Lys Nugatti-is


Det nærmer seg 17. mai og mange andre festdager også, og her kommer en oppskrift på sjokoladeiskrem som garantert kommer til å gjøre deg populær hos både små og store festdeltakere! 

 


Jeg har laget iskremen med Nugatti Air - som er den ekstra milde og luftige varianten av det populære sjokoladepålegget Nugatti. Den er kjempelett å lage og du trenger slett ikke å bruke iskremmaskin, selv satte jeg isblandingen bare rett i fryseren og hadde perfekt, deilig iskrem dagen etter.

Hvis du i tillegg pynter kanten på iskremkjeksen med smeltet melkesjokolade og farget kakestrøssel, vil du nok garantert bli møtt med elleville barn!  Smile

 

 

Ingredienser:

Lys Nugatti-is
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 boks Nugatti Air (340 g)

Pyntede iskremkjeks:
♥ ferdigkjøpte iskremkjeks
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
♥ farget strøssel

 

Fremgangsmåte:

Nugatti-is:
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Tilsett så nugattien i klatter og pisk dette sammen med eggedosisen til en jevn sjokoladekrem. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend halvparten av den piskede kremen inn i sjokoladekremen og rør til alt er godt blandet. Tilsett resten av den piskede kremen og bland til du får en luftig, klumpfri og lys sjokoladeisblanding.

Har du iskremmaskin, kan du bruke den til å få den ønskede iskremkonsistensen. Har du ikke iskremmaskin, heller du blandingen i en boks og setter boksen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten.

 

Instagram: @kristine_lifeissweet
 

Ta den fryste isen ut av fryseren ca 20 minutter før servering, så isen tiner nok til at du kan lage iskremkuler.

 

 

Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.

Pyntede iskremkjeks:
Pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.

 

 

Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade, som blant annet fås kjøpt hos www.sotesaker.no, se her. Den sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade

Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen.  Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.

 

 

Ser fristende ut, eller hva?

 

 

Så er det bare å rulle fine iskremkuler med Nugatti-is og sette i kjeksen.

 

 

Nam, sier jeg bare!

 

 

Dette er bare så utrolig god sjokoladeis!

 

 

Tips:

♥ Nugatti Air fås kjøpt i så å si alle matbutikkene. En nydelig, luftig Nugatti som er super å bruke til kaker og desserter!

Et av mine favorittprodukter!

Og denne Nugatti-isen er blant de beste iskremene jeg noengang har smakt!

 

 

Og det fine med å lage iskremen selv er at du selv bestemmer hvor mange kuler du vil ha!  Icon e biggrin

 

 

Haha, akkurat slik jeg vil ha det!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Lys Nugatti-is
Ingredienser

Lys Nugatti-is
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 boks Nugatti Air (340 g)

Pyntede iskremkjeks:
♥ ferdigkjøpte iskremkjeks
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
♥ farget strøssel

Fremgangsmåte

Nugatti-is:
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Tilsett så nugattien i klatter og pisk dette sammen med eggedosisen til en jevn sjokoladekrem. Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Vend halvparten av den piskede kremen inn i sjokoladekremen og rør til alt er godt blandet. Tilsett resten av den piskede kremen og bland til du får en luftig, klumpfri og lys sjokoladeisblanding.

Har du iskremmaskin, kan du bruke den til å få den ønskede iskremkonsistensen. Har du ikke iskremmaskin, heller du blandingen i en boks og setter boksen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten.

Ta den fryste isen ut av fryseren ca 20 minutter før servering, så isen tiner nok til at du kan lage iskremkuler. Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.

Pyntede iskremkjeks:
Pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.

Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen.  Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.

Så er det bare å rulle fine iskremkuler med Nugatti-is og sette i kjeksen.

Tips

♥ Nugatti Air fås kjøpt i så å si alle matbutikkene. En nydelig, luftig Nugatti som er super å bruke til kaker og desserter!

♥ Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade da denne sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade.

2 kommentarer

Jeg har prøvd denne oppskriften to ganger, elsker den!
Litt mektig, men da er det bare å vente en time så kan man spise mer :D

Hei.
Denne ser jo knallgod ut. Tror du den fungerer like godt som en iskake? Denne høres jo veldig god ut, men jeg tenker den ser mer delikat ut om jeg serverer den rund. :) Glad for svar.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift