Crazy Cake

11.06.2005


"And now I know, that there's a link between the two;

being close to craziness, is being close to you."
 

(Katie Melua) 

  Heart  
 

"Crazy Cake" er en SPENNENDE og SUPERDEILIG sjokoladekake, som er veldig populær i Amerika!

Oppskriften er uten egg og melkeprodukter, men kaken får likevel en UTROLIG myk og saftig konsistens! Kaken er enkel og rask å lage og blir alltid en SUKSESS!!

 

 

Se også oppskrift på "Ultimate Chocolate Crazy Cake" (rund kake i to lag), "Crazy Chocolate Cake" (langpannekake med sjokoladekrem) og "Crazy Devil Chocolate Cake" (langpannekake med melisdryss).

 

Ingredienser:

♥ 2 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts natron
♥ 2 dl vann
♥ 6 ss matolje
♥ 1 ts vaniljeessens eller -ekstrakt
♥ 1 ts eddik (7%)

Glasur:
♥ 150 g smør (se tips)
♥ 3 ss kakao
♥ 3,5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Lag eventuelt sirkelmønster i sjokoladekremen på toppen av kaken med baksiden av en teskje.

 

 

Tips:

♥ Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

♥ Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur.

♥ Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.


Heart 

 

THE CLOSEST THING TO CRAZY

How can I think I'm standing strong,
Yet feel the air beneath my feet?
How can happiness feel so wrong?
How can misery feel so sweet?
How can you let me watch you sleep,
Then break my dreams the way you do?
How can I have got in so deep?
Why did I fall in love with you?

CHORUS:
This is the closest thing to crazy I have ever been
Feeling twenty-two, acting seventeen,
This is the nearest thing to crazy I have ever known,
I was never crazy on my own…
And now I know that there's a link between the two,
Being close to craziness and being close to you.

How can you make me fall apart
Then break my fall with loving lies?
It's so easy to break a heart;
It's so easy to close your eyes.
How can you treat me like a child
Yet like a child I yearn for you?
How can anyone feel so wild?
How can anyone feel so blue?

CHORUS

...and being close to you
...and being close to you.
 

(Katie Melua fra debutalbumet "Call Off the Search", 2003)

 


♥ ♥ ♥ ♥

Crazy Cake

Ingredienser

2 dl sukker
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss matolje
1 ts vaniljeessens eller -ekstrakt
1 ts eddik (7%)

Glasur:
100 g smør (se tips)
2 ss kakao
2,5 dl melis

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. Bland sammen vann, olje, vaniljeessens og eddik. Ha det flytende oppi bollen med det tørre, og rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Rør sammen mykt smør, kakao og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken. Lag eventuelt sirkelmønster i sjokoladekremen på toppen av kaken.

Tips

Det høres rart ut med eddik i en kake, men eddiken er nødvendig for at kaken skal få den rette konsistensen. Kaken smaker ABSOLUTT IKKE av eddik når den er stekt!

Merk at glasuren inneholder smør. Dersom du vil lage en kake uten melkeprodukter, må du altså droppe glasuren eller bruke spesialsmør beregnet på melkeallergikere. Alternativt går det bra å bare sikte litt melis over kaken, for den er kjempegod også uten glasur.

Kaken holder seg myk og saftig i mange dager og er også fin å fryse.

2 kommentarer

Hei, har du prøvd å fryse kaken? Uten gladere da ;)
Er gravid og tenkte kanskje den hadde vært fin i fryseren. Så veldig saftig og god ut.

Hei, kjempe god kake:-D lure på kor mange gonger må eg dobble oppskriften for å få den til å passe til langpannekake? :-) Skal bake den til mangen barn:-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet