Nøttekake med Ritz og sjokolade


Her har du en usedvanlig saftig nøttekake, som blant annet inneholder knuste Ritz-kjeks. Kaken smaker likevel ikke salt, men er søt og veldig god!

Tykk og deilig sjokoladeglasur smaker NYDELIG sammen med kaken!

Alternativt kan kaken serveres uten glasur og eventuelt pyntet med krem (se oppskrift på "Nøttekake med Ritz").

Uansett er dette en kake å bli glad i! Smile  

Nøttekake med Ritz og sjokolade
Ingredienser

200 g hasselnøtter
150 g Ritz kjeks (ca 50 stk)
50 g kokesjokolade
350 g sukker
3 ts vaniljesukker
7 store eggehviter

Glasur:
1,5 dl kremfløte
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Ha hasselnøtter, kokesjokolade og Ritz kjeks i en food processor og kjør på full hastighet til massen blir helt grovkornet. Bland med sukker og vaniljesukker. Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum. Vend det stive eggehviteskummet i nøttekjeksblandingen i 3 omganger. Rør godt de første 2 gangene, men ikke mer enn nødvendig siste gang, slik at deigen blir luftig.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør glasuren jevn og avkjøl i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.

Tips

Kaken er holdbar lenge i kjøleskapet.

Kaken kan også fryses.

Se også oppskrift på langpannekaken "Valnøttbiter med Ritz".

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift