Gulrotkake fra R.O.O.M.

31.05.2008
Gulrotkake fra R.O.O.M.

Ingredienser

3 store egg
2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g hvetemel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 1/2 eple

Ostekrem:
200 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ss vaniljesukker

Pynt:
jordbær
blåbær
bringebær

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland i. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene fint. Skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (sjekk med kakenål på slutten av steketiden). Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende avlangt fat.

Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over kaken.

Server kaken i store serveringsstykker pyntet med masse friske bær!

Tips

Oppskriften gir stor porsjon ostekrem. Dette er godt hvis du bruker masse, friske bær, men kan fort bli for mye dersom du serverer kaken uten. Det går da fint å halvere oppskriften på ostekremen.

Bruk helst friske bær da frosne kan bli litt for rennende, og det ser ikke så pent ut på den hvite ostekremen.

Deigen kan også has i store, amerikanske muffinsformer, se "Gulrotmuffins fra R.O.O.M."!

Gulrotkaken kan fryses uten bær.

31.05.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

33 kommentarer

Denne kaken er nydelig, og ostekremen er rett og slett fantastisk. Men selvom jeg brukte masse friske bær og tok på mer enn nok av ostekremen, så var det igjen ca halvparten i bollen. Så neste gang halveres ostekremen. Og jeg brukte ca 150 gr med kokesjokolade, og det var perfekt :)

Ja, det er dødsmye ostekrem :-) Det vet jeg, og har prøvd å skrive det tydelig i oppskriften. Men med mye bær, synes jeg dette er godt! Men skjønner også de som foretrekker mindre ostekrem. Mer kokesjokolade kan sikkert ikke skade ;-) Glad du likte kaken! Den er blant de mest populære her på Det søte liv!

Det var så vidt nok ostekrem for jeg sprøytet det på i rosetter på hele kaken..så perfekt mengde når man gjør det på den måten :)

Hehe, så bra da :-)

Hei, er det i orden at jeg bruler en rund springform til denne oppskriften?

Da må du bruke en stor rund form som i hvert fall er 26 cm i diameter, ellers blir kaken alt for høy. Også om du bruker form på 26 cm i diameter blir kaken høyere enn i liten langpanne, så beregn noe lenger steketid (sjekke med kakenål i midten om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

Jeg ser at dette er et gammel spørsmål, men jeg svarer likevel. Jeg baker denne kaken i rundt 24 cm springform, men jeg deler oppskriften i to og får to kaker. Også legger jeg de oppå hverandre og et lag ostekremen i midten, og selvsagt rundt hele. Da synes jeg det blir perfekt mengde med ostekrem ift kake. Kaken blir høy, og det ser litt imponerende ut.

Steker du den da på varmluft i 1 omgang, eller på vanlig over- og undervarme i 2 omganger? Tenkte å lage denne i kveld til babyshower i morgen

Takk for at du svarte! :D Jeg trengte denne opplysningen :)

Høres superflott ut! Takk for tipset:-)

Hei! Hvor lenge på forhånd kan gulrotkaken lages? Jeg skal lage den til bryllup lørdag, kan jeg lage den onsdag eller torsdag? Og hvordan oppbevares den? Jeg har ikke allverdens med kjøleskapsplass... :|

Hei Marianne, det går å lage kaken på torsdag og oppbevare den tettpakket i plast til lørdag. Kaken bør helst stå kjølig i disse to dagene. Jeg ville a ventet med å dekke den med ostekrem til kvelden før, så den er fersk og myk. Til fest kan du jo pynte kaken med litt friske bær til slutt - i så fall ville jeg ventet til lørdag med å dekke kaken med ostekrem og bær. Ha det gøy i bryllup:-)

Hei,
Hvilken synes du smaker best av denne oppskriften og "gulrotkake i langpanne"? :)

Hei Julie. Vet at du ikke spør meg, sånn egentlig, men jeg har forsøkt begge og kan fortelle at den jeg liker best (og den som har vært desidert mest populær når jeg har servert i selskap) har vært denne. Eplene gir kaken litt ekstra friskhet som er nydelig!! Jeg har faktisk fått "bestilling" fra flere i bygda om å bake denne kaka til 17 mai-feiring på grendahuset... det sier litt, for her på Sunnmøre er det mange kakebakedamer med sans for det søte!

Begge er veldig gode! :-) Gulrotkake i langpanne er enklere på smak og derfor enda flere som liker, mens denne er litt mer spennende. Smak og behag :)

Hei! Elsker denne kaken, men ønsker å bake den i en stor langpanne. Har du noen erfaring med det? Dobler jeg oppskriften da?

Jeg har laget den som langpanne, brukte dobbel oppskrift:) Ble veldig bra!

Hei! Ja, dobbel porsjon passer til stor langpanne!

Kan jeg lage denne kaken glutenfri? I så fall; hvilket mel anbefaler du?

Jeg har laget den med glutenfri hvit mel, den ble like god.

Takk for tipset!

Hei, hvilkenmatolje burde jeg bruke? har bare oliven og raps..

Det er viktig at du bruker nøytral olje, så velg rapsolje fremfor olivenolje.

Nydelig kake!! Jeg har litt sitron i ostekremen, da blir den ikke så søt. Da får man ikke nok av ostekremen:))

Ja, nam! Høres godt ut! :-)

Hei
Kakebunnen er jo laktosefri. Men jeg sliter med å finne ut hvilket smør jeg kan bruke i glasuren som er laktosefritt?

Kjenner ikke til dette dessverre... Noen andre her som har tips? Kanskje høre i en helsekostforretning?

Hei Om jeg deler oppskriften i to og bruker en form på 24 cm blir kaken høy og fin da? Skal lages til en 70 års dag

Halv porsjon i 24 cm form gir nok ikke veldig høy kake. Du kan jo lage full porsjon og steke i to former som er 24 cm. Hvis du synes bunnen blir for lav, kan du legge dem oppå hverandre med ostekremen mellom. Da får du garantert høy og flott kake!

Hei! Har akkurat bakt denne - ble supergod. Luftig og ikke for søt, enda jeg slang oppi en håndfull grovhakkede fiken også. Lurer på - kan kaken fryses, så lenge jeg ikke legger på ostekremen?

Ja, kaken er kjempefin å fryse! Jeg har også god erfaring med å fryse kaken med ostekremen på.

Bruker ofte å kjøle kaken godt ned og så deler jeg den på midten slik at jeg får et lag av kremen midt inni også :) Det bruker å være populært!
Da blir den også høyere og mer elegant når den pyntes, gjerne med swirls :)

Mmm, denne så god ut! Har nettopp bakt den, gleder meg til å smake. Laget dobbel porsjon med kakebunn og fylte en stor langpanne, og halv porsjon med krem (med litt limesaft i) og hadde oppå. Synes det ser ut som passe mye krem . Takk for mange gode oppskrifter!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet