Eplekake med vaniljekrem

30.09.2007
Eplekake med vaniljekrem

Ingredienser

3 egg
2,5 dl sukker
2,5 ts bakepulver
5 dl hvetemel
1,5 dl matfløte
75 g smør

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
3 epler
kanel
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Smelt smøret og bland med fløte. Ha det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel vaniljekremen over deigen i klatter. Rens eplene og skjær dem i skiver. Legg dem oppå vaniljekremen. Dryss over kanel og perlesukker.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (se tips). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og settes på et passende fat.

Tips

Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt også i midten før du tar den ut av ovnen. Det kan godt hende at kaken trenger 15 min lenger steketid. Dekk til kaken med et stykke bakepapir om du synes den blir for mørk på toppen.

Kaken kan fryses.

30.09.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

20 kommentarer

Bakte denne i dag,og den var knallgod!! Saftig og god :)
Bør prøves!!

Bakte denne i går, ble kjempe god :-) Anbefales. Brukte 5 epler jeg da, men det er nå en smakssak :-)

Hei, du har oppgitt helt feil steketid. Jeg skulle servere kaken i en bursdag, men 60 min viste seg å være helt feil! Jeg tok den ut etter 50 minutt - tørr og halvbrent!

Baker denne nå, men kaken står fortsatt i ovnen - snart stått i 1t og 15min og er fortsatt kjempe våt pga vaniljekremen.. *frustrert* :(

Knallgod byttet ut vanlig hvetemel med glutenfritt mel, likt mot likt fungerte utmerket og ferdig på 65 min

Skal vaniljekremen kun legges på toppen av deigen eller i mellom også? :)

Legger bare vaniljekremen på toppen, den synker ned i kaken under steking,
Har lagd denne kaken flere ganger, og alle elsker den! :)

Kan man bytte ut matfløten med kremfløte?

Hvor mange personer er denne kaken til? Er den god dagen etter også? Eller har du noen andre eplekakeoppskrifter som du vil anbefale? Har bakt forskjellige eplekaker før, men synes det høres godt ut med vaniljekrem i, så har lyst til å prøve det. Har fått en bestilling på en eplekake, men jeg går på skole så må bake den på kvelden dagen før den skal spises. Den skal være til ca. 5 personer. Hvor mye ville du tatt for denne?

Denne var supergod!!! Min nye favoritt

Kjempe go oppskrifterteketid skulle bare 40-45 minutter.

☆ svar : Vaniljekrem ble stiv og klar å spise etter kaken ble avkjøl.

Takk for oppskriften. ;)

En fantastisk god kake !
Den skal bakes igjen :-)

Hei eg har bakka dene kakken 4 gang og eg skal bakke den i gjen i oktober ❤️

Jeg bruker harde papircupcakesformer når jeg lager denne kaken. Bruker litt kortere steketid. Perfekt til små barn og til servering :)

Nydelig kake! Stekte den i 60 min, og den ble helt perfekt

Har bakt den både med og uten vaniljekrem, likte den best uten. Den ble ikke så "klissete" det er også kommentaren fra mitt "testpanel"

Helt fantastisk kake! Måtte stekes i 1 time og 10 min. Verdt å vente!

Man kan vel bruke lettmelk istedefor matfløte eller?

Har bakt denne mange ganger, lile populære hver gang! :-)
Er det mulig å lage denne i en langpanne om man dobler oppskriften? Ca. 20×30cm?

Har bakt denne mange ganger med succes. Bruker litt mer epler, har også brukt rosiner fordi vi liker det. Må gjerne stå litt lenger enn oppskrift i min ovn men legger bare på et bakeark så den ikke blir brent. Vi synes den er best kald dagen etter ( og etter der igjen) (; ellers varm nystekt med is. Har brukt melk i mangel av fløte og det går helt fint.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet