Eplekake med vaniljekrem

30.09.2007
Eplekake med vaniljekrem

Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1,5 dl matfløte
75 g smør

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
3 epler
kanel
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Smelt smøret og bland med fløte. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel vaniljekremen over deigen i klatter. Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg dem oppå vaniljekremen. Dryss over kanel og perlesukker.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (se tips). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og settes på et passende fat.

Tips

Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt også i midten før du tar den ut av ovnen. Det kan godt hende at kaken trenger 15 min lenger steketid. Dekk til kaken med et stykke bakepapir om du synes den blir for mørk på toppen.

Kaken kan fryses.

30.09.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Bakte denne i dag,og den var knallgod!! Saftig og god :)
Bør prøves!!

Bakte denne i går, ble kjempe god :-) Anbefales. Brukte 5 epler jeg da, men det er nå en smakssak :-)

Hei, du har oppgitt helt feil steketid. Jeg skulle servere kaken i en bursdag, men 60 min viste seg å være helt feil! Jeg tok den ut etter 50 minutt - tørr og halvbrent!

Baker denne nå, men kaken står fortsatt i ovnen - snart stått i 1t og 15min og er fortsatt kjempe våt pga vaniljekremen.. *frustrert* :(

Knallgod byttet ut vanlig hvetemel med glutenfritt mel, likt mot likt fungerte utmerket og ferdig på 65 min

Skal vaniljekremen kun legges på toppen av deigen eller i mellom også? :)

Kan man bytte ut matfløten med kremfløte?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet