Ananaspai med kremete fyll

01.03.2017

Sponset innlegg.

Hei!

Lengter du etter sol og varme?

Her har du en nydelig ananaspai som virkelig myker opp i vinterværet! Den tropiske smaken av ananas smaker helt perfekt sammen med den gode mørdeigsbunnen og det kremete fyllet.

 

 

For å få en skikkelig vellykket pai, vil jeg her starte med å gi deg et par veldig gode baketips!

1) For det første har jeg kommet over en helt genial paiform blant alle bakeformene som du finner i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Denne paiformen har avtagbar plastkant og fin, hvit keramikkbunn som fungerer utmerket som kakefat. Dette gjør at du bare kan fjerne kanten på formen når paien er ferdigstekt og servere kaken direkte fra bunnen - med andre ord du slipper å flytte på den ferdigstekte paien.

 

 

2) For det andre er det et godt tips å forsteke paibunnen før du har i fyllet. Dette forhindrer at mørdeigen blir rå og klissete av fyllet, og sikrer gjennomstekt kake. Når paibunner forstekes, har imidlertid deigkantene en tendens til å smelte og krympe nedover slik at kanten forsvinner. For å forhindre dette, lønner det seg å fylle paibunnen med keramiske bønner under forstekingen!  Smile

 

 

Men så altså over til oppskriften på denne deilige ananaspaien!  Smile

 

 


Ingredienser:

Mørdeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Ananasfyll:
♥ 1 stor, fersk ananas (500 g skrelt vekt, se tips)
- -
♥ 2 dl crème fraîche (se tips)
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Ha mel, melis og bakepulver i en food processor. Tilsett smøret og kjør maskinen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre slik at deigen samler seg. (Har du ikke food processor, se tips).

Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund paiform (28 cm i diameter) med avtagbar kant.

 

 

Prikk deigen et par ganger med en gaffel.

Legg et stykke bakepapir over deigen og fyll opp paiformen med keramiske bakekuler.

 

 

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og fjern bakepapiret og bakekulene (se tips).

Rens ananasen og skjær den opp i biter.

 

 

Fordel bitene i paiformen.

 

 

Visp sammen crème fraîche, egget, sukker og vaniljesukker og hell dette over ananasbitene i formen.

 

 

Stek kaken videre midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter.

 

 

La ananaspaien avkjøles før servering.

Fjern kanten på paiformen.

 

 

Etter at du har fjernet kanten på formen, ligger kaken på et nydelig, hvitt kakefat!

 


Sikt melis over kaken.

 

 

Kaken er klar for servering!

 

 

Å, denne kaken er bare helt utrolig god!

 

 

Frisk og lett og akkurat passe søt.  Heart 

 

 

Tips:

♥ Jeg anbefaler å bruke fersk ananas fordi det gir aller best smak på kaken. En stor ananas gir ca 500 g ananasbiter. Får du ikke tak i fersk ananas, kan du også bruke hermetisk ananas. Du bruker da 2 små bokser som gir ca 500 g ananas (uten saft). Husk å la ananasbitene renne godt av seg før du har dem i den forstekte paiformen.

♥ I stedet for crème fraîche kan du bruke seterrømme.

♥ Det går fint å lage mørdeigen uten food processor også: Ha først det tørre i en bakebolle og smuldre så i smøret med fingrene til det blir fine smuler. Tilsett egget og kna mørdeigen sammen.

Keramiske bakekuler kan selvsagt brukes om igjen og om igjen. Bruk bakepapiret til å helle dem tilbake i boksen og bruk dem på nytt neste gang du vil lage en pai eller terte!

 

 

♥ Paiformen jeg har brukt er av merket Lékué og er den smarteste paiformen jeg noen gang har brukt! Anbefales varmt!

 

 

♥ Vaniljeis smaker nydelig som tilbehør til denne ananaspaien!

 

 

Ble du fristet? 

 

 

Håper det!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken

Ananaspai med kremete fyll

Ingredienser

Mørdeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g melis
♥ 1 ts bakepulver
♥ 200 g smør
♥ 1 egg

Ananasfyll:
♥ 1 stor, fersk ananas (500 g skrelt vekt, se tips)
- -
♥ 2 dl crème fraîche (se tips)
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Ha mel, melis og bakepulver i en food processor. Tilsett smøret og kjør maskinen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre slik at deigen samler seg. (Har du ikke food processor, se tips).

Klem deigen utover i bunn og kanter på en smurt, rund paiform (28 cm i diameter) med avtagbar kant. Prikk deigen et par ganger med en gaffel.

Legg et stykke bakepapir over deigen og fyll opp paiformen med keramiske bakekuler.

Forstek paibunnen midt i ovnen ved 200°C i 10 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og fjern bakepapiret og bakekulene (se tips).

Rens ananasen og skjær den opp i biter. Fordel bitene i paiformen.

Visp sammen crème fraîche, egget, sukker og vaniljesukker og hell dette over ananasbitene i formen.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 175°C i ca 40 minutter.

La ananaspaien avkjøles før servering.

Fjern kanten på paiformen. Sikt melis over kaken og server!

Tips

♥ Jeg anbefaler å bruke fersk ananas fordi det gir aller best smak på kaken. En stor ananas gir ca 500 g ananasbiter. Får du ikke tak i fersk ananas, kan du også bruke hermetisk ananas. Du bruker da 2 små bokser som gir ca 500 g ananas (uten saft). Husk å la ananasbitene renne godt av seg før du har dem i den forstekte paiformen.

♥ I stedet for crème fraîche kan du bruke seterrømme.

♥ Det går fint å lage mørdeigen uten food processor også: Ha først det tørre i en bakebolle og smuldre så i smøret med fingrene til det blir fine smuler. Tilsett egget og kna mørdeigen sammen.

♥ Keramiske bakekuler kan selvsagt brukes om igjen og om igjen. Bruk bakepapiret til å helle dem tilbake i boksen og bruk dem på nytt neste gang du vil lage en pai eller terte!

♥ Paiformen jeg har brukt er av merket Lékué og er den smarteste paiformen jeg noen gang har brukt! Anbefales varmt!

♥ Vaniljeis smaker nydelig som tilbehør til denne ananaspaien!

01.03.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet