Nutella Cookies

05.12.2013

 

Hvem har sagt at julesmåkakene trenger å være kjedelige?

Her har du en herlig oppskrift på "Nutella Cookies" som kan lages hele året - også til jul!

 

 

Oppskriften inneholder først og fremst Nutella!!! - resten er nærmest bare tilbehør...

Kakene blir skikkelig myke og har nydelig sjokoladesmak.  

Synes du tanken på stekt Nutella høres DIGG ut, er dette kakene for deg! Icon e biggrin

 

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1,5 ss vann

 

Fremgangsmåte:

Ha romtemperert Nutella i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene. Miks til en jevn deig med en elektrisk håndmikser.

Sett spiseskjestore kaker ved hjelp av to skjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene for de flyter utover under stekingen.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min (se tips). Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de flyttes over på rist.

 

Nutella Cookies in the making!  Instagram: @kristine_lifeissweet

 

Tips:

♥ Nutella er et deilig sjokolade-/nøttepålegg som ligner på Nugatti, men er mykere i konsistensen. Nutella er DIGG! Nutella fås kjøpt i de fleste store matvarekjedene.

 

 

♥ Kakene virker myke og ustekte når de tas ut av ovnen, men de blir fastere i konsistensen når de er avkjølt. Ikke stek kakene lenger enn 10 minutter, for da blir de harde når de er kalde. Meningen er at kakene skal beholde en myk kjerne også når der er helt avkjølt.

♥ Oppbevar kakene innpakket i plast så de holder seg myke. De er dessuten supre å fryse og tiner raskt!

♥ Disse cookiesene blir også veldig gode med espressopulver i deigen, se Nutella & Espresso Cookies her på Det søte liv.

 

 

Blir dette de mest populære julekakene dine i år, mon tro...??  Slant

 

Jepp, det blir de nok! Smile

Nutella Cookies

Ingredienser

♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1,5 ss vann

Fremgangsmåte

Ha romtemperert Nutella i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene. Miks til en jevn deig med en elektrisk håndmikser.

Sett spiseskjestore kaker ved hjelp av to skjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene for de flyter utover under stekingen.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min (se tips). Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de flyttes over på rist.

Tips

♥ Nutella er et deilig sjokolade-/nøttepålegg som ligner på Nugatti, men er mykere i konsistensen. Nutella er DIGG! Nutella fås kjøpt i de fleste store matvarekjedene.

♥ Kakene virker myke og ustekte når de tas ut av ovnen, men de blir fastere i konsistensen når de er avkjølt. Ikke stek kakene lenger enn 10 minutter, for da blir de harde når de er kalde. Meningen er at kakene skal beholde en myk kjerne også når der er helt avkjølt.

♥ Oppbevar kakene innpakket i plast så de holder seg myke. De er dessuten supre å fryse og tiner raskt!

57 kommentarer

Mina "sprack" inte så som dina gjorde, vad gjorde jag för fel? För mycket mjöl, för små kakor?

Litt vanskelig å si, men viktigst er jo at du likte smaken på kakene :-)

Hei! Ca. hvor mange kaker blir det av en oppskrift? Greit å vite...kanskje jeg må lage dobbel røre med en gang: ) Tone

Hehe, Tone:) Husker ikke helt, det ble to-tre brett, så jeg synes det er en passe stor porsjon. Beklager dårlig svar... Må bli flinkere til å telle og skrive ned antall når jeg baker...:)

Det så rett og slett sykt god ut! nam!

Takk Janne:)

Kan hvetemel erstattes med kokkosmel, mon tro??

Har ikke testet ut det, Mary

Kokosmel fungerer sikkert, eller kanskje mandelmel for de som ikke tåler gluten???

Kan godt hende, men har ikke testet ut selv, Linda. Hører gjerne resultatet hvis noen forsøker seg på dette!

kan man bruke nugatti isteden for nutella?

Burde gå, men har foreløpig ikke testet det. Nugatti har litt tykkere konsistens enn Nutella, så mulig konsistensen på kakene blir littegrann annerledes. Gi meg gjerne beskjed dersom du prøver.

Jeg prøvde å lage kakene med nugatti, men med 2dl nugatti (hadde ikke nok) og ca 1 ss melk i tillegg siden konsistensen var veldig tykk for mikseren..
Kakene ble litt tynne og VELDIG søte...tror jeg heller tar en ekstra tur på butikken og kjøper nutella neste gang ;)

Ser fantastisk gode ute og skal prøves! Ser det står 2,5 dl Nutella i oppskriften, holder det da å kjøpe inn ett glass? Er kjedelig å være godt i gang med bakingen for så å oppdage at man egentlig skulle hatt to glass...

Det holder å kjøpe ett glass med Nutella, Marit. Men mener å huske at du bruker omtrent hele glasset (i hvert fall ikke så mye igjen etter at man har slikket fingrene ;-))

Røren ble VELDIG tørr. Såpass tørr og vanskelig å blande at håndmikseren min ikke ville mer. Så jeg måtte ha i ganske mye mer vann for å få noe annet enn tørre klumper.

Av denne røren fikk jeg 15 kaker. Lag dobbel røre, for de er kjempegode!

Hm, rart hvis du brukte romtemperert Nutella, for det er jo i seg selv nokså bløtt. Kan tenke meg at det blir litt annerledes med Nugatti, som er litt tørrere i konsistensen... Uansett er det flott å høre at du synes kakene ble kjempegode :-)

Utrolig bra og ikke minst lett oppskrift! Nesten så jeg ikke trodde på at det kunne være så enkelt:) Testet ut med vanlig Nugatti i stedet for Nutella. Brukte da hele boksen (500g) og var nok derfor kakene fløt så mye utover at de ble kjempetynne og ganske harde:/ men siden dette var så enkelt og raskt å lage til så skal jeg prøve flere ganger!

De ble hvertfall kjempegode! Neste gang blir det Nutella med rett mengde :)

Skal jeg forresten presse kakene litt flate når jeg legger dem på brettet? Gjorde nemlig det, men tenkte over det etterpå at det kanskje ikke var nødvendig iom at de flyter så mye utover....

Takk for mat:)

Ja, ikke sant at dette er en genial oppskrift? Nei, jeg klemmer ikke kakene flate før steking. Som du skriver flyter de mye ut under stekingen. Blir sikkert enda bedre neste gang!

Bruker du ca et helt glass med nutella eller?

Ja omtrent, men du må måle opp så du får helt riktig mengde.

Heisann!
Deilige kaker, bakes akkurat no!
Men same problem som beskrevet av fleire ovanfor:
deiga blir veldig stinn og vanskelig å jobbe med
samt at kakene flyter utover og blir litt kjedlige og flate..
Tenkte at det trengs litt bakepulver, ev meir egg..
Takk for flotte oppskrifter!

Hei Marita, nei ikke tilsett mer egg eller bakepulver. Det skal være en stinn (fast) deig, og du skal ikke jobbe med den. Bare røre sammen. Stek alltid en prøvekake først. Form en rund kule deig (ikke press den flat før steking) og da vil den flyte utover under stekingen. Men selvsagt skal den ikke flyte ALTFOR mye utover under stekingen. Hvis prøvekaken blir feil, hjelper det å tilsette littegrann hvetemel. Det kan også hjelpe å ha deigen en stund i kjøleskapet så den blir fastere (da tar det litt lengre tid for kakene å flyte ut i stekeovnen). Jeg steker omtrent alltid en prøvekake når jeg lager småkaker :-) Anbefaler deg å prøve oppskriften igjen:)

Skal prøve kakene, og gleder meg!
Hadde kanskje vært lettere å få mengde nytelse oppgitt i gram?
Tenker det er litt vanskelig å ha den først over i litersmål for deretter å ha den
Opp i deigen? :)

Ja, skjønner. Skal tenke på det fremover, Elisabeth. Håper du ble fornøyd med kakene:)

Nutella glasset jeg har er 400 gram. Er det for mye og bruke?

Anbefaler deg å måle opp 2,5 dl slik jeg har skrevet i oppskriften.

Nydelige kaker! :)
Brukte nugatti melkesjoko istendenfor nutella, og det funka bra :)
Men deigen ble litt tørr, så jeg blandet faktisk i litt kakao!! Det gikk også bra :)
Digger oppskriftene dine!! :):)

Hyggelig å høre, Amalie, og verdifull tilbakemelding på at det går an å bruke Nugatti. Jeg har selv bare testet denne oppskriften med Nutella.
Deigen skal bli tørr, for kakene flyter nokså mye ut under stekingen. Glad for å høre at resultatet ble vellykket :-)

deigen min ble veldig smuldrene, skal den være sånn?

Ja, det skal bli en tørr deig. Men hvis den blir altfor tørr, kan du blande i en ss melk. Stek en prøvekake for å teste konsistensen (se kommentar om dette ovenfor).

hvor lang tid tar de ca å bake?

Se oppskrift:
Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min

Hei. Kan man oppbevare dem i kakeboks i romtemperatur ? Tenkte å lage "kakeglass" til julegaver og da hadde disse vært gode å ha med :)

Kan de oppbevares i kakeboks?

Ja, kakene kan oppbevares i tett kakeboks. De kan også fryses. Sistnevnte er best for å bevare den litt myke konsistensen.

Hei, ville bare si knall bra og enkel oppskrift! I tillegg anbefaler jeg alle å prøve å dryppe 1-2 dråper peppermynteolje (fås kjøpt hos sunkost) i deigen, lagde selv halv/halv og pepermynte-cookiesene forsvant med en gang!

Takk for artig tips og hyggelig tilbakemelding, Sanne!

Heisann!
Jeg bakte nettopp kjeksene, og de ble fantastisk gode! Men jeg hadde et lite problem med at de ikke ble helt stekt. De var veldig fine utenpå, men de var veldig rå inni. Kan det være at røren min var for tykk?

Hei Oda, nei deigen din er nok riktig. Du kan evtl steke kakene et par minutter lenger neste gang. Men det er jo meningen at de skal være litt myke inni da.
Glad for å høre at du syntes kakene ble gode :-)

2,5dl nutella er ca 335gram ;)
Nå skal det bakes!

Så bra:-) Håper du ble fornøyd med resultatet!

Må det være nutella får ikke kjøpt det?

Jeg har bare testet denne oppskriften med Nutella. Men jeg ser av tidligere kommentarer at andre har fått vellykkede kaker med Nugatti også :-)

går det annd å ta vaniljesuker når dt er stekt ferdig

Beklager, forstår ikke spørsmålet ditt. Mener du om det går å sikte vaniljesukker over kakene når de er ferdig stekt? Ja, det tror jeg hadde blitt både godt og lekkert å se på :-)

Hei det er første gang jeg leser blogger din og jeg synes du har herlige oppskrifter! Men går det ann å bruke annet nøttepaleg som f.eks. First prise fra Kiwi? Er litt nysgjerrig

Jeg har bare testet denne oppskriften med Nutella. Men jeg ser av tidligere kommentarer at andre har fått vellykkede kaker med Nugatti, og da burde det jo gå bra med annet sjokoladepålegg også :-)

Dei er veldig mykje suker i og det er lit dumt ikkje for å vere frekk heller.
Dei er sikert gode men vi kune ikkje lage dei for vi har ikke nokk suker.
Dei hadde vert veldi søte.
Eg håpar at eg ikkje sårar deg med følelsane mine for eg seier erlig heten min.
Men det er veldi dumt å ha 1,25 dl med suker for det er ikkje sunt men eg håpar du lagar vidare kake og alt.MVH Maylen.

Jeg prøvde å bake cookiene med sjokoduo fra Coop isteden for. Da ble cookiene lyse pepperkakelignene istedenfor mørke og sjokoladelignene. Dette anbefales ikke.

Går det an med nugatti?

Såg at Nutella inneholder palmeolje, det er vel ikke bra! Kjøpte derfor Nugatti, og håper det vil smake like godt

Hei!
Er et stort egg det samme som to vanlig størrelse egg? :)

OMG! Lagde disse med nugatti zero istedet for nutella (eneste jeg hadde). blei tørr røre så putta oppi ett egg til :) strødde også litt kokos på toppen før steking. Så DIGG ut når jeg tok de ut av ovnen nå!
Men det beste er!!!!: putta resten av røra (lagde bare ett brett) i en kopp å satt i mikroen! NAMNAMNAM :D

Kjempe gode, puttet NON STOP i røren

Over og undervarme eller varmluft??? Prøvd oppskriften 2 ganger nå. Blir ikke fine i det hele tatt:(

De så veldig gode ut! Men eg bare lurte på en ting. Ca kor mange spiseskjeer/teskjeer er 2,5dl nutella? (Sorry for skrivefeilene, eg e fra Bergen..)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet