Kokoskake med sjokoladefyll og krem

13.04.2015


Ny uke og nye muligheter for å kose segWink 

 




I dag kan jeg by på en nydelig, myk kokoskake som dekkes først med en deilig sjokoladekrem og deretter med hvit, pisket krem.



 

Smaker herlig!
 


 

Ingredienser:

Kokoskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kokos
♥ 1 ss hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 50 g smør

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ sjokoladedryss (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Kokoskake:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs.

Bland kokos og hvetemel og vend dette inn i marengsen.

Bre marengsen utover bunnen i en rund, kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. La kaken bli helt kald i formen før du tar den ut og legger den på et fat.

 


 


Sjokoladekrem:

Ha eggeplommer, sukker, kremfløte, mel og kakao i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Kremen skal bli varm, men ikke koke. Etter hvert vil du merke at kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og romtemperert smør.

Sett sjokoladekremen til avkjøling. Når den er kald, fordeler du sjokoladekremen over kokosbunnen.

 


Krempynt:

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen over kaken og dryss over høvlet sjokoladepynt til slutt.

 

 

Lekkert!

 

 

Tips:

♥ Pass på at sjokoladekremen ikke begynner å koke, for da kan den skille seg.

♥ Det går fint å lage kokosbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen før servering. På serveringdagen pyntes kaken med pisket krem slik at kremen blir luftig og helt fersk.

♥ Det trefargede sjokoladedrysset du ser på kaken på bildet består av høvlet hvit sjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade. Det er sponset av nettbutikken Select Flavour og heter Trio Mix sjoklade shavings.

 

 

 

Så er det bare å forsyne seg av et fristende kakestykke....

 

 

Sånn ja....   Grin 

 

 

Å, så himmelsk god kake!  Yum 

 

 

I morgen reiser jeg til Singapore - det blir spennede! Jeg satser på å oppdatere bloggen også når jeg er på tur. Vil du se bilder fra turen, kan du dessuten følge meg på Instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet


  Smile 


♥ ♥ ♥ ♥

Kokoskake med sjokoladefyll og krem

Ingredienser

Kokoskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kokos
♥ 1 ss hvetemel

Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 50 g smør

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ sjokoladedryss

Fremgangsmåte

Kokoskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs. Bland kokos og hvetemel og vend dette inn i marengsen.

Bre marengsen utover bunnen i en rund, kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. La kaken bli helt kald i formen (se tips).

Sjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte, mel og kakao i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Kremen skal bli varm, men ikke koke. Etter hvert vil du merke at kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og romtemperert smør. Sett sjokoladekremen til avkjøling. Når den er kald, fordeler du sjokoladekremen over kokosbunnen.

Krempynt:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen over kaken og dryss over høvlet sjokoladepynt til slutt.

Tips

♥ Pass på at sjokoladekremen ikke begynner å koke, for da kan den skille seg.

♥ Det går fint å lage kokosbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen før servering. På serveringdagen pyntes kaken med pisket krem slik at kremen blir luftig og helt fersk.

18 kommentarer

Denne må jeg lage til min egen bursdag på lørdag!:) men kan man bruke kokosmel i bunnen i stedet for kokos og hvetemel, evt som erstatning for hvetemelet?

Det burde kunne gå, men jeg har ikke testet det. Gi gjerne tilbakemelding her hvis du gjør det, så vi får vite hvordan det gikk:-)

Denne er veldig god!!!!
Smaker bounty sjokolade

:-) Enig!

Takk for oppskrift!

Jeg blandet også most avokado, 1 ss konjakk og litt kaffe i fyllet. Ble litt mye væske, men god på smak. Gøy å bake for en som baker sjelden ;-)

Spennende! :-)

Sjokoladekremen ble tyntflytende, rørte hele tiden på middels varme til den ble varm (uten å koke), tilsatte romtemperert smør til slutt. Lurer på hva som ble feil.

Tror ikke du har gjort noe feil. Sjokoladekremen må stå og avkjøles nokså lenge før den blir tykkere i konsistensen. Jeg foretrekker å la den stå i romtemperatur, men i kjøleskapet går det mye raskere og du må passe på at kremen ikke blir for fast :-)

Ellen
Du må sikkert ha litt mer varme og røre litt lengre! Gjorde samme feil som deg første gangen!!
Prøv igjen for kaken er nydelig

Det tar laaang tid før sjokoladekremen blir tykk, rørte hele tiden og passet på at den ikke kokte. Resultatet ble perfekt, og kaken er nydelig!

Verdt røringen :)

Så bra å høre! :-)

Kan man bruke lys kokesjokolade istedet for kakao til sjokoladekremen?

Det burde gå fint hvis du vil ha lysere sjokoladekrem. Tipper at 50 g burde bli passe som erstatning for 2 ss kakaopulver. Pass da ekstra godt på ved oppvarming av sjokoladekremen så det ikke blir for hard varme for da kan sjokoladen korne seg.

Hei. :)
Kan jeg lage denne dagen før? =)

Ja, det går fint. Husk at kaken må stå i kjøleskapet på grunn av kremen. Hvis du har anledning, er det best å lage kakebunn og sjokoladefyll dagen før og så pynte med pisket krem på serveringsdagen. Pisket krem smaker aller best samme dag.. :-)

Takk for så raskt svar. Jeg ser jo nå at det står informasjon om det i teksten din. Jeg var litt rask. Jeg ser at bunnen min er veldig tykk i forhold til din. Jeg har stekt den, så håper jeg bare at den ikke er helt flytende inni. ;)

Hæ þetta er mín uppáhalds uppskrift af öllum hinum ólöstuðum :o)
kveðja frá Íslandi...huh...

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet