Ostekake med gelélokk

10.10.2004
Ostekake med gelélokk

Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pynt:
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. (Alternativt: bruk den nye typen kakeform som kombinerer springform med kakefat, se bildet.) Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

Ønsker du mindre ostesmak, kan du bruke 125 g kremost i stedet for 200 g(bruk f.eks. 1 pk Tine kremost i stedet for 1 pk Philadelfia).

Ikke bruk hurtiggelé til denne oppskriften.

Bruk elektrisk mikser når du blander fyllet, slik at blandingen blir helt jevn.

Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

Kaken er holdbar i kjøleskapet!

10.10.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

117 kommentarer

Kor lenge kan den stå i kjøleskap før den tapar seg?

Et par dager så sant at du kjøper ingredienser med lang nok holdbarhet, Aslaug. Den holder seg god lenger også, men da synes jeg kantene begynner å bli litt tørre og seige, noe som gjør at kaken ikke er helt optimal.

Jeg har spist av kaka i en uke nå og den smaker like godt :)

Takk for oppskriften! Lagde denne på lørdag og det ble stor suksess på morsdagen i går:-)

Så bra, Børre:) Takk for tilbakemeldingen!

Hei!
Begynte å lage den kaken idag, men kjedde litt missforståelser. Jeg klarte å ta oppi kremfløte sammen med de andre fyllene, men det går vel bra? :O Har bursdag på tirsdag, men feirer det på fredag. Jeg håper kaken blir bra! :D ♥

Hm, ja - sånt kan skje. Har ikke testet ut selv å la være å piske kremfløten til krem, men forhåpentligvis er det nok gele i fyllet at det stivner likevel. Burde gå bra med andre ord. Gratulerer med dagen som var:-)

Det går helt fint å blande alt sammen samtidig. Gjør det hver gang jeg :)

Ostekake uten "kjøpekjeks"? Noen tips til hvordan det kan gjøres? Kanskje de hjemmelagde knekkebrødene kan brukes, med tilsetning at litt sukker?

Hm, det høres litt vel kreativt ut, Anne Britt. Jeg ville nok da brukt noen hjemmebakte kjeks for å få søt og god smak på bunnen:) Havrekjeks for eksempel? Du finner mange forslag i kategorien småkaker her på Det søte liv.

TINE har oppskrift på sin hjemmeside, på ostekake med bunn av sukker mel og smør.. . bunnen skal da stekes i 10 min

Hei! Skal fyllet stå i 4-6 timer før jeg har oppå pynt(alså bringebærgeleen? Og skal denne da stå i nye 4-6 t? Hørtes i såfall ut som man da måtte lage denne en fridag så man kan begynne tidlig om morgenen. Viss man vil ha et ferskt resultat:p

Hei:) Poenget er at først må fromasjen stivne før du har på geleen (ellers vil jo geleen blande seg med ostefyllet i stedet for å bli et lokk oppå kaken). Det går nok fortere enn 4-6 timer, men jeg har skrevet det for å være på den sikre siden. Deretter har du på geleen og må vente til den stivner før du kan fjerne kakeringen. I praksis pleier jeg å lage kaken tidlig kveld. Lar den stå i kjøleskapet til fromasjen har stivnet. Legger på geleen senere på kvelden og lar kaken stå i kjøleskapet til dagen etter. Da er kaken superfersk og god på serveringsdagen:)

Det går an å jukse litt også. Ikke så lett å jukse med selve fromasjen. Den må nok stå tiden sin i kjøleskapet, men før du legger den i formen, kan du kjøle den godt ned i kaldt vann ved at du har fromasjen i en metallbolle og kaldt vann i kummen mens du rører godt. Så legger du fromasjen i formen når du merker at den blir mer seig. Det samme kan du gjøre med geleen. Du har ei metallgryte som du setter rett i kaldt vann etter at du har kokt den opp. Rører rundt til du merker at geleen blir stivere. Så må du legge den på kaka før den stivner helt.
Jeg har forresten bomma fullstendig ved å helle på gele over fromasjen. Da rant geleen helt gjennom og det ble bare en helt ny form for ostekake.

Hei! Jeg bor i utlandet, og finner ikke sitrongele, bare bringebaer. Kan jeg erstatte det með noe, evnt utelukke det?:)

Du kan bruke bringebærgele i fromasjen også, da blir den rosa og fin :)

Det går fint med andre typer gelepulver:)

Har laget med blåbærgele inni og oppå og blåbær til pynt, ble noe spesiel farge inni kaka.

Du kan bruke bringebærgele i fromasjen også, da blir den rosa og fin :)

hei, er det meningen at jeg skal ha 2,5 dl vann i geleen selv om det skal være 5 dl i den? har jeg feil pakkning eller skal den halveres med vilje?

Vannmengden skal halveres med vilje, Marita! Der er nødvendig at geleen blir stivere enn vanlig for å få vellykket kake:)

Hei! Jeg bruker alltid samme mengde vann som det står på gelepakken, altså 5dl. Og kaka er alltid like vellykket! Synes den smaker bedre når den ikke er så stiv, og at den ikke er like tør.
Bare et tips ;)

hei, går det fint å putte jordbær under geleen på toppen? syns ostekake er såå fint med masse jordbær i geleen! :) ellers har jeg prøvd mange av dine oppskrifter og alle har falt i smak!

Ikke noe problem med pynt på toppen :) lager alltid med jordbær og blåbær!

Tusen takk for KJEMPE GOD oppskrift!!! Jeg lagde denne til komfirmasjon i helga med ferske jorbær i gelelokket...kjempe suksess!!!

Veldig god oppskrift! Lagde den til mamma på bursdagen hennes, nå har vi ny favoritt kake i familien!!!

jeg bruker nesten samme oppskrift.1 pakke bixit kjeks i 110 gr smelta smør.1 pakke philadetfia naturell 200 gram,1 boks rømme,1 pakke fløte 3 dl,110 gr melis,2 pakka bringebærgele og 2,5 dl kokende vann.jeg bruker bringebærgele istedenfor sitrongele og den blir nydelig,har fått masse skryt av kaken,fikk oppskrift på denne fra en slektning i Oslo

Det står ikke at 5 dl skal halveres til 2,5 i geleen ? Skal det halveres både på sitron geleen og bringebær geleen ?

Denne kaken har jeg laget mange ganger nå, min favoritt!
:)

Hei. Hvordan skal man gjøre det hvis man vil ha ferske bær under gelelokket? Legger man bare bærene utover slik man vil ha dem, og heller geleen over? :) Har aldri lagd ostekake før, men skal prøve oppskriften din i dag! :)

Og jeg som trodde ostekake var komplisert og vanskelig! :o
Nå er den NESTEN ferdig og veldig spent på resultatet i morgen :)

Og jeg som trodde ostekake var komplisert og vanskelig! :o
Nå er den NESTEN ferdig og veldig spent på resultatet i morgen :)

Nå er det tredje gang jeg lager denne i dobbel posjon:-) Mann og barn elsker den!

Hei!
Kan bruke all slags bær som pynt under gelen. Kan også bruke all slags gele.
Jeg har brukt hakkede nøtter og hakket sjokolade under gelelokket for jeg hadde
ikke noe annet.

Har lagd denne flere ganger-får mye skryt! de to siste gangene har jeg også fryst kaka før servering,det har gått greit det også..

Super oppskrift! Jeg utrolig glad i å bake (og samboeren er glad i dessert), så det blir gjerne to-tre kaker i uka hjemme hos oss, og ostekake *minst* én gang i måneden. Jeg har cøliaki, så lager bunnen med hjemmelagede glutenfrie havrekjeks (superenkelt og supergodt)!

Fantastisk god kake ble det her. Flott at noen tar seg tid til å legge ut oppskrifter.
Stor takk til deg Kristine. :)
Fikk også med noen snarveier her i forhold til gele av Eli. Virket godt det også.

Hei!
Hvor har du fått tak i 26 cm kakefat m/springform?
Sist jeg sjekket hadde Porsgrund Porselen bare 22 cm

du får kjøpte på på paduro :)

Hvor da?

hallo..,kortid skal eg bruke kremfløte?skal eg blande den med lettrømme og kremost?

Heii! Klarte å putte 5dl vann i sitrongelen i kaken! Fant det ut etter kaken var satt i kjøleskapet! Er kaken ødelagt da og må lages pånytt??

Hei, fant ut senere at jeg brukte 5dl vann til geleen, funker det fortsatt eller må det lages på nytt?
Forresten, hvis det stod i oppskriften så fant jeg det ikke

Hei. Lurte på om kaka ble vellykket selv om du tok 5 dl vann? Jeg gjorde samme feil da jeg lagde den. Den ståe i kjøleskapet til avkjøling nå!

tror du man kan ha fruktcoctail bær i ostekremen?

Heeeeeeeeei, nyyyyydelig ostekake, jeg bare spiste så mye ostekake etter jeg lagde ostekaken du har oppskriftet for meeeeeeeeg :D TAKK sa jeg =)

Heeeeeeeeei, nyyyyydelig ostekake, jeg bare spiste så mye ostekake etter jeg lagde ostekaken du har oppskriftet for meeeeeeeeg :D TAKK sa jeg =)

Hei Kristine!

Jeg tenker meg å prøve denne lekre oppskriften.
Problemet er bare at jeg bor i Danmark, og her har de ikke Lett rømme.
Vet du om jeg kan bruke noe annet i stedet for?
18% creme fraise, f.eks?

Mvh.
Julia

Nydelig kake!! Nå i adventstiden er det fint med lilla gelelokk, og selvsagt helfrossen blåbær i geleen

Nydelig ostekake. Og kjempe fin side du har med masse gode oppskrifter:) (har prøvd mange av di)
Legger på bær før jeg heller over topp laget med gele. Kjempe godt.

Bare et tips - Gele stivner ikke (evt. smelter) av sitrus. Så om man bruker appelsin, mandarin, kiwi vil ikke geleen bli noe suksess. Kaka er rågod uten gele og - men langt mer dekorativ MED! :)

Beste ostekaken jeg veit om. Ett lite tips er å smøre springformen, og klippe til bakepapir rundt formen. Da slipper du å bruke kniv:))

Kan man ta dobbel gele på toppen ? liker et tykt lag med gele.

Det går helt fint, så lenge kakeformen din har plass.. :)

Lager denne støtt og stadig - like stor suksess hver gang. Men det er litt sånn ekkel mersmak på den.. Går omtrent ned på høykant hver eneste gang. ;) :p Har fødselsdag på søndag og kollegaer "krever sitt" i morgen. Uff, hva må en ikke gjøre..... :D

Forresten - noen ganger deler jeg fromasjen i 3. 2 deler forblir hvit, den siste delen blander jeg med frosne bær. Kan fint ha gele på toppen av dette igjen - med friske bær på/i. Da får en en 4-lags kake som både ser og smaker helt HIMMELSK!!! :D

Hjelp!!
Hva skjer hvis man har tatt 5 dl vann i geleen som skal inn i fromasjen? Hadde en hjelper som var litt for rask
Tok litt ekstra med melis, men vet ikke om det vil hjelpe!!

Mvh
Monica

Hei Monica. Har selv gjort samme tabben i dag, ble den vellykket? fikk mistanke at noe var feil når fyllet ble helt flytende. har nå satt kaken til kjøling, håper den blir spiselig til Morsdagen, hilsen førstegangs ostekakekokk...

Hjelp! Nå har jeg også gjort d... Kommer folk i løpe av dagen, ble det bra med 5 dl vann i gelen??

Har akkurat gjort samme feil, som jeg oppdaget da jeg hadde blandet geleen. Så jeg brukte 2.5 dl, men når gelepulveret er blandet ut i 5 dl vann blir fromasjen veldig myk. Var dog spiselig og smaken er like god.

Fantastisk ostekake, som jeg har laget med like sgtor suksess hver eneste gang. Aldri mer mas om sjokoladekake når barna har bursdag - de vil ha DENNE ostekaken :)

Hilsen Kristin

Nydelig kake, men kan den fryses?

Hei :D er veldig glad i å bake, men har aldri før prøvd meg på dette ! Pappa er veldig glad i ostekake så derfor tenkte jeg å lage den imorgen på bursdagen hans;) bare lurte på hvor lang tid d tar å gjøre kaka helt ferdig fra start til slutt? Og om det er noen ting jeg burde passe litt ekstra på?

Hei, jeh finner ikke sitrongelépulver. Er det mulig å bruke noe annet

Hjelp! Har brukt 5dl vann i gelen i stede for 2,5dl... Kan den bli bra likevel?? :(((

Kan den fryses?

Jeg har ofte tatt den i fryse for å få fromasjen fortere stivere i toppen. men du må følge med den. Jeg lar den maks stå 45 - 1 time i frysen. du merker det på toppen. Etter det tar jeg på gelen men pass på at gelen er avkjølt før du hellet på ellers havner den inne i kaken. Etter det hiver jeg den i kjøleskapet. Ville ikke anbefale å ta den i frysen med gele på toppen.

Aldri gelatin i fyseboks. Det blir suppe

Himmel og hav, gudbedre for en fantastisk god oste kake. Dette er utvilsomt den beste ostekaken jeg noen sinne har spist også så enkel og lage sjøl om det tar tid. Nammenamminammenam mmm.

hvor lenge skal kremen piskes. Ikke fløtekremen. Men kremen med vaniljesukker, kremost osv ? Hvor lenge, tar så lang tid

Siden jeg elsker havregryn/skaker endrer jeg litt på kakas bunn. Bruker egg ,brunt sukker, bakepulver og havregryn. Spent på hvordan det funker på selveste 17 mai - kaka

Hei! Kan denne ostekaken fryses ? Selvfølgelig uten gelelokket.

Hei Jeg pleier å lage mye fromasj med bær, og da pisker jeg ikke kremen og slenger hele formen i frysen, det går alltid fint og den krystalliserer seg aldri..

C.

Er denne kaken glutenfri?

Må man ha en rund springform eller kan man ha en langpanne

Man kan sikkert lage i langpanne, men vil tro det blir vanskelig og få skjært den opp ?

Jeg bruker å hakke et par Dajm og blande i bunnen, da får den en god karamell / sjokolade smak som jeg synest gjør kaken ennå bedre.

Hei.. tenkte jeg skulle lage ostekake med ett lag sukkerkake i bunn,da jeg syns bunnen blir så hard av kjeks og smør.. er det noen som har lagd ostekake med sukkerbunn her?

Har bakt denne på jobb et par ganger og etter det hjemme! Responsen er overveldende, og kaka blir nå bakt for n'te gang på bestilling av familie! Nyyyydelig kake, og faktisk latterlig enkel å bake! :-)

Hei Kristin. Tommel opp fra alle gjester i dagens 10 års bursdag for datteren min. Takk for knallgod oppskrift. Alle pappaer fixer denne lett :-)

Vh Kjetil

(Kristine)

Hei, noen tips til pynt oppå gelelokket? lurte på å lage strimler av hvit sjokkolade, men vil det flyte ut? Noen erfaringer/tips?

Helt fantastisk oppskrift! Blitt en favoritt i vennegjengen, og jeg får ikke lov til å komme på sammenkomster uten denne... Takk!

den beste ostekaken jeg har smaket :)

Vil gjerne pynte med marsipanblader/blomster på toppen, men da blir geleen flytende rundt pynten etterhvert. Tips????

Får denne kaken en sitronsmak på grunn av sitrongelen?

Kan denne ostekaken fryses?

Til jul pleier jeg å bytte ut halvparten av kjeksen med pepperkake og lager gløggele som jeg har på toppen. Anbefaler dere å prøve, det er en stor suksess her i huset hvertfall

Mannen kjøpte Philadelfia light istedet. Blir det mislykket?

Krise å glemme vaniljesukkeret?

En "dæsj" kanel i kjeks- og smørblandingen er veldig godt!

Denne være kjempegod! Tusen takk for oppskrift:)

hvorfor har du skiftet på oppskriften?

Hei.

MÅ fromasjen stå og stivne i 4-6 timer før jeg har på gelelokket, eller kan jeg ha over tidligere?

Jeg har laget den kaken ofte nok at den ble en stor suksess hvert enste gang igjen.tuuuuuusen takk Kristine for oppskriften

Skal man halvere vannmengden også til gelelokket? Og hvorfor står i såfall ikke dette tipset i oppskriften?

Spiller det noen rolle om smøret er med eller uten salt? Jeg har kun 2 størrelser på springformene, 28 cm og 22,5 cm. Kan jeg bruke en av de?

Hei må si denne kaken slo virkelig Ann hjemme hos oss :) har laget denne noen ganger nå, men noe som burde prøves er å bruke blåbær gelé :) det har blitt min favoritt. Tusen takk for oppskrift :)

Hei.
Denne kaken er en klassiker her i huset. For å variere litt, så bytter jeg ut naturell kremost med Tine sin kremost med mandarin og ananas. Det er veldig godt. Bruker også Digestive havrekjeks.

Hei.
Ska jeg lage kremen som vanlig med sukker og vanilje i, eller helt bar ?

Pleier å noen ts kanel i kjeksblandingen jeg,kjempe godt

Kan ostekaka fryses

Nei, dessverre.

For en superenkel kake og lage! Og det er den BESTE ostekaken jeg har smakt Den skal definitivt lages igjen. Takk for fin oppskrift!

Skal alt av sitrongeleet oppi fyllet??? Første gang jeg lager denne kaken! Hjeeeelp

Knallgod kake og superenkel å lage Har prøvd med ulike gelesammensetninger. Og jeg liker den ekstra godt om man bruker pasjonsfrukt i den

Tenker å sette i gang etter jobb i dag. Kan jeg vente med gelelokket til i morgen tidlig? Altså bare lage bunn og fromasj i dag? Ser ikke ut til å rekke alt i dag :)

Det går heilt fint (pleier å gjere det på den måten)

Jeg lager kjeksen og ostekremen og lar den stå i kjøleskapet til dagen etter. Og så koker jeg bringebærgeleen ferdig og lar den stå ved ovnen til dagen etter i romtemperatur. Så heller jeg den over dagen etter og vips en time etter er den ferdig. Denne oppskriften har jeg brukt i over 10 år og den er helt genial.

Har en moderne form med kakering rett på fat. Men opplever gang på gang at kjeksbunnen sitter fast i bunnen. Noen som har gode råd?

Om du setter et lag med bakepapir i bunnen før du lukker formen og putter bunnen (deigen) oppi

Har laget denne flere ganger, med forskjellige gelélokk, en suksess hver gang. Superenkel oppskrift:-)

Nå har jeg laget kaken for første gang og gleder meg til å servere den i familieselskap i morgen. :D

Hei! Jeg vet at dette er lenge etter at oppskriften ble lagt ut. Uansett lagde jeg kaka og fyllet ble bløtt og hele kaka falt sammen. Jeg fulgte oppskriften nøyaktig, men det smakte fortsatt godt da!!

Hei,
Vil så overraske pappaen min med denne kaken, på bursdagen hans i morgen.
Vi er invitert til han kl: 17 i morgen. Rekker jeg lage den i morgen da!? Når evnt burde jeg starte for best resultat??

Har lenge hatt lyst til å lage en ostekake, så prøvde denne i dag.
Jeg måtte jo endre litt og er veldig spent på resultatet. La til ferskrevet sitron
i kremen og vaniljepulver. Revet inn sitronskal i kjeksen også :)
Bruker blåbærgele på toppen med blåbær.

Sesina:-) Så rart.... laget denne mange ganger, å alltid gått helt fint. Sikker på at du husket å halvere vannmengden i geleen? og at du lot fromagen stå lenge nok kaldt? Godt den ble god uansett da ;-)

I morgen skal jeg bake den for første gang på lenge, da broren min og bestekompisen neettopp har fylt 20. så da fikk storesøsrter en bestilling gitt...hehe... ;-) Har så lyst å ha på mandarinbåter (sånne hemetiske), det er så godt. Ser ei skriver lengre opp her at om an har sitrusfrukt i gelelokket vil det ikke stivne, det står også på gelepakken. det jeg har gjort, er å la den stå ekstra lenge, da har det gått helt fint :-) Ett lite tips til dere som vil ha frukt/bær i gelelokket er å først helle et tyyynt lag gele på den stivnede fromagen, la gelen stivne litt før dere danderer det dere ønsker å pynte med. sett så kaken inn i kjøleskapet igjen en liten stund, for så å helle over resten av geleen. for at resterende gele ikke skal stivne i mellomtiden, la den stå i vannbad :-) trenger ikke mer en ca 10. min i kjøleskapet :-) Jeg bruker også å ha mandarinost oppi..... Nammmmm :-D
Takk for god oppskrift :-D

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet