Bananbrød

23.10.2004


Dette er en enkel og holdbar bananformkake.

Banankaken er søt og veldig saftig. Lite fett i deigen gjør kaken til en veldig fin hverdagskake. Elsket av barn!  Smile   Heart 

Bananbrød

Ingredienser

2 egg
2 dl sukker
2 middels store bananer
50 g smør
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Skrell og mos bananen med en stavmikser eller med en gaffel. Ha bananen og smørmelken i eggedosisen. Sikt sammen det tørre og rør inn i deigen.

Hell deigen i en brødform (1 liter) som er smurt eller sprayet med formfett og som har bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time. Sjekk med kakenål. Avkjøl kaken en stund i formen før du løsner den fra formen med en skarp knip. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sikt eventuelt litt melis over kald kake før servering.

Tips

Bruk bananer som er godt modne. Husk at most banan fort blir brun i farge. Bruk derfor så kort tid du kan fra du har skrelt og most bananen til du setter kaken i ovnen. Kaken blir god selv om bananen blir brun, men det ser bare ikke like delikat ut.

Du kan også steke kaken i en brødform som rommer 1,5 liter. Kaken blir da litt lavere og trenger kun ca 50 min i ovnen. Sjekk med kakenål!

23.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

21 kommentarer

Hva er det med meg og banankaker..om jeg så steker de et døgn kollapser de og blir rå inni.....

Kaken blir mye bedre, hvis man bruker to bananer. Ikke klissete og mektig.

Takk for tipset Siv :) Jeg er enig og har endret oppskriften.

Denne kaken er perfekt. Har laget den mange, mange ganger og det blir alltid like bra.

Fantastisk! Takk for oppskriften

Nå ble jeg keen på banankake! Aldri spist det..men tror det er godt. Føler det på meg.

Kjempegod, vi fulgte oppskriften til punkt og prikke- den ble helt nydelig :)

Prøvde denne idag, den ble perfekt!
Tusen takk for en super oppskrift :)

Mener dere seriøst at de skal steke i EN TIME og 15 minutter? Vi stekte våre såvidt i 15 minutter på 180 grader og de var helt perfekte :o

Prøvde denne oppskriften idag. Det ble ekstremt søtt, litt for søtt for min smak. En time virka som lang tid, ble veldig mørk og hard skorpe. Ble som ett sukkerbrød med banan i deigen. God som kake, men litt væl søtt som kaffebrød.

Hei! Er det mulig å bruke mandelmelk i stedet for vanlig melk?

Jeg bruker havremelk og mandelmel istedenfor hvetemel. Ellers emmer/bygg mel. Da blir det skikkelig sint også

Kaken er nydelig.. anbefaler å bruke litt mindre sukker , og en banan til oppi..

Har aldri laget banan brød før, men de ble fantastiske. Både på utseende og smak <3 Super oppskrift :D Gleder meg til å ta med til resten av familien på Julaften i mårra. Ha en fantastisk jul og godt nyttår

Brukt oppskriften flere ganger og kaken blir veldig god. Ja, en time er lenge og steke, men virkelig verdt det! Alle i familien elsker den

hei! kan man bytte ut litt av melet med havregryn eller tilsette litt mer væske kanskje? :) tror havregryn hadde vært fint i en slik kake :)

Nydelig bananbrød men jeg syns den ble litt vel søt.
Er det mulig å redusere sukker mengden?

Fin kake.Jeg har laget med 1,3 dl sukker passer godt og tilsett kardemomme. Veldig fin smak

Form på 1liter er for lite, brukte selv 1,35l og den rant over kantene etter 15min steketid.

Jeg brukte litt valnøtter i tillegg. Kaken var deilig!

Blir oppskriften den samme hvis jeg vil bruke rund kakeform (24 cm)?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet