Ostekake med hvit sjokolade, pepperkakebunn & gløgg-gelé


Dette er julens ultimate dessertkake, som jeg vil anbefale dere ALLE å lage denne julen!

 

 

Selve ostefromasjen inneholder hvit sjokolade, som gjør den ekstra god.

Bunnen lages av knuste pepperkaker, hvilket gir ostekaken sitt julepreg.

I tillegg har jeg dekket ostekaken med et gelélokk laget av gløgg, som ser utrolig stilig ut til den hvite ostefromasjen og som smaker fantastisk godt!

 

 

Min favorittkake denne julen!

 

 

Ingredienser:

Pepperkakebunn:
♥ 250 g pepperkaker
♥ 125 g smør

Ostefromasj:
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl vann
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 dl kremfløte

Gløgglokk:
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 2 dl vann
♥ 4 plater gelatin


Fremgangsmåte:

Pepperkakebunn:

Knus pepperkakene og bland med smeltet smør. Sett ringen til en springform som er 24 cm i diameter direkte på et kakefat. Klem kjeksblandingen ned i bunnen og godt ut til kanten av formen så det er tett mellom kakeringen og fatet (se tips). Settes i kjøleskapet i 30 minutter.


Ostefromasj:

Til ostefromasjen bløtlegges først gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt imens den hvite sjokoladen (gjøres over vannbad eller i en kopp i mikroen) og pisk den smeltede sjokoladen sammen med kremosten til en jevn og klumpfri krem. Pisk inn melis og vaniljeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Hell denne blandingen i ostekremen og rør godt så gelatinen blandes jevnt i kremen. I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend den piskede kremen i ostekremen.

Ta fatet ut av kjøleskapet og hell ostefromasjblandingen oppå kjeksbunnen. Jevn til overflaten på kaken og sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3-4 timer og gjerne over natten, slik at ostefromasjen stivner helt.


Gløgg-gelé:

Til gløgg-geléen blandes ferdigkjøpt gløgg med vann i det angitte blandingsforholdet (1,5 dl gløgg og 2 dl vann) i en kjele. Varm opp blandingen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme gløggen i kjelen. Avkjøl gløggen til den er kald, men fortsatt helt flytende.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Øs den avkjølte, flytende geléen forsiktig over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), til geléen har stivnet.

 

 

Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen.

 


Julens aller beste ostekake!

 

 

Utrolig stilig kake!

 

 

 

Nydelig kakestykke! 

 

 

Tips:

Gløgg fås kjøpt i de fleste matbutikkene før jul. Du bruker altså 1,5 dl rett fra en slik flaske, uten å blande den ut.

♥ Siden du her plasserer kakeringen direkte på kakefatet, er det veldig viktig at det er helt tett mellom kjeksbunnen og kakeringen. Ellers risikerer du at ostefromasjen renner ut gjennom sprekken når du heller den over kjeksbunnen. Poenget med å plassere kakeringen direkte på kakefatet er at du da slipper å flytte på den ferdige kaken. Det holder å fjerne kakeringen når du er ferdig.

♥ Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager.

 

 

 

 

Se så lekre kakestykker!

 

 

 

Jeg bare elsker smakene av ostekake, hvit sjokolade, pepperkaker og gløgg i denne kaken!

Anbefales varmt!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostekake med hvit sjokolade, pepperkakebunn & gløgg-gelé
Ingredienser

Bunn:
♥ 250 g pepperkaker
♥ 125 g smør

Ostefromasj:
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl vann
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 dl kremfløte

Gløgglokk:
♥ 1,5 dl gløgg (ikke utblandet med vann)
♥ 2 dl vann
♥ 4 plater gelatin

Fremgangsmåte

Pepperkakebunn:
Knus pepperkakene og bland med smeltet smør. Sett ringen til en springform som er 24 cm i diameter direkte på et kakefat. Klem kjeksblandingen ned i bunnen og godt ut til kanten av formen så det er tett mellom kakeringen og fatet (se tips). Settes i kjøleskapet i 30 minutter.

Ostefromasj:
Til ostefromasjen bløtlegges først gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Smelt imens den hvite sjokoladen (gjøres over vannbad eller i en kopp i mikroen) og pisk den smeltede sjokoladen sammen med kremosten til en jevn og klumpfri krem. Pisk inn melis og vaniljeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Hell denne blandingen i ostekremen og rør godt så gelatinen blandes jevnt i kremen. I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend den piskede kremen i ostekremen.

Ta fatet ut av kjøleskapet og hell ostefromasjblandingen oppå kjeksbunnen. Jevn til overflaten på kaken og sett fatet tilbake i kjøleskapet i minst 3-4 timer og gjerne over natten, slik at ostefromasjen stivner helt.

Gløgg-gelé:
Til gløgg-geléen blandes ferdigkjøpt gløgg med vann i det angitte blandingsforholdet (1,5 dl gløgg og 2 dl vann) i en kjele. Varm opp blandingen. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i den varme gløggen i kjelen. Avkjøl gløggen til den er kald, men fortsatt helt flytende.

Ta kaken ut av kjøleskapet. Øs den avkjølte, flytende geléen forsiktig over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten), til geléen har stivnet.

Løsne forsiktig kakeringen fra kaken med en skarp kniv og fjern kakeringen.

Tips

♥ Gløgg fås kjøpt i de fleste matbutikkene før jul. Du bruker altså 1,5 dl av en slik flaske.

♥ Siden du her plasserer kakeringen direkte på kakefatet, er det veldig viktig at det er helt tett mellom kjeksbunnen og kakeringen. Ellers risikerer du at ostefromasjen renner ut gjennom sprekken når du heller den over kjeksbunnen. Poenget med å plassere kakeringen direkte på kakefatet er at du da slipper å flytte på den ferdige kaken. Det holder å fjerne kakeringen når du er ferdig.

♥ Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

31 kommentarer

Åh herlighet, dette må bare prøves til jul! En ny variant som jeg ikke har sett før.. Har en spesiell form i fra Tupperware som er ypperlig til ostekaker... Og massen flyter ikke ut av ringen selv om den er løs..

Denne måtte jeg bare prøve.Dessert kaken var helt fantastisk god.Tusen takk for oppskriften,og en riktig God Jul

Så kreativt! Alle julens smaker samlet i en kake ! :) Denne oppskriften skal definitivt testes ut! :)

Smakte den nettopp. Beste kaka jeg har smakt! Ostekake var favoritten fra før men den her TOK KAKA!!! x)

Jeg skulle lage denne kaken på 1. juledag som vertinnegave, men da jeg skulle smelte den hvite sjokoladen i microen ble den helt svart og kunne ikke brukes. Jeg hadde heldigvis kokesjokolade som jeg smeltet i vannbad og brukte den i stedet. Kaken ble nok ikke så søt som den skulle ha vært med hvit sjokolade.

Jeg skulle lage denne kaken på 1. juledag som vertinnegave, men da jeg skulle smelte den hvite sjokoladen i microen ble den helt svart og kunne ikke brukes. Jeg hadde heldigvis kokesjokolade som jeg smeltet i vannbad og brukte den i stedet. Kaken ble nok ikke så søt som den skulle ha vært med hvit sjokolade.

Da har du brent den hvite sjokoladen desverre for å smelte den i mikrobølgeovn burde du sette mikrobølgeovnen på 2min, og ta sjokoladen ut av mikroen hvert 20sek for å røre for deretter og sette den inn igjen. Hvit sjokolade brenner seg på en temperatur på ca. 42 grader som gjør den enkel å ødelegge.

Har aldri smeltet hvit sjokolade i micro, men tror ikke det et noen ide. Hvit sjokolade tåler lite varme og kan bli kornete- selv i et for varmt vannbad. Tipset er å koke opp til vannbad- ta kasserollen av platen, ha i 3/4 av sjokoladen først. Få den oppløst. Så 1/4, dvs siste sjokoladeresten. Om det er blitt for lunkent i øverste skål i vannbader- skyv kasserollen ørlite over kokeplaten.

Lagde kaka til jul. Bunnen ble kjempegod! Fyllet litt "stram" i smaken, skal bytte ut hvit sjokolade neste gang. Tror den var "synderen". Lokket ble bra. Jeg hadde ristede, hakkede nøtter oppå lokket. Ble mere "julete" da, og kjempegodt!

Veldig god kake. Serverte den til noen som ikke liker pepperkaker, gløgg eller hvit sjokolade,men de elska kaka. Helt klart ei av mine favorittkaker.

Denne vil jeg gjerne lage til jobbens julelunsj på fredag, men jeg liker rett og slett ikke hvit sjokolade. Har du et alternativ jeg kan bruke i stedet? :-)

Hei

Hvor får man tak i vaniljeekstrakt?

Mvh Tone

Som svar på av Tone (ikke bekreftet)

Tror det er snakk om vanilje-essens, som fås i alle butikker (står ved bakereolene, typisk ved siden av mandel-essens og rom-essens). Vanilje-essens kan kanskje også byttes ut med vaniljesukker, som jeg ser at noen oppskrifter gjør, men man bruker en del mer vaniljesukker per teskje essens, kanskje dobbelt eller mer.

Jeg har nettopp baket kaken selv, og den står nå i kjøleskapet og setter seg. :) Jeg brukte vaniljeessens.

For de som kommenterte at det er vanskelig å smelte hvit sjokolade i vannbad uten å ødelegge den - det er bare hvis du ikke rører i den. Bruk en gaffel og press og rør litt når du ser sjokoladen begynner å smelte. Da er prosessen mye kjappere. Hvis du bare står og ser på den, og venter at den smelter av seg selv, brenner den seg sakte men sikkert før de synlige "sjokoladebitene" er borte.

Vaniljeessens er IKKE det samme som vaniljeekstrakt! Essens er en kunstig og billig versjon, mens ekstrakt er ekte vanilje som er lagt på sprit og dermed får ut all den gode smaken.
Hvis en ikke får tak i vaniljeekstrakt ville jeg kjøpt en vaniljestang på dagligvarebutikken og skrapt ut frøene fra denne.

Nå skal jeg bake kaka selv, er spent!

Lagde denne for første gang for to år siden. Den så veldig fristende ut, og jeg fortalte familien at nå skulle denne bakes. Negativ stemning, gløgg, pepperkaker og kvit sjokolade????? Fysj og fysj. Men jeg gjorde nå et forsøk likevel. Og alle elsket den. I fjor bakte jeg den to ganger i jula. Og i år var det førstevalget da jeg spurte om ønsker til hva jeg skulle bake. DENNE ANBEFALES PÅ DET STERKESTE ❤❤❤

Svært god kake som passer bra til jul.
Når det gjelder å smelte hvit sjokolade så anbefaler jeg at man skaffer seg en sjokoladesmelter fåes kjøpt gjennom shopping4net for en billig penge.

God Jul!!!

ÅÅÅÅÅ hhhhh du salige lykkekake :-)Jeg har nettopp lagd denne....og ved en feil kjøpte jeg vanlig Freia sjokolade...ikke hvit...så hadde jeg vaniljestang i den..dvs skrapa ut vaniljen i stanga..og hadde i ostekremen..og laga gløgg gele...nu har jeg kun smakt på ostekremen...men du salige lykkekake...for en helt himmelsk fantastisk krem...og da kan jeg bare glede meg noe helt hensides til å smake resten av kaka..Må være den enkleste kaka jeg noensinne har laga...HEILT FANTASTISK !!!!!!!!!!!!!!!!!
OG TRU MÆ....har du kjøpt feil sjokolade ved en tilfeldighet...så er det ingen tilfeldighet..da er det ment at det skal være slik...prøv denne...du kan bare lykkes ved en hver anledning...og den vil bringe glede uansett selskap du kommer til...jeg ville bare lage denne for å glede gode venner som jeg er veldig glad i :-) hva er vel bedre enn det:-)Mvh Ann-Britt :-)

Neste helg skal det produseres 3 av denne her! Gleder meg sånn til å lage ei skikkelig julekake! To stykker til en adventsfest og ei til et julebord :D Dette må bare bli bra!! :D

Jeg bor i Tyskland og baker bare etter oppskrifter fra det søte liv! Kakene lykkes alltid!
I år hadde jeg med denne himmelske ostekaken på sportsklubbens julebord. Begeistringen var så stor at jeg dagen etter måtte fordele over 20 oppskrifter. Og ettersom jeg har hørt, ble denne fantastiske kaken bakt til jul i år både i Berlin, Hamburg og Hannover av bakeglade, begeistrete venner!
Kristine: Over denne raske kopien av din kakeoppskrift, var jeg helt overrasket. Hvis du ikke ønsker at oppskriftene dine blir fordelt så har jeg full forståelse for det. Gi meg da en tilbakemelding.

Hei! I oppskriften står det først at gløggen ikke skal blandes ut, senere står det at den skal…Hva er riktig? Mener jeg blandet med vann sist, men da ble lokket ganske lyst…

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift