Gylne muffins med rosa krem

15.03.2017


Cupcakesene består av myke, gylne muffins som har mild og barnevennlig vaniljesmak. Deigen er basert på en kjent, amerikansk formkake som heter "Yellow Cake". På toppen dekket jeg rett og slett bare med pisket krem, men en liten dråpe rosa konditorfarge gjorde selvsagt kremen mye mer interessant for de søte småjentene.  Smile 

Oppskriften gir 12 stk.

 

 

Ingredienser:

♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 125 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg
♥ 2 dl melk

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ litt rosa konditorfarge


Fremgangsmåte:

Bland mel, maisenna og bakepulver i en bolle.

I en annen bolle piskes mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakten. Pisk deretter inn eggene, ett om gangen. Vend så i det tørre vekselsvis med melken slik at du får en jevn og klumpfri deig

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter, eller til muffinsene er gylne og gjennomstekte.

La muffinsene avkjøles til de er helt kalde før du pynter dem med krem.

Før servering piskes kremfløten til luftig krem. Smak til med melis og farg kremen lyserosa med konditorfarge.

Sprøyt den rosa kremen i vakre topper på de kalde muffinsene.

 

 

Tips:

♥ Muffinsene kan fint bakes dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast slik at de holder seg myke. Muffinsene bør serveres samme dag som de pyntes med krem slik at kremen smaker helt fersk.

♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte og renne av muffinsene.

♥ Formene på bildet har jeg kjøpt i USA for noen år siden.

 

 

Muffinsformer med matchende pyntepinner fås også kjøpt i mange norske butikker som selger kakepynteutstyr. Der får du også kjøpt rosa konditorfarge.

 

 

Søte cupcakes som er populære selv hos de aller minste!

 


  Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Gylne muffins med rosa krem

Ingredienser

♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 2 ts bakepulver
♥ 125 g smør
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 egg
♥ 2 dl melk

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ litt rosa konditorfarge

Fremgangsmåte

Bland mel, maisenna og bakepulver i en bolle.

I en annen bolle piskes mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Bland inn vaniljeekstrakten. Pisk deretter inn eggene, ett om gangen. Vend så i det tørre vekselsvis med melken slik at du får en jevn og klumpfri deig

Sett muffinsformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 minutter, eller til muffinsene er gylne og gjennomstekte.

La muffinsene avkjøles til de er helt kalde før du pynter dem med krem.

Før servering piskes kremfløten til luftig krem. Smak til med melis og farg kremen lyserosa med konditorfarge.

Sprøyt den rosa kremen i vakre topper på de kalde muffinsene.

Tips

♥ Muffinsene kan fint bakes dagen i forveien. Pakk dem godt inn i plast slik at de holder seg myke. Muffinsene bør serveres samme dag som de pyntes med krem slik at kremen smaker helt fersk.

♥ Det er viktig at muffinsene er helt kalde før du sprøyter på pisket krem, ellers kommer kremen til å smelte og renne av muffinsene.

♥ Formene på bildet har jeg kjøpt i USA for noen år siden, men muffinsformer med matchende pyntepinner fås også kjøpt i mange norske butikker som selger kakepynteutstyr. Der får du også kjøpt rosa konditorfarge.

15.03.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei! Nå har jeg kjøpt vaniljeekstrakt og er kjempespent på å bake disse muffinsene. Tror du det blir for søtt med smørkrem på?

Hei!
De alle dine muffins ser fantastisk ut med krem på toppen. På nesten alle oppskrifter står at kremen er lagt fra kremfløte og sukker. Men når jeg lager kremen blir det veldig luftig og bublet veldig fort, uanset hvor kald er fløtten og hvor kort eller lenge pisker jeg den. :( Ditt på bildene ser veldig glatt og som en smørkrem. Jeg kjøper tines kremfløten i oransje boksne. Er det noe spesielt som jeg mister??? :(

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet