Eplekake i langpanne med vaniljekrem

07.11.2012

 

Helt, helt nyyydelig eplekake!

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

 

 

Ingredienser:

♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel

Fyll:
♥ 8 epler
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 75 g mandelflarn

 

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

 

 

Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen.

 

 

Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).

 

 

Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

 

 

 

Tips:

Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).

Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!

Se også oppskrift på "Eplebiter med vaniljekrem" her på Det søte liv, som er en lignende kake beregnet på liten langpanne. En annen super kake er  "Eplekake med vaniljekrem" som er stekes i rund form.

 

 

VERDENS BESTE EPLEKAKE!

 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake i langpanne med vaniljekrem

Ingredienser

500 g mykt smør
500 g sukker
8 egg
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel

Fyll:
8 epler
5 dl vaniljekrem (se tips)
5 ss sukker
2 ss kanel
75 g mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen. Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

Tips

Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).

Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!

Se også "Eplekake med vaniljekrem" som er en kjempegod eplekake stekt i rund form.

07.11.2012
Kakekategori: 

11 kommentarer

Hei. Hvis man halverer oppskriften, kan det brukes i en 22cm rund form? Utrolig god kake, laget langpanne og fikk et flott resultat.

Utrolig god kake! Dette er en sikker vinner i litt større selskap, eller til min bridgeklubb (ca 40 spillere) Jeg lagde den i går for 4. gang og alt forsvant!

Denne ser jo helt herlig ut. Må prøves.
Litt mye sukker, men det får gå denne gangen, vil prøve meg frem senere med en mer "light" versjon, med tanke på de som er diabetikere....

Nydelig... Nabokona kom med så mye epler, så eg bakte i fleng og pakket i fryseren... Dette blir kjempe å finne når noen kommer... Tror nok den får ben å gå på...

Denne kaken var helt fantastisk! Stor suksess hjemme, og skal lage den igjen til mine foreldre i morgen:) nam:D

Hei. Den beste eplekaka jeg har prøvd :-)den føles ikke tørr som mange andre eple-kaker gjør. Gikk ganske fort å lage den også :-) I stedet for å legge vaniljekremen over eplene la jeg strøk jeg kremen ut under eplene i et tynt lag, oppå selve deigen, det gikk fint. Kaken var også veldig grei å fryse, og smakte like godt etter frysing. :-)

Nydelig!
Æ tok meg friheten og forandra litt på rekkefølgen. Hadde vaniljekrem oppå røra i panna, eplebåtene dynket jeg i kanel og sukker og dytta de tett i tett nedi. Så mandlene oppå og la smør skiver på toppen.( tynne osteskiver med ostehøvel av kald smør eller margarin).
Tusen takk for en hærlig oppskrift!
Alle elsker denne

fantastisk ass å !! Erik ' s favoritt:-):-)

Prøvde kaken idag, - syns det er litt lite epler, ble litt " tørr" :-((( . Kanskje jeg gjorde noe feil? Vet ikke.

God kake, men eg kjem til å gå ned på smør mengda neste gong.. Tenker 300 g er rikelig.. Elles veldig godt med vaniljekrem :-)

nydelig kake, hadde på hakkede hasselnøtter isteden for mandler. Baker denne kaken snart igjen:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet