den kalde vaniljekremen i en sprøytepose med rundt sprøytetipp. 
Sprøyt godt med vaniljekrem i hver grop. La solskinnsbollene etterheve i 20 minutter.

Pensle lett over kantene med sammenvispet egg. Stek solskinnsbollene midt i ovnen ved 210 - 220°C i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene før de pyntes med melisglasur.

Tips

♥ Både kaninbollene og solskinnsbollene bør pakkes inn i plast så de holder seg myke og kan gjerne fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift