Lemonies

17.04.2015


Lyst til å lage noe veldig godt til helgen?

 

 

Da kan jeg anbefale "Lemonies"! Kakene kalles også for "Lemon Brownies", og navnet passer, for dette er virkelig gode sitronkaker som har samme myke, kompakte konsistens som Brownies. Like enkle å lage er de også!

Er du glad i sitronkaker, må du ikke gå glipp av denne oppskriften!

 

 

Min nye favorittkake!  Smile

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 175 g smør
♥ 0,75 dl presset sitronsaft
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca. 3 ss presset sitronsaft (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Riv sitronskallet fint (se tips) og bland i. Rør så i smeltet smør, sitronsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet.

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Rør sammen melis og sitronsaft. Tilpass mengden sitronsaft så du får passe tykk glasur, det kan godt hende at du trenger noe mer saft enn 3 spiseskjeer. Liker du ikke altfor sterk sitronsmak på kaken, kan du bruke vann i stedet (se tips). Fordel glasuren over den kalde kaken i formen.

Sett formen så i kjøleskapet over natten.

 

 

Dagen etter er kaken stivnet i konsistensen. Løft kaken ut av formen  ved å ta tak i bakepapiret. Del den deretter opp i små firkanter med en skarp kniv.

 

Lekre saker..!
 

 

Tips:

♥ Når du river sitronskall, er det viktig å kun få med det gule skallet. Det hvite under skallet gir bitter smak. Bruk helst økologiske sitroner så du unngår sprøytemidler fra sitronskallet.

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken. Den skal fortsatt være litt myk i konsistensen. Når kaken får avkjølt over natten, stivner den til og blir fastere slik at den lett kan tas ut av formen og deles i biter. 

♥ Det er viktig å la kaken avkjøles før du heller over sitronglasuren, ellers trekker bare hele glasuren ned i kaken. Det er også viktig at den glaserte kaken får stå i kjøleskapet over natten før du tar kaken ut av formen. Da får den fastere konsistens og blir lett å løfte ut av formen og dele opp i firkanter. Lar du så kakestykkene ligge på kakefatet i romtemperatur en stund, blir de myke og deilige!

♥ Merk at det er temmelig sterk sitronsmak på denne kaken! Jeg elsker det, men jeg vet at mange kan synes at det blir for sterkt. Vil du ha mildere sitronsmak, kan du bytte ut sitronsaften i glasuren med vann, eller bruke halvparten vann og halvparten sitronsaft.

♥ Lemonies er kjempefine å fryse og tiner raskt!

 

mmmmmmmm.......

 


Jeg lagde Lemonies til påske, men dette er kaker som smaker nydelig absolutt hver dag hele året!

 

 

Jeg synes at Lemonies, som har den sterke sitronsmaken, smaker utrolig deilig sammen med en stor kopp varm te..

 

Det vakre serviset er sponset av GreenGate.
 

Dette er en kake jeg virkelig anbefaler deg å prøve ut!

Jeg håper jeg klarte å friste deg...  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Lemonies

Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 175 g smør
♥ 0,75 dl presset sitronsaft
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca 3 ss presset sitronsaft (se tips)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Riv sitronskallet fint (se tips) og bland i. Rør så i smeltet smør, sitronsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet.

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Rør sammen melis og sitronsaft. Tilpass mengden sitronsaft så du får passe tykk glasur, det kan godt hende at du trenger noe mer saft enn 3 spiseskjeer. Liker du ikke altfor sterk sitronsmak på kaken, kan du bruke vann i stedet (se tips). Fordel glasuren over den kalde kaken i formen.

Sett formen så i kjøleskapet over natten.

Dagen etter er kaken stivnet i konsistensen. Løft kaken ut av formen  ved å ta tak i bakepapiret. Del den deretter opp i små firkanter med en skarp kniv.

 

Tips

♥ Når du river sitronskall, er det viktig å kun få med det gule skallet. Det hvite under skallet gir bitter smak. Bruk helst økologiske sitroner så du unngår sprøytemidler fra sitronskallet.

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken. Den skal fortsatt være litt myk i konsistensen. Når kaken får avkjølt over natten, stivner den til og blir fastere.

♥ Det er viktig å la kaken avkjøles før du heller over sitronglasuren, ellers trekker bare hele glasuren ned i kaken. Det er også viktig at den glaserte kaken får stå i kjøleskapet over natten før du tar kaken ut av formen. Da får den fastere konsistens og blir lett å løfte ut av formen og dele opp i firkanter. Lar du så kakestykkene ligge på kakefatet i romtemperatur en stund, blir de myke og deilige!

♥ Merk at det er temmelig sterk sitronsmak på denne kaken! Jeg elsker det, men jeg vet at mange kan synes at det blir for sterkt. Vil du ha mildere sitronsmak, kan du bytte ut sitronsaften i glasuren med vann, eller bruke halvparten vann og halvparten sitronsaft.

♥ Lemonies er kjempefine å fryse og tiner raskt!

71 kommentarer

Hei

Lemonies så ufattelig deilig ut. Er det mulig å bruke glutenfritt mel i denne? I så fall, hvor mye og hvilken type mel?

Tusen takk for masse deilige oppskrifter!

Mvh Mona

Kjempegod kan jeg love deg:-) Ja, det går fint. Bruk f eks Toro sitt glutenfrie mel.

Kan man bruke vaniljesukker om man ikke har vaniljeestrakt?

Ja, det går helt greit :) Blir litt sterkere vaniljesmak med vaniljeekstrakt, men det er ikke avgjørende for å få en god kake.

Står akkurat midt oppi deigen og leser ut ifra bloggen din. Men jeg ser ikke helt hvor 0,75dl sitronsaft kommer inn i bildet, det står under ingrediensene til kaken, men det står ikke om man skal ha det i, etterpå så står det bland melis og sitronsaft, men det står jo også 3ss sitronsaft under glasur ingrediensene.
Jeg slenger sitronsaften i kaken og ser hva som skjer jeg, hadde vært fint med svar, for denne tror jeg kommer til å bli bakt flere ganger! :)

Riktig tenkt:-) Jeg har korrigert oppskriften nå. Håper du ble fornøyd med kaken!

Jeg lurer på det samme ⬆️ jeg har kaka i ovnen nå, men jeg tok ikke oppi sitronsaften i røra...

Kaken ser herlig ut. Gleder meg til å prøve.

Jaaa jeg tror nok du måtte ha det oppi.

Sitronsaften skal være med. Jeg har korrigert oppskriften nå.

Takk for herlige oppskrifter. Hver gang jeg trykker paa utskriftsvennlig versjon av en oppskrift er det ingenting som skjer. Jeg lurer bare paa hva som kan vaere aarsaken. Svar mottates med takk.

Vennlig hilsen
Berit

Hm, slik skal det ikke være. Må jeg undersøke nærmere. Takk for at du gir beskjed

Hm, ja hvor skal sitronsaften hen? Noen av dere som har bakt tidligere som har smugsmakt? (Selv om den skal stå natten over:-P) jeg har satt frem alle ingrediensene og lurer selvfølgelig på om jeg skal putte sitronsaft i kaka eller ei! :-)

Sitronsaften skal være med. Beklager feilen i oppskriften, jeg har korrigert den nå.

Sitronsaften må i kakerøren, hvis ikke blir det ikke skikkelig sitronsmak.

Riktig :)

Bakte kaken i kveld så nå står den i kjøleskapet. Jeg også lurte på dette med sitronsaften. Jeg puttet 0.75 dl sitronsaften i deigen. Til fyllet så ble det for lite med de 3 ss sitronsaft til så mye melis så jeg måtte ta nesten like mye sitronsaft i fyllet også. Blir spennende å smake i morgen, den ser ihvertfall veldig god ut :)

Håper du ble fornøyd :-)

Jeg bakte kaken i går. Jeg blandet 0,75 dl sitronsaft i selve kakerøren, samtidig med smeltet smør og vaniljeekstrakt. Gikk fint! Måtte også ha i en del mer sitronsaft i glasuren, brukte nesten all saften fra en liten sitron. Vet ikke om dette ble riktig mtp oppskriften, men etter en natt i kjøleskapet har kaken fått bein å gå på her i huset. Super kake å ha på lur når uventet besøk står på døra:-)

Så hyggelig å høre. Ja, til glasuren kan det hende at man må justere mengden sitronsaft (avhenger litt av hvor nøye man er på oppmåling av melis).

Står og skal bake kaken nå, men jeg fikk ikke tak i vaniljeekstrakt. Hva kan jeg evt bytte det ut med?

Vanlig vaniljeessens går helt greit, eller bruk noen teskjeer vaniljesukker.

Hei. Svar til Christine (personen over meg på kommentarlista): istedet for vaniljeekstraktkan man bruke vaniljeessens, vaniljeekstrakten er vaniljestang som har ligget i alkohol lenge nok til at alkoholsmaken forsvinner (tror det er oppskrift her inne på hvordan lage det selv). Det finnes en vaniljeessens fra Wilton som funker like godt som vaniljeekstrakt (har veldig god smak), tror den kan kjøpes hos Kitchn.

- Hilsen en ivrig baker ;)

Takk for at du svarte:-) (Og ikke to år for sent som meg ;-))

Skal det ikke være bakepulver i kaken??
Håper på kjapt svar, røren står og mikses nå!!

Du fikk dessverre ikke noe kjapt svar, men det skal ikke være bakepulver i røren. Denne kaken skal bli kompakt i konsistensen.

Tror ikke det skal være bakepulver, da den skal ha lignende konsistens som brownies.

Korrekt! :-)

Disse ble veldig veldig gode, men også veldig flate, selv om jeg brukte riktig størrelse på formen. Hadde bakepulver vært en ide? uansett: det er utrolig mange gode oppskrifter og mye inspirasjon, så her finner jeg mye tips til helge- kos :-) veldig veldig bra side!

Hyggelig å høre at du liker Det søte liv:) Jo, det er riktig at disse kakene blir flate og kompakte.

Lagde denne i går, ble veldig fornøyd. Fin konsistens og god sitronsmak. Jeg brukte vaniljesukker i stedet for ekstrakt, og i melisglasuren måtte jeg spe på med vann for og greie og røre den ut.

Ja, det kan man absolutt gjøre hvis man trenger mer væske i glasuren og foretrekker litt mildere sitronsmak på glasuren.

Jeg har også bakt disse. Fantastisk gode! Syns kanskje glasuren ble vel sur, så neste gang reduserer jeg litt på sitronen og bruker noe vann istedet.

Ja, man kan bruke halvparten vann og halvparten sitronsaft i glasuren hvis man vil ha glasuren litt mildere

Hvor mye gir denne oppskriften?

Liten langpanne, ca 20 biter

Hvor mange sitroner trenger man til denne oppskriften?⭐️

En stor sitron eller to små. Det varierer litt hvor saftige sitronene er, så jeg kjøper vel alltid inn så jeg har 2-3 stykk :)

Hvor mange sitroner trenger man(ca.)?

Du trenger bare en :)

Se svar ovenfor.

Har laga denna, blei supergod å gubbens nye favoritt :) mine tips; ein kan bruka alt fra vaniljesukker, vaniljestang, vaniljeessens og ekstrakt. poenget er bare å få med smaken. Sitronsafta skal i røra, eg brukte litt ekstra saft for ekstra smak. I glasuren brukte eg ca 2ss sitronsaft og resten vatn til passe konsistens, er ikkje godt med for mykje sitron i glasuren, blir surt.. eg brukte ca 2 store sitroner, mest pga skalet 1 stor sitron gir nesten 1dl saft, men kun 1ss revet skal.
følgte og heile veien med på kaka slik at den fekk perfekt konsistens, deilig, saftig og seig :)

Supert at du tok deg tid til å svare på alt sammen! :-) Takk!

Takk for svar Heidi Kaka ble en suksess

Hvis man dobler oppskrifta, blir det da en vanlig langpanne? Siden oppgitte oppskrift passer kun for mindre langpanne?

Ja, dobbel oppskrift passer til stor langpanne, ca 30 x 40 cm.

Hei, hvor mye trenger man å doble oppskriften for at den kan lages i vanlig langpanne? :) Takker for svar :)

Noen som har prøvd med olje i stedet for smør ? Jeg pleier alltid bytte ut smør med olje, men usikker om det går på denne kaken siden det er brownies..

Anbefaler å følge oppskriften for best resultat. Smør er med på å gjøre at kaken stivner i kjøleskapet, så konsistensen blir feil med olje.

Jeg har kjøpt vaniljeessens, er det det samme som ekstrakt tro?
Skal ihvertfall prøve meg på kaken i morgen, den ser bare så utrolig god ut :)

Vaniljeekstrakt lages av ekte vanilje mens vaniljeessens er kunstig fremstilt, men begge deler gir god kake :-)

Jeg kjøpte også vaniljeessens trodde det var det samme,men det er visst ikke det. Det anbefales å heller bruke vaniljestang i stedet for essensen. Men jeg vet ikke dosen, er 1 vaniljestang mye i forholdt til 1.5 ts vaniljeekstrakt?
Ble kaka god da du hadde essens i ?

Går helt fint å bruke vaniljeessens (gjelder alle oppskrifter der det står vaniljeekstrakt). Med ekte vaniljestang får du små svarte prikker i kaken som du kanskje ikke vil ha i denne kaken, men smaken blir selvsagt god med frø fra 1 vaniljestang også.

har laget denne kaken 2 ganger nå. og begge gangene ble totalt mislykket. til tross for at den har stekt nesten 20 minutter på overtid er den fremdeles altfor våt. med en natt i kjøleskapet så er den hardnet men også blitt kompakt og ser ikke litt ut som på bildene. deigen i segselv smakte fantastisk friskt. men ble for mye med så masse sitronsmak i både deig OG glasur. jeg er glad i denne type kaker, men kommer ikke til å våge å lage denne igjen. men du har så masse anna godt jeg kan prøve meg på :)

Hei Lilly, jeg tror du har gjort alt riktig og at kaken ikke ble mislykket. Det er akkurat slik du beskriver: Når kaken tas ut av ovnen er den helt bløt og når den har stått i kjøleskapet over natten er den hard og kompakt. MEN hvis du så deler kaken i biter som du setter på et kakefat og lar kakene stå i romtemperatur en liten stund, vil de mykne i konsistensen igjen (uten å bli helt bløte).

Ja, det blir sterk smak av sitron, men anbefaler deg da heller å kutte ut sitronsaft i glasuren og bruke vann i stedet. Gi kaken en ny sjanse! :-)

Jeg lagde denne i går, og den har nå stått i kjøleskapet over natten. Resultatet var mildt sagt misslykket. Jeg lot kaken steke ved 175 grader i 26 minutter, allikevel var kaken alt for rå inni. Den har stivnet i kjøleskapet, men det var allikevel som å spise rå, kald og stiv kakedeig. I tillegg hadde den en litt besk ettersmak, jeg misstenker sitronskallet. Jeg passet på å ikke bruke noe av det hvite på sitronen, men den var ikke økologisk. Det er kanskje viktig (pga. sprøytemidler) når en skal bruke skallet? Alt i alt veldig synd, jeg elsker sitroner.

Å så synd å høre, har ikke hørt om tilsvarende resultat før. Men det kan bli veldig sterk sitronsmak, så man kan bruke vann i glasuren i stedet..

SÅ GOD! Så deilig sitronsmak, den ble raskt borte!

Så bra!!

Elsker kakene dine

Hadde samme problem som Lilly og Anette. Kaken ble alt for rå inni og ikke i nærheten av som på bildet:/ Både kjæresten og jeg syntes at det ble alt for kraftig sitronsmak på selve kaka. Den gikk i søpla... En må vel prøve seg litt fram.

Jeg synes også det blir en alt for kraftig sitronsmak, og pleier derfor ta 1,5 ss sitronskall og 60 ml sitronsaft istedenfor. Ellers klarer jeg rett og slett ikke spise den. Men smaken "dempes" også litt over natten, heldigvis!

Har derimot lagd denne kaken over 10 ganger og aldri opplevd at den er for rå. Steker den i 35 minutter på 5-10 grader lavere, varmluft, og det fungerer fint. Kjenner etter med pinne så det ikke henger igjen kake på den..

Jeg sløyfer forresten sitronsaft i melisen, tar kun melispulver og vann.
Synes kaken er nydelig med smeltet melkesjokolade oppå også, sitron og sjokolade er herlig!

Gode tips hvis man foretrekker litt mindre sterk sitronsmak. Takk!

Kan man lage denne kaken glutenfritt? Isåfall hvordan?

Mathilde; jeg har lagd denne glutenfri mange ganger. Bruker da toro sin "glutenfri, lys melblanding".

Takk for tipset!

Hei. Kan denne oppskriften brukes ved rund form?

Hei,
Jeg lurte på om det er mulig ha mashmellow sjokolade glasur?

Dette er den beste kaken jeg noen gang har smakt! Takk for at du delte oppskrifta!! NAMNAM!!!

Hei!
Denne kaken ser kjempegod ut, og jeg gleder meg til å teste den i helga. Men lurte på, hvis jeg vil fryse den, skal den fryses med eller uten glasur?

Disse ble kjempegode! Jeg lagde de med glutenfritt mel!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet