Gullkake

Moren min er ellevill etter denne formkaken. Kaken ser tilsynelatende ordinær ut, men når du tar en smakebit skjønner du at mye smør, eggeplommer og kremfløte faktisk gjør en forskjell. Serveres gjerne sammen med krem og hermetisk frukt eller bær.

Etter min mening er Gullkake selveste vinneren blant alle formkaker!

Gullkake
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
6 eggeplommer
225 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 dl kremfløte

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk smør og halvparten av sukkeret til smørkrem. Pisk eggedosis av eggeplommer og resten av sukkeret. Bland sammen smørkremen og eggedosis. Sikt i det tørre og rør deigen jevn. Pisk kremfløten til krem og vend inn i deigen til slutt.

Spray en formkakeform (1,5 liter) med bakefett eller smør den godt. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Stek kaken nederst i ovnen ved 170°C i ca 45 minutter - 1 time (sjekk med kakenål, steketiden avhenger av hvordan form du bruker).

Avkjøl kaken litt før den hvelves ut av formen. Avkjøles helt på rist. Sikt over melis før servering.

Tips

Lurer du på hva du skal gjøre med eggehvitene som blir til overs? Det finnes utallige oppskrifter med mange eggehviter, bare søk på ingrediensfeltet på startsiden. Prøv f.eks. de ulike variantene av Swissrull marengs, Budapestkake eller rett og slett motposten til Gullkake, nemlig Sølvkake.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Ja, det går fint an å fryse kaken. Da holder den seg i flere måneder og er like fersk, når du tiner den opp igjen.

Hei.
Kan denne oppskriften brukes til og putte eplebåter i som en eplekake også? Vil deigen holde det tror du?
Mvh Tine

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift